09 juni 2011

Hatiska feminister och härliga män

Medborgare! När Pär Ström nyligen gav ut boken "Sex feministiska myter" (som kan laddas ner gratis här) möttes han naturligtvis inte av stående ovationer från landets många gånger feministiskt indoktrinerade politiker, journalister, kulturpersonligheter och krönikörer. Även om ett fåtal av dem faktiskt förde en hyfsat sansad dialog med honom (samtidigt som de också avslöjade att de inte vill ha en jämställdhet och könsneutral lagstiftning), så var det desto fler som reagerade med  rent och skärt hat.

Pär Ström skriver idag på Newsmill hur han bemöttes med en störtflod av härskarteknik och vrede från flera välkända feminister. Han ger i artikeln flera konkreta exempel på sådana hatiska och nedsättande uttalanden gentemot honom.

Pär Ström frågar sig varför feminister har så svårt att debattera med sakargument, istället för att övergå till personangrepp, samt varför många av dem är så hatiska? För tyvärr kännetecknas den feministiskt styrda  jämställdhetsdebatten i Sverige ofta av en aggressiv översittarattityd. Enligt deras egen syn har en feminist alltid tolkningsföreträde och behöver aldrig bevisa sina påståenden på ett logiskt sätt. 


Det finns mycket ont i världen, men samtidigt får man inte glömma att det också finns mycket fint. Feminister har dock ofta en skrämmande förmåga att bara fokusera på det dåliga och dessutom ständigt sammankoppla detta med kön. I deras förenklade världsbild är allt ont sammankopplat med män och det manliga, samtidigt som allt gott är sammankopplat med kvinnor och det kvinnliga. 

Allt som män eller pojkar traditionellt gör beskrivs med negativa ordalag. Men när kvinnor gör exakt samma sak så är det av någon anledning plötsligt väldigt bra. Feminister vill att pojkar ska kväsas redan i förskolan så att de inte utvecklar "manliga strukturerna". Samtidigt ska flickor uppmuntras och lära sig att ta för sig. När en kvinna framställs som ett sexobjekt beskrivs det av feminister som något ytterst negativt, men när en man framställs som sexobjekt så är det plötsligt bra. Då är han en förebild för andra män och pojkar. 

Det feministiska tolkningsföreträdet går alltid att vrida och vända så att slutresultatet är till kvinnornas fördel. Det underliggande hatet mot män går dock inte att dölja. Män är ondsinta förövare och kvinnor är oskyldiga offer.  

Feministerna har under årtionden fått vräka ur sig sitt hat och sin föraktfulla syn på män utan att bli riktigt ifrågasatta. Vissa börjar till och med argumentera för att mannen riskerar att bli ”onödig”, men det handlar egentligen bara om att män inte har stått upp för sig själva och bemött genusvansinnet

Det är dags för män att släppa all ridderlighet och respekt för kvinnor (bara för att de är kvinnor). I en sann jämställd värld så är respekt något man förtjänar och inget som man får per automatik på grund av sitt kön. 

Män är ursprunget till mycket av det goda och fina som finns i världen. Utan män hade vi inte haft demokrati och det moderna välfärdssamhället. Det är fortfarande män som bidrar mest till att upprätthålla välståndet och utveckla välfärden. Män bidrar med betydligt mer skattepengar till samhället, men får tillbaka betydligt mindre än vad kvinnor får. I genomsnitt transfereras cirka 1 miljon kronor från varje svenska man till varje svensk kvinna via skattesystemet. När hörde vi en feminist nämna det senast? 

Det är dags att sluta låta feministerna tala ner män. Det är dags att sluta ge feministerna tolkningsföreträde i debatten kring jämställdhet. Alla vi härliga män måste våga sträcka på oss och sluta ta skit

83 kommentarer:

Lottaonline sa...

@Mx
"Män bidrar med betydligt mer skattepengar till samhället, men får tillbaka betydligt mindre än vad kvinnor får."
Hur går ditt resonemang egentligen ihop med, att kvinnor inte alls varken har lägre eller sämre löner?

Medborgare X sa...

Lotta!

Skilj på lön och inkomst. Kvinnor har lägre inkomst efterson de arbetar mindre än män, arbetar inom andra branscher än män och har andra yrken än män.

Lottaonline sa...

@Mx

Ok, ska inte bråka med dig. Bara för sakens skull. Löneskillnader, som uppnåtts har förekommit inom samma branscher. Och inom samma yrkesroller. Jag vet annars skillnaden mellan lön och inkomst.

En annan tanke som slog mig. Hur vore det om ni försökte rada upp fördelar med, att inte ha f-ideologin? Hellre än att så fokuserat visa upp kvinnor i ett svart sken. Jag tror det skulle få mycket större genomslagskraft.
Vad är egentligen fördelarna med att inte ha feminism? Det är ju många människor som lever utan en tanke på den -ismen, så vad är fördelarna utan?
Jag tror ju knappast att kvinnor är ute efter att förinta män. Eller se till att pojkar far illa. Det låter helt idiotiskt, om du ursäktar.
Och varför känner du att du måste redovisa mäns förtjänster och producerande i samhället? Är det någon som överhuvudtaget ifrågasatt ert värde!?

Medborgare X sa...

Lotta!

Ja, det finns ett antal undersökning som gått igenom löneskillnader. När man har tagit hänsyn till fler och fler av de faktorer som avgör lön så har det visat sig att löneskillnaderna är i det närmaste obetydliga. Någon enskild procent och inte alltid till kvinnors nackdel.

Vad sägs om jämställdhet istället för feminism? En jämställdhet som verkar åt båda hållen, som tar hänsyn både till kvinnor och män. En jämställdhet som ser till individerna, istället för att sätta grupper mot varandra.

