20 juni 2012

Manshatarna på Skabbteatern

Medborgare! I Sverige finns det fyra områden där feminismen har ett starkt fäste. Det är inte vilka fyra områden som helst, utan fyra områden som har stort inflytande över det som debatteras och det som beslutas i samhället. Den beslutande makten har naturligtvis landets politiker och inom politiken har feminismen ett mycket starkt inflytande. Merparten av alla partier har ett kvinnoförbund (men inget mansförbund) och de flesta etablerade partierna är dessutom uttalat feministiska.

För att kunna motivera sina beslut använder sig politikerna ofta av utredningar och forskning. Utredningarna sker vanligtvis inom departementen och dessa styr vanligtvis politikerna själva över genom att utse rätt personer som ger dem de svar de vill ha. Vad gäller forskningen så sker den på de oberoende universiteten och är därför mindre lätt att styra. Inom forskningen har man därför etablerat genusvetenskapen för att på alla sätt hitta på bevis för att män är onda och kvinnor är goda, vilket sedan kan användas i den politiska debatten för att stärka det feministiska inflytandet.

Den politiska debatten har dock traditionellt sett förts i media av journalister, ledarskribenter och krönikörer. Detta har varit den grupp i samhället som haft makt över vilka frågor som ska få komma upp på dagordningen i samhällsdebatten och hur dessa frågeställningar ska vinklats. Även inom media har feminismen en mycket stark ställning. Merparten av alla som arbetar inom media röstar vänster och är feminister.

Slutligen har vi ett annat område som påverkar samhällsdebatten i Sverige. Det är kulturen. Den används allt mer för att bryta ny mark i samhällsdebatten. Även på det området finns ett mycket starkt fäste för feminismen, vilket inte minst framgick av SCUM-debatten i höstas där hela kulturvärlden unisont hyllade Turteaterns budskapet om massmord på män.

En annan liknande feministisk teatergrupp är Skabbteatern, som leds av Alma Lindé och Alejandra Goic. De har tidigare satt upp feministiska pjäser med en taskig manssyn. Och nu är de på gång att spela in en kortfilm där de går till attack mot alla som vågar yppa kritik mot feminismen. De skriver på sin hemsida:
"Vi är jävligt trötta på att feminism över huvud taget betraktas som något fult och gnällkärringaktigt. Om samhället systematiskt ser till att alla kvinnor automatiskt får det sämre, vem ska se till att du får ett värdigt liv? Hur länge tänker du vänta på att någon ska tänka på dig också?
Feminism handlar om en fucking jävla kamp för de mänskliga rättigheter som du som kvinna inte har. Vi känner inte en enda feminist som tycker att män ska ha det dåligt bara för att kvinnor ska ha det bra. Att det ens har startats upp organisationer som Antifeministiska samfundet är lika absurt och vidrigt som organiserad rasism.
Vi tänker inte backa längre, Pär Ström. Vi tänker inte ta din smutskastande skit längre, Pelle Billing. Vi tänker genom vår kortfilm tydliggöra det ni är på riktigt: kvinnofientliga as."
Det framgår med all tydlighet att Skabbteatern anser att det inte får finnas någon kritik mot feminismen i det svenska samhället. Då blir man snabbt utpekad som "kvinnofientliga as". Vad som är riktigt skrämmande är dock den vridna syn Skabbteatern har på samhället. För att inte tala om vilken vriden syn på kvinnor som de har. Låt oss bemöta texten bit för bit:

