01 juni 2012

En video som alla feminister borde se!

Medborgare! I den feministiska historieskrivningen framställs kvinnor som förtryckta av och underordnade män. Det hävdas ständigt att män har haft all makt och allt inflytande i samhället, medan kvinnorna däremot har varit maktlösa och totalt nedtryckta. Enligt den feministiska retoriken har män varit (och är fortfarande) orsaken till kvinnors alla problem och motgångar i livet, små såväl som stora.

Enligt samma historieskrivning så är det också feminismen, och inget annat än feminismen, som steg för steg har befriat kvinnorna från det patriarkala förtrycket. Män däremot har ständigt gjort motstånd mot detta och istället kämpat för att behålla sina så kallade privilegier.

Men hur väl stämmer det med verkligheten? Girlwriteswhat har en helt annan syn på historieskrivningen och vem det är som verkligen har "befriat" kvinnorna.

Detta är en video som ALLA feminister borde se!MER INTRESSANT OM: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

INGEMAR GENS OCH NICLAS JÄRVKLO

är hedersgäster i ännu ett radikalfeministiskt program i Sveriges radios P1 idag (09.03, 22.05):

”Gäster i studion är Ingemar Gens, debattör och föreläsare i jämställdhetsfrågor och författare till boken Myten om det motsatta könet - det maskulina samhällets undergång och Niclas Järvklo, idéhistoriker som forskar kring maskulinitet vid Stockholms universitet.”

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=1300&grupp=9035&artikel=5151653

Ingemar Gens torde väl vara bekant för de flesta genusintresserade. Här något om Niclas Järvklo:

http://genusnytt.wordpress.com/2011/06/08/mannen-kan-bli-onodig-skriver-dn/

Tretton sa...

Kom igen och blogga lite nu för fan latmask! ;-)

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!