Är det någon som ifrågasätter män värde frågar du. Ja, feminismen! Framgick inte det av inlägget?

Anonym sa...

Lottaonline, är du medveten om att du tillverkat en "halmgubbe". "Jag tror ju knappast att kvinnor är ute efter att förinta män." Vad har det med saken att göra? MX kritiserar feminism och feminister.

Savoy sa...

Väl talat, MX! Just så.

David Eliason sa...

@Lottaonline: I ett jämställt Sverige utan feminism, skulle pappor ses som lika viktiga föräldrar som mammor. Små pojkar skulle inte riskera att få sitt könsorgan vanställt på ett sjukhus. Män skulle kunna förvänta sig en rättvis prövning i domstol, vid t.ex. sexualbrott och vårdnadstvister. Betydligt fler män skulle kunna få träffa sina barn igen. Pojkar i skolan skulle få undervisning bättre anpassad för deras behov. Det skulle göras satsningar på att göra det säkrare även för män att vistas utomhus på kvällarna, och för att minska dödsfallen på arbetsplatser. En man som blir slagen av sin partner skulle kunna förvänta sig att bli tagen på allvar av polisen, och få samma hjälp som en kvinna får idag. Det skulle förhoppningsvis bli lättare för män att kunna söka psykologhjälp, innan de begår självmord eller super ihjäl sig. Män skulle slippa bli bortkvoterade enbart pga sitt kön, till poster och utbildning man kämpat sig fram till. Även män skulle kunna få ta del av utbildningar och satsningar på att öka antalet egenföretagare etc. Kort sagt, samma förutsättningar, rättigheter och ansvar för både män och kvinnor.

Lottaonline sa...

@MX
” Någon enskild procent och inte alltid till kvinnors nackdel.”

Och hur får du ihop den ekvationen? En skillnad förekommer som samtidigt inte alltid är till kvinnors nackdel? :-)

Nu skiter jag generellt i löneskillnader, delvis då jag vet att kvinnor själv både kan och måste löneförhandla. Precis i lika hög grad som män, för att närma sig den lön de önskar. Delvis då jag är företagare.

Det är bara en principsak för mig. Ska ni gå ut med en propaganda som säger att något är en myt, så ska det vara en sanning bakom det hela!

”En jämställdhet som ser till individerna, istället för att sätta grupper mot varandra.”

Om ni skippar det biologiska tramset kring hur kvinnor och män ”bör bete” sig via biologiska teorier, så kan vi snacka om att människor får vara individer!

"Är det någon som ifrågasätter män värde frågar du. Ja, feminismen! Framgick inte det av inlägget?"

Mitt intryck av inlägget var ganska mycket ”tycka synd om män”. Jag med andra har aldrig sett ner på män. Jag tillhör ingen –ism och tror inte normala feminister ser ner på män heller.

Lottaonline sa...

@David Eliasson
På vilket sätt ses inte pappor som lika viktiga föräldrar som mammor? I min värld finns i det. Dessutom ges ju automatiskt delad vårdnad, vid skilsmässa sedan 1998.

”Små pojkar skulle inte riskera att få sitt könsorgan vanställt på ett sjukhus.”

Talar vi om omskärelse av småpojkar, av religiösa, kulturella och hygieniska skäl? Minns att jag stötte på småpojkar på barnsjukhus i ”förra karriären”.

De såg varken vanskapta eller lidande ut. Vården ska ju självklart skötas professionellt när de ingreppen sker. Är dock inte insatt i den medicinska biten för ingreppen. Tycker inte det går att jämföra med småflickor som får utstå omskärelse i u-länder utan bedövning och med smutsiga ingrepp, om det var tanken.

”Män skulle kunna förvänta sig en rättvis prövning i domstol, vid t.ex. sexualbrott och vårdnadstvister.”

Ja visst. Men på vilket sätt får de inte en rättvis prövning?

”Pojkar i skolan skulle få undervisning bättre anpassad för deras behov”

När jag gick i skolan fanns ingen differentierad könsundervisning i skolan. Och det fanns både flickor och pojkar som fick bra betyg.

"Det skulle göras satsningar på att göra det säkrare även för män att vistas utomhus på kvällarna, och för att minska dödsfallen på arbetsplatser."

Där jag bor har de satt upp övervakningskameror på ställen där krogarna ligger tätast. Just för att ha bättre övervakning vid misshandel. Tror att bättre belysning och patrullerande poliser, hellre än provocerande pikébussar skulle ökas.

De skulle finnas i parker och platser där det är glesare med människor. Beträffande säkerheten på arbetsplatsen, så är det ju arbetsgivarens ansvar och inte samhället.

”En man som blir slagen av sin partner skulle kunna förvänta sig att bli tagen på allvar av polisen, och få samma hjälp som en kvinna får idag.”

Ja absolut. Alla poliser är kanske inte alltid de mest förstående människorna.

"Det skulle förhoppningsvis bli lättare för män att kunna söka psykologhjälp, innan de begår självmord eller super ihjäl sig."

Vad hindrar män från att själva söka hjälp idag? Självmord tror jag är en mycket komplex fråga och inte en tanke som sker över några dagar. Utan byggs upp under ett par år.

”Män skulle slippa bli bortkvoterade enbart pga sitt kön, till poster och utbildning man kämpat sig fram till.”

Jag står inte bakom kvotering. Var det inte kvinnor som inte kom in på veterinärutbildningen just för att de var kvinnor, för ett par år sedan. Lika illa åt vilket håll det än sker.

”Även män skulle kunna få ta del av utbildningar och satsningar på att öka antalet egenföretagare etc.”