"Vi är jävligt trötta på att feminism över huvud taget betraktas som något fult och gnällkärringaktigt."
"Om samhället systematiskt ser till att alla kvinnor automatiskt får det sämre, vem ska se till att du får ett värdigt liv?"
  • Det finns inget i samhället som systematiskt ser till att alla kvinnor automatiskt får det sämre än män. Tvärtom så har kvinnor fler lagliga rättigheter än män. Kvinnor har dessutom aldrig behövt ha skyldigheten att göra värnplikt och att gå ut i krig när regeringen så beslutar (vilket män fortfarande måste göra i händelse av krig).
  • Samhället ser dessutom till att kvinnor får ta del av de skattepengar som män betalar in genom så kallade transfereringar. Män förlorar i genomsnitt 2 miljoner kronor under sin livstid i dagens välfärdssamhälle.
  • Det görs mängder av separata kvinnosatsningar på olika områden i samhället, men inte alls några manssatsningar i motsvarande grad.
  • Kvinnor är, precis som män, ansvariga för sina egna liv. Det är varken samhällets eller mäns ansvar att se till att kvinnor får “värdiga liv”. Det är upp till alla myndiga och arbetsföra individer att själva ta ansvar för sina egna liv! Det har män gjort i alla tiden. Självklart ska kvinnor då förväntas kunna göra samma sak. Allt annat vore rent ut sagt kvinnoförnedrande. Varför skulle kvinnor vara mindre kapabla att ta ansvar för sig själva än vad män är?
"Hur länge tänker du vänta på att någon ska tänka på dig också?"
  • Det är inte någon annan som ska tänka på kvinnorna. Kvinnor får faktiskt, precis som män, tänka på sig själva. Det är en del i att vara vuxen att kunna ta ansvar för sig själv, sitt liv och sina val.
  • Det är bara barn och omyndiga som behöver hjälp med sådant!
"Feminism handlar om en fucking jävla kamp för de mänskliga rättigheter som du som kvinna inte har."
  • Kvinnor har redan alla rättigheter som män har. Kvinnor har t.o.m. ett antal rättigheter som män saknar! Vad skulle det vara det för “mänskliga rättigheter” feminismen anser att kvinnor saknar i dagens Sverige?
"Vi känner inte en enda feminist som tycker att män ska ha det dåligt bara för att kvinnor ska ha det bra."
  • Hur kommer det sig då att både Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ i intervjuer med Pär Ström (i radio respektive i TV) uttryckligen har sagt att de är motståndare till en jämställd och könsneutral lagstiftning, där män skulle få ta del av de rättigheter som kvinnor redan har i svensk lag?
  • Hur kommer det sig då att ni hånar, smutskastar och spyr galla över Pär Ström, Pelle Billing och alla män som arbetar för mansfrågor och som vill ha riktig jämställdhet för båda könen? 
"Att det ens har startats upp organisationer som Antifeministiska samfundet är lika absurt och vidrigt som organiserad rasism."
  • Om det är något som är absurt och vidrigt så är det snarare att feminister offentligt hyllar ett manifest som förespråkar massmord på män. Riktigt illa är det när detta sätts upp på en politisk teaterscen och hyllas i svenska media som “ett gyllene hat”. Det om något är att likna vid rasism!
"Vi tänker inte backa längre, Pär Ström. Vi tänker inte ta din smutskastande skit längre, Pelle Billing. Vi tänker genom vår kortfilm tydliggöra det ni är på riktigt: kvinnofientliga as."
Så kära feminister, vill ni ha könskrig så blir det könskrig. Tro inte att vi inte tänker förvara oss. Det kanske är dags att få lite nytta av det där bortkastade värnpliktåret? Det kanske till och med är dags att börja beväpna sig? Speciellt som vi vet att ni feminister både har uppmanat till massmord på män, har dömda våldsbrottslingar i de egna leden och att ni inte tvekar att ta till våld mot era åsiktsmotståndare

En sak vet vi dock. Att manshatarna på Skabbteatern har visat sig från sin rätta sida.

MER INTRESSANT OM: , , , ,

19 kommentarer:

Tretton sa...

Bra där!
Men varför kan du inte formulera dina underbara syrliga sarkasmer på ett sånt sätt att de inte KAN "misstolka" dem som förtäckta hot? Du borde ju ha lärt dig vid det här laget att "vår" sida måste uttrycka sig fullständigt oklanderligt, oavsett hur pissigt våra meningsmotståndare uttrycker sig - både i ord och i handling. "Vi" får inte ens uttrycka oss på ett sånt sätt att man med sin vildaste fantasi kan misstolka det.
...för fantasi har dom - och misstolka vill dom. Ty ärlighet och prestigelöshet äro inte radikalfeministernas ledord.

Sam sa...

Bravo!

barfota sa...

Bra skrivet, och jag håller inte med @Tretton.

Det finns inte en enda anledning i världen att formulera sig snällt eller vackert till feminister som behärskar konsten att misstolka ALLT till deras fördel. Feminismen är som Islam... den FÅR inte kritiseras!

Tretton sa...

Det ligger förvisso en hel del i det.

Tretton sa...

Vid närmare eftertanke ligger det mer än "en hel del" i det.

Anonym sa...

Medborgare X!
Du är min nya idol!
/Anders Senior

Anonym sa...

