10 juli 2012

Kvinnor med röda läppar äter inte korv

Medborgare! Ännu en feministisk bitterfitta visar sitt rätta ansikte. Det är Britten Dehlin, genuspedagog i Simrishamns kommun, som går i taket när hon får höra talas om att den lokala korvkiosken använder en bild på ett par välmålade kvinnoläppar som sluter sig kring en tjock grillad korv i sin reklam. Bittra Britten tycker att det är en sexualiserad bild. Hon hävdar att det är ett praktexempel på en oreflekterad handling och på traditionellt könstänkande i syfte att locka kunder att använda en sådan bild i reklam. Kvinnor med röda läppar äter tydligen inte korv, enligt den skattefinansierade bitterfittan i Simrishamn kommun.

Självklart får hon medhålla av Simrishamns mest kända bitterfitta, Gudrun Schyman, som tycker att den typen av sexuella budskap inte ska få finnas i det offentliga rummet.

Man kan fråga sig om detta är svenskt rekord i genustrams. Men det är tyvärr bara ännu ett exempel på den feministiska dubbelmoralen.

För var fanns Gudrun Schyman, Bittra Britten och alla andra kommunalanställda genuspedagoger när det nyligen dansades runt midsommarfittan eller när en skulptör presenterade ett konstverk av en knutslagen penisNej, just det ja! Då var det ju feminister själva som hyllade de "sexistiska" symbolerna.

Den feministiska dubbelmoralen och hyckleriet uppvisar som sagt inga gränser. Men det är ju just därför feminister inte förtjänar någon som helst respekt!

MER INTRESSANT OM: , , , ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Gå gärna in på deras hemsida....

Britten har varit i farten kring Jul 2011..
"Är vi mogna för en pojk-lucia i Simrishamn?

Av Britten Dehlin den 14 december 2011"

Läs gärna deras utredning om "Könsuppdelad statistik på Simrishamns bibliotek"

Fler sjuka inlägg från dom tre projektledarna finns på Simrishamns hemsida...sprid gärna detta vidare till andra.

Man blir ju så glad när man inser var våra skattepengar går till.....

A Nyman

Anonym sa...

Nytt identifikationsbegrepp skapat: "Kuksugarvänstern"!

Wakei seijaku sa...

Tur att man flytt Sverige. Idiotin blir bara värre och värre för varje dag.

Anonym sa...

Jag har också skrivit om detta, helt sjukt vilka grejer det läggs energi på från en del.

Anonym sa...

Man kan ju fundera lite kring till vem reklamen riktar sig egentligen. Alltså vem kan tänkas bli sugen på korv??? Med de associationer som bilden onekligen ger? Eller i varje fall kan ge... Sen om det är sexistiskt...nja...

Jag är hursomhelst feministisk vegetarian (och jag misstänker att det inte är sojakorv). Fördomsfullt, kanske.

Babbis

AV sa...

Babbis. Man kan tycka att bilden anspelar på sex, men det är inte det samma som sexistiskt. Begreppet "sexistiskt" har inget med sex att göra utan att man gör negativa generaliseringar om ett visst kön, jmf rasism. Om den ska vara sexistisk får man tolka den som att den framställer ett kön i dålig dager. Och det är här dubbelmoralen kommer in.

I detta fall tolkar tokfeministerna bilden som sexistisk mot kvinnor. Att mäns könsorgan liknas vid slaktavfall är ingen fråga. Om ett konditori hade haft en bild på en skäggig mun mumsande på en prinsessbakelse, skulle de tolka det sexistiskt mot kvinnor som sexualiseras i maten, men inte männen som framställs som bröstfixerade.

Jmf tårtincidenten på Moderna museet senast. Den tolkades genast som rasistisk mot svarta genom tårtan och inte som fördomsfull mot vita genom att framställa dem som rasister. Trots att de flesta vita inte är rasister.

Man vänder och tolkar som man vill för att bekräfta sin redan gjorda slutsats.

maria skiddi sa...

orka..

A.A. sa...

@AV
Jag håller med dig till fullo. Hyckleriet och dubbelmoralen blir extra tydlig om man ställer denna fråga:
Vem är mest sexistisk, den som är av en viss könstillhörighet eller den som anklagar någon för att vara sexist enbart baserat på den personens könstillhörighet?

Frågan kan även spetsas till lite:
Vem är mest sexistisk, jag som är av en viss könstillhörighet eller du som påstår att du inte kan vara sexist eftersom du inte tillhör det kön jag gör?

Anonym sa...

maria skiddi: :-)

babbis

Medborgare X sa...

Nu har tydligen korvförsäljaren i Simrishamn satt upp en ny bild. Undrar just om bittra Britten, Gudrun Schyman och alla övriga feminister kommer att gnäll på samma sätt nu också....

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!