Enligt min erfarenhet, så är de företagare som fått bidrag eller stöd inte långlivade. Jag och andra kvinnliga företagare har inte fått några bidrag, utan arbetat före och sparat en mindre buffert(alt. arbetat extra utanför företag vid start)sedan har vi startat företag. Företagarcentrum var åtminstone för 8 år sedan helt utan könskrav gällande rådgivning.

David Eliason sa...

"Talar vi om omskärelse av småpojkar, av religiösa, kulturella och hygieniska skäl?"

Ja. Omskärelse gör att känseln i penis minskar, och gör det även svårare att onanera. Att det skulle finnas hygieniska skäl är väl mest en myt. Det är ju inte svårt att hålla rent när man inte är omskuren heller. Annars borde man ju skära bort de inre blygdläpparna av samma anledning.

"Tycker inte det går att jämföra med småflickor som får utstå omskärelse i u-länder utan bedövning och med smutsiga ingrepp, om det var tanken."

Nej, det är naturligtvis mycket värre med omskärelse av flickor. Men det är ju inte på något sätt en anledning till att inte förbjuda även omskärelse av pojkar. För omskärelse innebär ju faktiskt att man skär bort en bit av könsorganet på ett litet barn som inte har en chans att protestera, oavsett om det är en pojke eller flicka.

"Men på vilket sätt får de inte en rättvis prövning?"

Kvinnor ses nästan alltid som offer idag, och män nästan alltid som förövare. Jag har läst om många män som blivit slagna av sina fruar/sambos, och när polisen dyker upp (t.ex. för att någon granne larmet) så är det ändå han och inte frun som blir arresterad. Samma förutfattade meningar om vem som är ond och god finns också i domstolar och media. Det finns undersökningar som visar att kvinnor konsekvent får mildare straff för samma brott, oftare döms till vård och dessutom oftare tilldöms enskild vårdnad i vårdnadstvister. Det finns också undersökningar som visar på att alltför många män som idag sitter i fängelse för våldtäkt och hustrumisshandel är oskyldiga och inte har fått en rättvis prövning. Julian Assange har tyvärr rätt i att det finns många brister i vårt rättsväsende.

"När jag gick i skolan fanns ingen differentierad könsundervisning i skolan. Och det fanns både flickor och pojkar som fick bra betyg."

Man har under åren ändrat mycket i hur man undervisar, för att det bättre ska passa flickor. Det har nu resulterat i att pojkars betyg har rasat. Men detta skylls bara på "pojkars antiplugg-kultur". Man verkar inte fundera något på varför pojkarna är så omotiverad till att plugga. Här är en väldigt intressant (och skrämmande) serie om hur det ser ut i England: http://davidholman.net/2011/05/26/pojkskola/

"Tror att bättre belysning och patrullerande poliser, hellre än provocerande pikébussar skulle ökas."

Instämmer. Och de satsningar som görs för att göra utemiljön säkrare för kvinnor kommer ju förstås även män till godo. Men få känner till att män löper tio gånger större risk att bli misshandlad (ibland till döds) än en kvinna riskerar att bli våldtagen.

"Beträffande säkerheten på arbetsplatsen, så är det ju arbetsgivarens ansvar och inte samhället."

Men om det hade varit 57 kvinnor och 1 man som hade dött förra året på sina arbetsplatser, så tror jag nog att det hade dragits igång någon statlig satsning för att komma tillrätta med denna "kvinnofälla". Det är arbetsgivarens ansvar, men det finns ju faktiskt arbetsmiljölagar som de måste följa.

"Alla poliser är kanske inte alltid de mest förstående människorna."

Nä, och det beror ju mycket på att det inte är allmänt känt att även män kan drabbas. Det pratas enbart om "mäns våld mot kvinnor". Det skrivs till och med in i lagar. Men både BRÅ's statistik och många andra undersökningar visar att kvinnor är lika aggressiva som män.

"Vad hindrar män från att själva söka hjälp idag?"

Jag tror det mycket beror på att både män och kvinnor tycker att "en bra karl reder sig själv". Till och med feminister skriver saker som "sluta gnäll, är du inte en riktig man?". Men sen är det även så att depression ofta missas hos män, eftersom den inte ser ut som den klassiska (kvinnliga) depression. Dvs. kvinnans symptom vid depression är norm. Män reagerar ofta genom att bli aggressiva, vilket man ju kanske inte brukar associera med depression.

David Eliason sa...

"Jag står inte bakom kvotering. Var det inte kvinnor som inte kom in på veterinärutbildningen just för att de var kvinnor, för ett par år sedan. Lika illa åt vilket håll det än sker."

Ja, och när kvinnor då råkade bli drabbade av kvotering så försvann den snabbt från högskolorna. Men den finns fortfarande kvar på många ställen (på polishögskolan, inom politiken, vid tillsättning av chefer etc.), även om man inte alltid är öppen med att man faktiskt kvoterar på kön. Alla kvotering är per definition diskriminering.

"Enligt min erfarenhet, så är de företagare som fått bidrag eller stöd inte långlivade."

Det förvånar mig inte alls. Hur ska man som företagare kunna lära sig att stå på egna ben om man får kravlösa bidrag.

Jag har inga konkreta exempel just nu, men Pär Ström har flera gånger tagit upp exempel på satsningar som enbart riktar sig till kvinnor. Väldigt förnedrande. Precis som att kvinnor inte skulle vara lika kompetenta som män, utan måste få extra stöd. Har man bara rätt affärsidé och jävlar-anamma, så är ju kvinnor och män precis lika kompetenta att starta och driva företag på egen hand.

Medborgare X sa...

Lotta!

Om du tar dig tid att läsa Pär Ströms bok "Sex feministiska myter" så kommer du se att det i den refereras till ett antal studier visar att den oförklarliga skillnaden i lön mellan män och kvinnor när man tagit hänsyn till ett antal lönedrivande faktorer är i storlekordningen en procent. Om det beror på diskriminering eller att det finns ytterligare faktorer som inte studierna tagit hänsyn till kan man diskutera.