Svenska staten=feminism. Att bekämpa feminismen innebär i dagsläget att bekämpa statens makt över den enskilda medborgarens liv. Konkreta saker en man kan göra: svartjobba, "utnyttja" bidragssystemet (som utnyttjar männen idag). Dags att spela enligt deras regler. Dags att bygga de manliga nätverk som feministerna tror att män redan har idag där man medvetet stänger ute kvinnor. Män har aldrig motarbetat kvinnor tidigare vilket feministerna inbillat sig men konsekvensen av dagens feminism är att de kommer att göra det. Då kommer inte det bli något kul med könskrig längre.

Anonym sa...

Mer du konkret kan göra som man idag är att vägra att utföra dina manliga åtaganden. Om kvinnans styrka sitter i hennes förmåga att föda barn och därmed i hennes kropp så gäller även att mannens kropp är hans styrka. Mannens fysiska förmåga är fantastisk och väldigt värdefull. Det finns inget som säger att du ska hjälpa till med att lyfta något tungt för en kvinnas skull. Det finns inget som säger att du ska hjälpa till med att skruva upp en hylla åt din tjejkompis eller skotta åt grannfrun som valt att sparka ut sin karl för att förverkliga sig själv. Stå vid din egen kvinnas sida. Försvara och ta hand om din familj och dina nära. De andra kvinnorna har ingen rätt till din kropp eller frukten av ditt arbete.

David sa...

Du glömde rättssystemet där feminismen också är på väg att etablera sig genom ett antal aktivistiska åklagare och advokater som inte ser det som sin huvuduppgift att upprätthålla lagen, utan som snarare betraktar domstolen som en arena där de kan bedriva sin könskamp.

Daddy sa...

Mycket bra inlägg medborgare. Visst blir det lätt absurt när man hela tiden måste sänka sig till ett barns nivå då man skall försöka förklara verkligheten för dom här kvinnorna. Förmodligen hjälper inte ens det.

Man kanske skulle ta det ytterligere ett steg?

Lyssna noga nu.
-Kalle har tre äpplen. Greta har tre äpplen. Vem har flest äpplen, Kalle eller Greta?
-Kalle!!
-Nej, då tar vi det från början...alltså Kalle har...

Undrar om det då så småningom skulle kunna gå upp ett ljus?

Fan vet.

Anonym sa...

En bra film: http://youtu.be/KxlzABGSuVE

Chill out a little bit.

Anonym sa...

AGDA DEFINIERAR FÖRTRYCKET AV KVINNAN: BAKNING, FÖDA BARN, ORDNINGSAMHET, PYSSLIGHET, POJKAR OCH FLICKOR BEHANDLAS OLIKA

Vem kan numera hålla reda på alla kvinnonätverk, kvinnoförbund, tjejföreningar? Sveriges Kvinnolobby, Felira, Hilda… Något saknades tydligen i alla fall, när anarkistiska queer- och radikalfeminister för bara några år sen ansåg sig tvungna att bilda föreningen AGDA – en radikalare variant av Feministiskt perspektiv, Feministiskt initiativ och Lesbisk Front.

Varefter en lång propagandapresentation genast inflöt i nymoderata Svenska Dagbladet. Intervju med Agda-medlem:

”Ibland tycker hon att det är jobbigt att vara feministiskt medveten eftersom hon hela tiden ifrågasätter saker.

- När jag bakar någon gång funderar jag om jag gör det för min egen skull eller för att det förväntas av mig som kvinna eller för att min kille ska tycka bättre om mig. - - -

Elinor håller med om att feminist inte är något man är på onsdagskvällar mellan fem och sju.

- Man lever efter det hela tiden. Nu jobbar jag på fritis och ser hur pojkar och flickor behandlas olika. Jag har förändrat mig totalt, jag är inte samma människa.

- Även om man har en bra kille med sunda värderingar så kan jag känna att jag går in i kvinnorollen när jag är sambo. Jag blir lite mer pysslig och huslig, mer tjatig och mer ordningsam. Jag är särbo i dag och trivs jättebra med det. Jag är livrädd för att skaffa barn, just för att jag absolut inte vill hamna i den här fällan, säger Julia.”

