17 november 2011

Mer fakta i BDSM-målet

Medborgare! Ända sedan förhandlingen i Tingsrätten har det funnits många frågetecken kring polisens och åklagare Ulrika Roglands agerande i det så kallade BDSM-målet. Redan då stod det klart att en 28-årig man falskanklagats för grov våldtäkt och olaga frihetsberövande samt att han hade fått spenderat nästan tre veckor i häkte, trots att han redan i de första förhören sa att han hade alibi. När sedan ytterligare en man (32-åringen) anhölls och häktades, misstänkt för samma grova brott, började dock till slut den falska historien att falla i bitar. Men istället för att vända åtalet mot den falskaangivande målsäganden valde åklagare Ulrika Rogland att åtala den 32-åriga mannen. Detta trots att det visade sig att sanningen var den att den 16-åriga flickan var både byxmyndig och hade samtyckt till en helg i dominansens tecken.

Medborgarperpsketiv har tidigare redovisat en del av de underliga turerna i BDSM-målet. Nu har även Göran Rudling på samtycke.nu gjort en mycket detaljerad genomgång av hela BDSM-målet. Både hur det hela började och alla underligheter i polisens och åklagare Ulrika Roglands jakt på kidnappare och våldtäktsmän. Det är mycket läsvärt.

Återigen framkommer en bild där mycket finns att önska om rättsväsendets agerande och de premisser dess representanter arbetar under. Det framkommer att polis och åklagare blint litat på målsägandens historia och att de på ett tidigt stadium bestämt sig för att den är sann. Detta trots att historien innehåller en hel del motsägelser och en del detaljer som borde vara enkla att kolla upp. Man gör överhuvudtaget inte några större försök att vare sig verifiera eller ifrågasätta målsägandes historia. Istället jobbar man på att försöka bekräfta det man tror sig veta, istället för att försöka förstå vad som verkligen hänt och hitta fakta som tyder på om man är rätt eller fel ute.

Medborgarperspektiv har tidigare uppmärksammat Göran Rudling utmärkta förmåga att i detalj granska aktuella rättsfall då han gjorde en mycket välskriven genomgång av hela Assange-fallet. Efter att ha läst den kan man verkligen fråga sig vem som borde vara föremål för en polisutredning. Samma sak kan man fråga sig när det gäller BDSM-målet. Men åklagare är ju tyvärr i princip "untouchables".

Istället har vi fått ett rättssystem som nästan uppmuntrar till lögner och politisk manipulation!

MER INTRESSANT OM: , , , , ,

4 kommentarer:

Juristen sa...

Mycket intressant detta. Och slutsatserna är helt korrekta, med en modifiering. Målsäganden får inte ifrågasättas om det är en kvinna och om den misstänkte är en man. I dessa situationer försvinner allt objektivitet ut genom fönstret hos både åklagare och domstol.

Olle sa...

Är inte Solanas och Rogland nästan porträttlika, åtminstone på de bilder du illustrerar bloggen med? Inga liknelser i övrigt, även om kanske någon skulle tycka så i deras attityd till män.

Eller vafan, Rogland påminner mig om Saga Noren, krim-snuten i TV-serien 'Bron', som saknar allt vad social kompetens innebär.

Anonym sa...

Hej MbX
Off topic: Jag gav mig in på dessa bloggar för att läsa fatt en massa som jag missat av olika anledningar.

Började titta närmare på din blogg först nu (du har säkert sett hur lätt jag har att tappa fokus *s* ) och ser att den är en guldgruva för mig.
mvh Törnrosa

Anonym sa...

AAA
Man måste ta ansvar och tänke om" att ha sex med en 16 årig flicka är inte ok när men är 32 år gammal och ej i flikans ålder det är missbruk fast det är ej olagligt enligt lagens mening" , de borde ställs till svar.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!