Det refereras även till den jättelika granskning av löner som JämO presenterade 2008, den så kallade Miljongranskningen. I den analyserades löneläget för 1 miljon arbetstagare inom arbetsmarknadens alla sektorer på jakt efter könsbaserad lönediskriminering. JämO upptäckte osakliga löneskillnader enbart i 0,7 procent av alla fallen. Bland dessa fall fanns även män som hade osakligt lägre löner än kvinnor.

Så om det är en principsak för dig så hoppas jag att du tar dig tid att i varje fall läsa Pär Ströms bok och om du är riktigt intrsserad även de studier som det refereras till.


Vad är det för "biologiska trams" som du syftar på? Jag kan inte påminna mig att jag överhuvudtaget skrivit om biologi och än mindre hur kvinnor och män ”bör bete” sig. Men mitt minne kan svika mig, så visa mig gärna var du hittat något sådant på Medborgarperspektiv.


Jaha, så du tycker att inlägget var ganska mycket ”tycka synd om män”. Egentligen borde jag inte bry mig det minsta, men var det något speciellt som gjorde att du fick det intrycket?

Det är ju alldeles utmärkt att du "aldrig sett ner på män". Inte heller kallar du dig feminist. Då ingår du ju heller knappast i den målgrupp som detta inlägg behandlar.

Ibland verkar du (precis som Anonym 06:01 påpekar) ha lite svårt att separera feminister och kvinnor. En feminist är en person (oavsett kön) som tillkännager sig till ideologin feminism, medans en kvinna är en person av ett visst kön. De flesta kvinnor är inte feminister. Så att då komma med påståenden som "Jag tror ju knappast att kvinnor är ute efter att förinta män." är (precis som Anonym 06:01 säger) att tillverkat en "halmgubbe".

De blir lite enklare att diskutera om du skiljer på feminister och kvinnor.

Lottaonline sa...

@Mx

Har inte tid att tjafsa med dig, för jag drar in skatt för meningslösa organisationer i samhället.

Jag har läst hans häfte! Jag är även civilekonom och vet för i helvetia att det finns statistik som visat på skillnader.

Medborgare X sa...

Lotta!

Om du inte har "tid att tjafsa" så förstår jag inte varför du kommenterar från första början. Men men, det är ditt eget beslut.

För övrigt är jag fullt medveten om att du är civilekonom. Men att hänvisa till sin titel eller sin utbildning räcker inte som argumentation i en diskussion. Om du har annan statistik än den som Pär Ström presenterar i sin bok så vore det (för i helvetia) betydligt hederligare att lägga fram den istället för att hänvisa till sin "auktoritet".

Lottaonline sa...

@David Eliasson
”Jag har inga konkreta exempel just nu, men Pär Ström har flera gånger tagit upp exempel på satsningar som enbart riktar sig till kvinnor. Väldigt förnedrande. Precis som att kvinnor inte skulle vara lika kompetenta som män, utan måste få extra stöd. ”

Jag har mycket väl noterat de inläggen. Likaså de som handlar om kvinnor som är chefer och ledare. Med tillkommande nedlåtande kommentarer, som de inläggen ofta leder till, så skapar de inläggen mer förnedring, än de förekommer i verkligheten.

De inläggen målar upp kvinnor som mähän, som inte klarar något utan bidrag eller kvotering. I verkligheten blir kvinnor både chefer och företagare utan vare sig bidrag, stöd eller kvoteringar.
Därför har jag aldrig förstått nyttan av inläggen. De ger mer än bild av att visa män, att kvinnor inte passar som chefer, företagare eller ledare, utan har en biologisk roll att vara hemma med barn. Konstigt att många kvinnor stör sig på GenusNytt!

Lottaonline sa...

@MX (del 1)
Ska kvinnor ta en man på allvar som påstår att kvinnor fantiserar? ” ”Iden om kvinnodiskriminering har hela tiden varit fantasier”.

Jag läste själv i civilekonomernas eller om det var Jusek för en 10 år sedan, kring löneskillnader, som handlade om män och kvinnor med exakt samma utbildning och samma yrkeserfarenhet. Och ändå låg skillnaden på en 2,5-3 %.

Eftersom jag antar att du själv bör ha läst Pär Ströms bok, sex feministiska myter, så är jag förvånad att du anser det vara en ”myt” när han själv lägger in fakta kring den "oförklarliga löneskillnaden"!?

Ha svamlar dock en del kring att det finns faktorer som inte lagts till och som jag uppfattar det insinuerar, att kvinnor inte kan utföra detsamma:

” Störst är den ”oförklarade löneskillnaden” bland det privata näringslivets tjänsteman – vilket är den kategori som innehåller de flesta typiska karriäryrken. Det är just inom
dessa som det är svårast att mäta alla de legitima faktorer som kan förklara lönegapet.”

”Här spelar saker som engagemang,
prestation, flexibilitet, vilja att arbeta övertid, vilja att flytta och liknande en stor roll."

Ström utgår troligen ”biologiskt” från att kvinnor inte kan ha den förmågan till flexibilitet, prestation eller vilja till övertid!?

”Så har skriver Svenskt Näringsliv om den ”oförklarade löneskillnaden” för tjänstemän:
”Efter bearbetning återstår 6,5 procent, som har sin förklaring i bland annat arbetets svårighetsgrad, antalet jobbyten,
budgetansvar, antal underställda, tidigare erfarenhet, den anställdes mångsidighet etc”.

Och hur skulle det förklara att kvinnor har lägre lön!? Skulle inte kvinnor kunna ha stort budgetansvar, underställda många år i yrket o.s.v? Blir det en lägre-lön-myt på det sättet?

