16 november 2011

De feministiska machomännen och den feministiska dubbelmoralen

Medborgare! Den vänsterpolitiska teatergruppen Turteatern sätter upp en föreställning baserad på den feministiska ikonen Valerie Solanas verk "SCUM-manifestet" där det manas till massmord på män. Trots att verket har hyllats av många feminister och ses som ett av den feministiska ideologins viktigaste verk så hävdar Turteatern att det hela bara är en satir. Att uppmaningarna till massmord bara är humoristisk ironi. När då Medborgarperspektiv vänder på rollerna och provokativt skriver att "en mördad feminist är en bra feminist" så går inte bara Turteatern och resten av det svenska feministiska kollektivet i taket. Även etablerade media menar att Turteatern är utsatt för en våg av näthat. Som Aktivarum kallt konstaterar; näthatet kritiseras men manshatet får passera.

Men så ser det ut i den svenska feministiska hegemonin. Där gäller alltid den feministiska dubbelmoralen.

Samma typ av dubbelmoral kan noteras i kommentarsfälten på Medborgarperspektiv (både här och på den numera nedstängda Wordpress-bloggen) och i diskussion om kampanjen "Nu räcker det!" på Facebook. Där dyker de upp i stora skaror. De feministiska machomännen (som förvisso även kan vara av kvinnligt kön)! De som hotar. De som förlöjligar. De som uppmanar sina debattmotståndare att vara "en riktig man".

Dessa feminister uppmanar alltså andra att vara just det som de själva kritiserar!

Plötsligt var inte allt tal om att vidga könsrollerna och bryta mot normerna så viktiga längre. Den feministiska dubbelmoralen har åter en gång visat sitt fula ansikte.

På samma sätt har ett återkommande argument på Facebook varit att det bara är bittra pappor som inte får träffa sina barn som engagerat sätt i kampanjen "Nu räcker det!". Just dessa pappor som år efter år kämpar för att få träffa sina barn eller få till ett större umgänge med sina barn borde ju vara en grupp män som feministerna borde hylla. De kämpar ju för exakt det som feministerna säger sig vilja uppnå. Att män ska ta lika stort ansvar för sina barn som kvinnor tar. Men inte! Tvärtom är det ofta just feminister som hjälper till att motarbeta dessa pappor.

För att kunna komma vidare när det gäller jämställdheten så är det dags att vidga vyerna. Och det gäller inte minst inom feminismen. Det duger inte att säga en sak och agera på ett annat. Det är dags att säga adjö till den feministiska dubbelmoralen.

Det är bara tillsammans, män och kvinnor sida vid sida, som riktig jämställdhet kan nås.MER INTRESSANT OM: , , , ,

5 kommentarer:

Anna1 sa...

"Just dessa pappor som år efter år kämpar för att få träffa sina barn eller få till ett större umgänge med sina barn borde ju vara en grupp män som feministerna borde hylla."

Ja verkligen, men istället motarbetas de med alla medel. Fullkomligt sanslöst!

Anonym sa...

Women utgör en förkortning för
Worship
Our
Masters
Every
Need

Medborgare X sa...

Anna1!

Ja, visst är det märkligt. Det stämmer ju inte speciellt väl ihop med feminismens officiella tal om att pappor ska ta lika stort ansvar för barnen. Man säger en sak, men agerar tvärtom. Typisk dubbelmoral.

Medborgare X sa...

Anonym 14:03!

Jaså, säger du det. Och vad är "woman" en förkortning på då?

Anonym sa...

Anna1

Det har du rätt i. Men dessa typer, för det är verkligen typer, har helt egna agendor som egentligen inte har med vare sig jämställdhet eller feminism att göra. De har oftast inte egna barn, och är alltid helt ointresserade av föräldraskap. De är faktiskt rätt obehagliga typer. Tänk Kapten Klänning.

Varför ger de sig på pappor som kämpar för sina barn? Det handlar nog mycket om att höja sig själv genom att ge sig på dem som samhället diskriminerar. Om samhället sänder ut signaler om att det är ok att ge sig på vissa personer, som i fallet separerade pappor, så kommer det finnas sorgliga typer som tänder på alla cylindrar. Det handlar om låg personlig moral och en mobbmentalitet.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!