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/manligt-och-kvinnligt/feminism-ar-var-livsstil_177429.svd

Bloggerskan Fumikofem kommer att gå långt i genusvärlden; jag citerar:

”Äktenskap är för mig könsnormativt, heteronormativt samt tvåsamhetsnormativt. - - -
Jag har inga planer på att någonsin gifta mig. Det finns en alldeles för stark koppling till dom normer jag tagit upp och jag förstår inte heller poängen. Är det ett sätt att bevisa att EN älskar varandra när EN gifter sig? Blir ett förhållande mindre viktigt om personer bara är sambos? Det finns en attityd som handlar om [att] förhållanden tas mer på allvar om paret gifter sig. En normativ och trist inställning som bara ställer till problem och skapar press.” (November 2011.)

Men det finns värre förtryckarorättvisor att bekämpa än äktenskap bland heterofolk. Till exempel långa, heterosexuella parbildningar bland

storkar
vargar
svanar
mongoliska ökenmöss
undulater
skalarer

Hur får man bukt med sexistiska, sociala konstruktioner i djurens värld?

Månne Amelie Björck, redaktör för Tidskrift för genusvetenskap, lektor vid Södertörns ”högskola”, också är medlem i Agda? Läs hennes mästerliga essä (+ kommentarerna):

http://www.dn.se/kultur-noje/darfor-ater-riktiga-karlar-kott

/ Info

Maja sa...

SVT är lite FÖR släpphänta med pengar till knäppfeminismen, å där är man ju som skattebetalare bunden att betala..det som känns viktigt är ju att man slipper bidra till sån skit öht.

Inger sa...

Verkligen helt på pricken. Dina kommentarer till deras gallimatias är intelligent och genomtänkt. Fortsätt skriva och kämpa ni kloka män mot galenpannorna i tokfeminismen. Män har verkligen inga fördelar av att vara män. Vem är det vi kvinnor skriker efter så fort det är något som fordrar en skruvmejsel eller att tyda en manual till alla våra tekniska prylar. Vi är många kvinnor som stöder er modiga män som vågar stå upp och visa hur verkligheten ser ut, synd bara att det inte syns i vår manipulerade mediavärld.

Men@Work sa...

Bravo MX!

Svärd ska med svärd bekämpas! Om du tar på dig ledartröjan för en mer hårdför kamp mot feminismen, så har jag inga invändningar mot detta. Tvärtom. Jag kommer att stödja dig. Gränsen är nådd sedan länge.

Anonym sa...

"Det finns inget som säger att du ska hjälpa till med att skruva upp en hylla åt din tjejkompis eller skotta åt grannfrun som valt att sparka ut sin karl för att förverkliga sig själv."

Det där sista, det låter ju riktigt otäckt. Vilken hemsk kärring! Sparka ut karlen, bara för en sådan liten obetydlighet som att hon ville förverkliga sig själv! Nä, hon kan allt sitta där med sin tvättade hals bakom snödrivorna! Förhoppningsvis har hon inga starka kvinnliga vänner som kan komma och skotta, och inte heller några pengar att betala skottningen med! Hon får flytta till ett hus där hyresvärden står för skottningen! En lägenhet, förmodligen. Det går möjligen att förverkliga sig själv även där - osvuret är bäst.

Babbis

Anonym sa...

Klockrent!!
Lite aggressivitet är uppfriskande,får feministerna hata och sätta upp scum manifest och annan skit,så får du naturligtvis skriva vad du känner för. Feministerna har satt ribban,genom sina uppmaningar till massmord på män genom scum.

Anonym sa...

Nu har filmen kommit! http://klasshat.com/par-strom-pelle-billing-jimmie-akesson-goran-lindberg-anders-behring-breivik/

Anonym sa...

Det intressanta är, att det tycks finnas en motsättning mellan att vara kompetent och att vara feminist.

Ingen av de starka, kompetenta kvinnor jag känner som lever framgångsrika liv som civilingenjörer, läkare, sjuksköterskor, psykologer och i vissa fall som mångsysslande hemmafruar/entrepenörer, skulle ta ordet genusvetenskap eller feminism i sin mun.

De som sysslar med sådant är virrhjärnorna som misslyckats med allt: Utbildning, familjebildning, barnuppfostran, karriär, familjeliv. Till en nivån där deras hem påminner om katastrofzoner, där den första impulsen är att fly. Och den andra är att inte vidröra något, eftersom man då antagligen får blodförgiftning.

Och deras yrkesliv är ett kaos av upplevda oförrätter, orättvisa chefer, och borgerligt förstockade medarbetare.

Vissa människor är sina egna fiender.

/Andvare

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!