Lottaonline sa...

@Mx (del 2)

”Vad är det för "biologiska trams" som du syftar på? ”

Du tillhör anhängarna hos Pelle Billing, GenusNytt och Aktivarum och där talas det mycket om bilologiska skillnader. Frågan är varför? Det går inte att förespråka individualitet och samtidigt rapa upp hur kvinnor och män är enligt vissa biologiska eller psykologiska undersökningar. Många anhängare tycks köpa vad som helst, t ex att kvinnor inte har något ”risktagande” inom sig. Det är en manlig egenskap o.s.v. Därför sägs kvinnor vara både sämre företagare och chefer.

”Jaha, så du tycker att inlägget var ganska mycket ”tycka synd om män”. Egentligen borde jag inte bry mig det minsta, men var det något speciellt som gjorde att du fick det intrycket? ”

Du skriver t ex ”Allt som män eller pojkar traditionellt gör beskrivs med negativa ordalag. Men när kvinnor gör exakt samma sak så är det av någon anledning plötsligt väldigt bra.” Både du och de flesta andra i era grupper är totalt fokuserade vid män kontra kvinnor och hur synd det är om er män! Ni talar om att kvinnor sägs bära en ”offerkofta”. Vem är det egentligen som bär koftan?

Det är inget fel på din skrivförmåga eller innehållet! Det jag menade var mer generellt från era bloggar. Det är en massa gnäll. Mycket snack och liten verkstad.

”Det är ju alldeles utmärkt att du "aldrig sett ner på män". Inte heller kallar du dig feminist. Då ingår du ju heller knappast i den målgrupp som detta inlägg behandlar.”

Jag tänker inte fokuserat på människor, som man eller kvinna. Det finns idioter till män och det finns idioter till kvinnor. Huvudsakligen har de flesta samma behov, med den skillnaden att vi har kommit olika långt hur vi ska tackla livet bara. Jag kan nog stundtals ha svårt att skilja på gruppen feminister och kvinnor allmänt. Speciellt när de är kvinnor som fokuseras på de flesta av era bloggar i ett antingen svärtat eller försämrat perspektiv.

”Om du har annan statistik än den som Pär Ström presenterar i sin bok så vore det (för i helvetia) betydligt hederligare att lägga fram den istället för att hänvisa till sin "auktoritet".
Jag är ganska jordnära och anser mig inte finare än dig. När någon ”klappar mig på huvudet” vill jag dock beskriva att jag inte är dum i huvudet. Det gick även snabbare med en titel när jag hade kort om tid. 

Jag behöver inte hänvisa till annan statistik. Ström tar som sagt själv upp den i sin bok. Dock med slutord som ”fantasier” ”överdrifter” och "myter". Trots att det ju de facto inte är på det sättet.

Nu ska jag även lägga till, att jag inte tycker synd om kvinnor eller mig själv. Jag vet även att de finns svagare män, som kan vara sämre på att själva löneförhandla eller tala för sig själva. Liksom det finns kvinnor.

David Eliason sa...

@Lottaonline
Tycker du Pärs inlägg målar upp kvinnor som mähän??? Det är ju snarare de som beslutar om de här bidragen och kvoteringarna som verkar se kvinnor som mähän, och det är ju just det som Pär vänder sig emot. Han (och jag) tycker ju precis som du, att kvinnor kan bli både chefer och företagare utan vare sig bidrag, stöd eller kvoteringar. Vi kan ju aldrig uppnå jämställdhet och man ger den ena gruppen förmåner som den andra utestängs ifrån. Pär använder ju dessutom samma vinklade och provocerande sätt att skriva som många feministiska bloggare och krönikörer, just för att visa hur absurd deras syn på jämställdhet är.

Men så som du reagerar på Pärs inlägg är även så vi män reagerar på t.ex. artiklar och krönikor om mäns våld mot kvinnor. De ger en bild av att visa kvinnor att män inte är att lita på. Att vilken man som helst kan bli ett monster som slår och våldtar. Inte konstigt att fler och fler män stör sig på dagens media och krönikor.

När det gäller Pärs bok så har du uppfattat den helt annorlunda än vad jag gjorde. Du verkar utgå från att Pär ser ner på kvinnor och läser boken med den utgångspunkten. Men jag läser den utifrån uppfattningen att Pär vill få bort offerkoftan från kvinnor, och att man ska se kvinnor som självständiga individer som själva kan besluta om vad de vill jobba med och hur mycket. Självklart kan kvinnor ha stort budgetansvar, många underställda, lång erfarenhet, ha långa arbetsveckor osv. Då ska hon självklart ha samma lön som en man i samma position, det är det väl ingen som har ifrågasatt. Har hon inte det så ska det korrigeras. Men man kan inte ta statistik som visar att en kvinna i snitt tjänar flera tusen mindre än en man i snitt, och påstå att denna karriärkvinna därför har lägre lön än män. Faktum är ju att det är fler män än kvinnor som satsar på jobbet och fler kvinnor som satsar på familjen, och självklart påverkar det snittlönerna när man bara ser på hela gruppen män och kvinnor. Gräver man sig ner i statistiken (som Pär också gjort) och tittar på mindre grupper av kvinnor, så kan man ju se att i vissa grupper så har kvinnor till och med betydligt högre lön än män. Skillnad i snittlön verkar alltså inte bero på att varje enskild kvinna har lägre lön än män, utan beror istället bl.a. på kvinnors val av yrke och hur mycket tid man offrar på jobbet.

Det är synd att pengar används så mycket som måttstock på jämställdhet. Det skulle vara intressant att se jämförelser baserat på livskvalitet, som t.ex. antal timmar man spenderar med familj och vänner, sjukdomstillstånd, stressnivå och hur mycket makt man känner att man har över sitt eget liv.

David Eliason sa...

Flyger man över en skog så kan man lätt få intrycket att hela skogen består av sånt som är grönt. Men landar man och går igenom skogen så ser man att det finns mycket brunt också. Att konstatera att kvinnor som grupp har lägre total inkomst än män som grupp är intressant information. Men det ger inte hela bilden. Man måste ner och titta på individnivå, och man måste titta även på annan relaterad information, för att få hela bilden. För det första är det ju inte bruttoinkomst det som är mest intressant, utan egenkapital/nettoförmögenhet (och det här har du ju betydligt bättre koll på än vad jag har). Om ett kön tjänar mer så är det ju också de som förväntas betala mer. Bland kvinnor och män som är familjeförsörjare i USA till exempel, är kvinnornas genomsnittliga nettoförmögenhet $14.000 och mäns $10.000 (enligt US Census Bureau). Man behöver också titta på hur mycket tid respektive kön får tillbringa med familj och vänner, och hur mycket man spenderar med att pendla till jobbet. Hur mycket respektive kön sliter ut sin kropp på jobbet och hur stor risk de är att bli invalidiserad eller dö i en arbetsplatsolycka. Hur mycket skatt respektive kön bidrar med och hur mycket man engagerar sig politiskt och ideellt. För att ta några exempel.

Pengar och makt gör en inte lycklig.

Medborgare X sa...

Lotta!

Nu tror jag du återigen blandar ihop det individuella med genomsnittet. Pär Ström har på inget vis påstått att kvinnor inte kan ha förmågan ha flexibilitet, prestation eller vilja till övertid. Inte heller har han påstått att kvinnor inte kan ha stort budgetansvar, underställda eller många år i yrket.

Det finns ju flera kända exempel på kvinnor som lyckats alldeles utmärkt att göra karriär och som varit väldigt framgångsrika i näringslivet. Marianne Nivert, Peggy Bruzelius och Annika Falkengren är tre exempel på kvinnor som visat att är möjligt.

Men att det finns kvinnor som har det engagemang, prestation, flexibilitet, vilja att arbeta övertid, osv. som krävs för att göra karriär och nå toppen av näringslivet innebär dock inte att det är lika vanligt bland kvinnor som bland män.

Att nå framgång inom näringslivet (och även i andra sammanhang) handlar om något som enbart en liten liten del av befolkning vill och klarar av. Det handlar om personer som befinner sig i den absoluta ytteränden av normalfördelningen. Och som jag skrev om i detta inlägg så inverkar väldigt små skillnader variation mellan män och kvinnor på ett väldigt avgörande sätt i representationen i ytteränden på fördelningen.

Så trots att det finns både män och kvinnor som har förmågan till engagemang,
prestation, flexibilitet, vilja att arbeta övertid, osv. så innebär inte det att representationen kommer att bli 50/50.


Vad gäller löneundersökningarna så säger de (om du läser dem lite noggrannare) att det finns en oförklarliga skillnaden i lön kvar efter att de tagit hänsyn till olika faktorer. Men det är frågan om olika undersökningar som gjorts för de olika områdena. Man har inte tagit hänsyn till exakt samma faktorer i alla undersökningar och alla undersökningar är även tydliga med att det kan finnas ytterligare faktorer som påverkar den återstående löneskillnaden.

Störst skillnad är kvar i undersökningen från det privata näringslivet. Precis som Pär Ström påpekar så är det också inom det privata näringslivet som lönespridningen mellan individer (oberoende av kön) är som störst. Att det finns en återstående löneskillnad (i medeltal) mellan män och kvinnor beror som Svenskt Näringsliv påpekar på att det finns en skillnad i arbetets svårighetsgrad, antalet jobbyten, budgetansvar, antal underställda, tidigare erfarenhet, den anställdes mångsidighet, etc. mellan män och kvinnor.

Detta verifieras av den stora Miljongranskningen som JämO genomförde. Där granskade man ju på individnivå om det förekom någon lönediskriminering. Något som man bara kunde finna i ett litet antal fall och då inte alltid till kvinnors nackdel. Det fanns även män som hade en oförklarligt låg lägre lön än sina kvinnlia kollegor.

Medborgare X sa...

Lotta!

Återigen måste man skilja på indivinivå och medelnivå. Det finns en större variation inom grupperna män respektive kvinnor än vad skillnaden är i medeltal mellan grupperna. Ingen individ är biologiskt predestinerad till att ha vissa exakta egenskaper eller förmågor. De skiljer från individ till individ, men det finns vissa skillnader mellan gruppen män och gruppen kvinnor. Men det är inte alltid skillnaden mellan grupperna som är förklaringen, även storleken på variationen inom respektive grupp har inverkan på utfallet.

Det är just den förhatliga standardavvikelsen som beskriver varför det finns relativt stora skillnader i könsrepresentation i ytteränden på fördelningen, att det finns fler manliga toppchefer samt varför det finns fler manliga uteliggare.

Jämställdhet handlar inte i första hand om det fåtal människor som har de högsta respektive lägsta positionerna i samhället. Jämställdhet handlar först och främst om att vanliga kvinnor och män ska ha samma rättigheter och skyldigheter i samhället. Att de ska behandlas som individer och behandlas lika, men också att de ska få göra sina egna livsval och själva ta ansvar för dessa.

Lottaonline sa...

Lotta!

Nu tror jag du återigen blandar ihop det individuella med genomsnittet. Pär Ström har på inget vis påstått att kvinnor inte kan ha förmågan ha flexibilitet, prestation eller vilja till övertid. Inte heller har han påstått att kvinnor inte kan ha stort budgetansvar, underställda eller många år i yrket.

Ok, sluta klappa mig på huvudet nu. Jag skiter fullständigt i om er idol är Pär Ström. Jag finner män som håller till på den bloggen vara fullblodsmansgrisar. Ström tillåter gristyper som ”Möller” kommentera där och vägrar kommentera mina kommentarer. Lika mesig är Pelle Billing! Jag skrev en kommentar som han vägrade publicera. Ynkligt, fegt och jävligt omanligt! De klarar bara av att ha ryggdunkare och ingen av dem är några ledare. Ändå finns så många korkade människor som följer dem.
http://genusnytt.wordpress.com/2011/06/12/mannen-betalar-for-syriens-frihetskamp/#comments

”Det finns ju flera kända exempel på kvinnor som lyckats alldeles utmärkt att göra karriär och som varit väldigt framgångsrika i näringslivet. Marianne Nivert, Peggy Bruzelius och Annika Falkengren är tre exempel på kvinnor som visat att är möjligt. ”
Varför berättar du det för mig!? Jag har inte betvivlar kvinnors förmåga. Säg det till dina ”manliga kamrater istället! Jag har ett nätverk med kvinnliga företagare och även flera i släkten. Jag visste inte att det fanns sådana bakåtsträvare, förrän jag stötte på Genusnytt och Pelle Billing!
”Men att det finns kvinnor som har det engagemang, prestation, flexibilitet, vilja att arbeta övertid, osv. som krävs för att göra karriär och nå toppen av näringslivet innebär dock inte att det är lika vanligt bland kvinnor som bland män”
Det finns helt naturliga förklaringar till varför kvinnor inte funnits med i näringslivet lika länge som män. Vi kom inte ut i näringslivet förrän i början på 70-talet. Före var många hemmafruar. Män har haft en 70 års försprång.

”Att nå framgång inom näringslivet (och även i andra sammanhang) handlar om något som enbart en liten liten del av befolkning vill och klarar av. Det handlar om personer som befinner sig i den absoluta ytteränden av normalfördelningen. ”
Vad är det för skitsnack!
Så trots att det finns både män och kvinnor som har förmågan till engagemang,
prestation, flexibilitet, vilja att arbeta övertid, osv. så innebär inte det att representationen kommer att bli 50/50.
Du erkänner alltså att det finns löneskillnader men bajssnackar bort orsakerna!


Vad gäller löneundersökningarna så säger de (om du läser dem lite noggrannare) att det finns en oförklarlig skillnad i lön kvar efter att de tagit hänsyn till olika faktorer.
Jag har läst hans bok tillräckligt noggrant! Hur kommer det sig att alla mansgrisar är sådana besserwissrar? Dessutom är du expert på att lägga ut samma text som jag och upprepa en massa icke relevant information för det jag redan sagt. Du behöver heller inte förklara en massa strunt som redan finns i texten som jag lagt ut.
DET FINNS LÖNESKILLNADER. Du kanske ska läsa på lite mer noggrant själv!

Lottaonline sa...

@David Eliasson

Tack men jag har kollat på individnivå.
Jäklar mycket snack om ingenting.

Om två personer en man och en kvinna har exakt samma utbildning, ålder och yrkeserfarenhet, så ska det inte behöva finnas några skillnader! vad är problemet att förstå!?

Jag tycker människor ska låta andra människor få leva det liv de vill! Utan att det ska behöva skapas några organisationer, som säger hur kvinnor ska vara och bete sig! Vad vill ni? Ska staten styra hur människor ska leva?

Nej jag har noll tolerans för den här diskussionen. Erkänn för tusan att Pär Ström far med osanning i sin bok!

Sedan kan ni babbla om gröna skogar och allt annat.

Medborgare X sa...

Lotta!

Haha, så du anser att Pär Ström och Pelle Billing är "omanliga". Samtidigt tycker du att de som håller till på bloggarna är "fullblodsmansgrisar". Snacka om dubbelbestraffning - damned if you do, damned if you don't.

Hela tanken med individualism är att alla (även Pär Ström, Pelle Billing och alla vi andra) ska få vara som vi själva är. Att man ska bedömas som person, inte som representant av en grupp. Så om en person är "omanlig" eller "fullblodsmansgris" så ska det vara lika OK som att en person är "manlig", "kvinnlig" eller vad som. Detta oavsett vilket kön personen har. Se till individen, istället till epitetet!


Bakåtsträvare? Bara för att man för fram en förklaring till varför det finns färre kvinnor än män som satsar på karriären så är man knappast bakåtsträvare! Nästan dubbelt så många kvinnor än män tar idag examen på universitet, men trots det så är det nästan dubbelt så många män än kvinnor som startar företag.

Det går inte längre att skylla på att "män har haft en 70 års försprång". Det har vuxit upp flera generationer pojkar och flickor sedan dess. Generationer där skolan har anpassats efter flickorna och där pojkar har fått sämre betyg trots att de fått samma resultat på centralproven. Generationer där staten har lagt miljarder på kampanjer för att uppmuntra fler kvinnor att starta företag.

Inte heller går det längre att skylla på löneskillnader mellan män och kvinnor. Om det verkligen hade funnits några reella skillnader så hade dessa upptäckts i JämO's stora undersökning Miljongranskningen.


Det är dags att göra upp med feminismens könskrig. Det är dags att börja se till individen. Det viktigaste för att nå riktig jämställdhet är att tillse att alla lagar, regler och förordningar är könsneutrala. Då kommer också alla personer, oavsett kön, att behandlas lika. Vill inte du det?

Medborgare X sa...

Lotta!

Jag tar mig även friheten att kommentera ditt svar till David Eliasson.


Du säger att om två personer (en man och en kvinna) har exakt samma utbildning, ålder och yrkeserfarenhet, så ska det inte behöva finnas några skillnader!

Jag håller inte alls med dig. Om två individer (oberoende av vilka kön de har) har exakt samma utbildning, ålder och yrkeserfarenhet så innebär inte det per automatk att de gör jobbet lika bra. Det finns mängder av ytterligare faktorer som avgör vilken lön de ska ha!

Det är ett antal av dessa ytterligare faktorer som de undersökningar som Pär Ström refererar till tar hänsyn till. Men även de undersökningarna tar inte hänsyn till ALLA faktorer. Det är därför som det fortfarande finns kvar en "oförklarlig löneskillnader" på någon procentenhet.


Jag håller ockå med dig att människor ska låta andra människor få leva det liv de vill! Varken jag, Pär Ström eller Pelle Billing vill att "det ska behöva skapas några organisationer, som säger hur kvinnor ska vara och bete sig"! Däremot vill feminister att staten ska styra och ställa över hur medborgarna lever sina liv. De vill införa kvotering. De vill ha genuspedagoger i förskolan som ska styra hur barnen leker och agerar. De vill ha lagar som är ojänställda och som inte är könsneutrala, just för att styra hur folk lever sina liv!


Om du anser att Pär Ström far med osanning i sin bok så får du faktiskt vara så god att redovisa sakargument som styrker det! Det har inte feministerna kunnat göra hittills, istället har flera ledande feminister tagit till personangrepp, hån, hot och andra härskartekniker för att tysta honom.

Om du anser att han har fel så borde det vara en enkel sak att logiskt bemöta det han skriver i boken och ge referenser som styrker detta.

Olle sa...

Lotta! Du klagar över att du blivit bannad från Genusnytt och censurerad på Billing. Jag såg vad du skrev när du blev bannad från Genusnytt och Pärs agerande var fullt förståeligt. Istället för att debattera ämnet kräktes du ur dig en massa personangrepp och invektiv med caps lock påslaget. Vi var många som trodde att du var berusad eller nåt, för så beter sig inte civilicerade nyktra personer.

Om du betett dig så i en skolklass hade läraren skickat dig till rektorsexpeditionen för ett allvarligt samtal. Om du gjort det på krogen hade två biffiga ordningsvakter burit ut dig på trottoaren. Hade du gjort det på en arbetsplats hade du blivit varnad, omplacerad eller avskedad. Och gör du det på en blogg eller ett forum blir du bannad. Välkommen till vuxenvärlden, där människor får ta konsekvenserna av sitt agerande.

Sen tycker du att Ström och Billing inte är riktiga män. Beskriv gärna hur en 'riktig man' ska vara och vad en 'riktig man' får göra och inte. Samt vad som i så fall kännetecknar en 'riktig kvinna', så att vi får veta hur du vill konstruera andra individers könsroller.

Lottaonline sa...

Olle,

Du såg mig! Jaha, var jag snygg?

Olle sa...

Lotta - 'dig' såg jag inte, däremot din text.

Och inventiv som skrivs i CAPS LOCK brukar inte vara snygga. Det är kanske inte meningen att de ska vara heller?

Lottaonline sa...

Olle,

Jag vet inte vem du är, men uppenbarligen tror du att du känner mig! För att du tror dig sett någon med mitt alias skriva med caps-lock!? Jag vill inte genera dig men den analysmetoden är inget bra. Välkommen till vuxenvärlden!

Sedan kan man ju fråga sig hur förbannat vuxet det är av folk, att hoppa på mig på Genusnytt, men det är givetvis helt annorlunda i er lilla värld! Genusnytt är stundtals en mobb-blogg, där fler hoppar på alla som har en avvikande åsikt. Eller där någon råkar vara en kvinna som inte smörar häcken av sig för de "stackars" männen.

Det märkliga i er värld är att män tillåts hoppa på mig flera stycken åt gången. Utan att er guru, så mycket som lyfter på ögonbrynet.

Jag blev påhoppad från första sund sedan jag kom in på genusnytt. Det är liksom accepterat i er värld. Och sedan blir ni lustigt nog förvånade när jag säger ifrån.

Ni klarar inte av kvinnor som säger ifrån i er värld, för där ska alla vara hemmafruar.

Jag har fått hela genusmobben efter mig inne hos mig, men inte tusan raderade jag några kommentarer eller blockade alla elaka anonyma kräk som hoppade mig. Det handlar inte om vuxenvärlden. Det handlar om att kunna bemöta folk.

Olle sa...

Lotta, försöker du få mig att tro att du blev bannad för att någon annan person skrev invektiv i ditt namn? Då är det väl den personens IP och E-mail som Pär bannat och inte dig? Således har du inget att klaga på?

Påhopp är ganska ovanligt bland de som är anhängare av genusnytt. Det förekommer, men de är i minioritet. De flesta försöker bemöta meningsmotståndare med sakargument. Men när feminister hittar dit så blir det många som ska svara samtidigt och det kan kanske kännas som en 'mobb' för den som inte är van vid kritik?

Lottaonline sa...

Dessutom att ha som strategi, att måla upp kvinnor, som misshandlare, pedofiler och köpare av utländska män, gynnar inte kärleken till er samling!

Olle sa...

Lotta - Om du följer samhällsdebatten så är du nog medveten om att högljudda feminister i media, politik och akademi ständigt matar oss med den enögda bilden av mannen som våldsverkare, pedofil och sexköpare. Därför är det märkligt att du blir så upprörd att du tappar allt vett och sans när Pär Ström postar exempel på att dessa brott/förseelser även begås av kvinnor.

P.S: Jag letade upp Pärs inlägg från den 10 mars om ett TV-program som skildrar svenska kvinnliga sexturister på Bali. Och det var verkligen inga vackra ord du skrev där, utan önskan om ond, bråd död. Dessutom var alltihop länkat till din blogg. Menar du att någon hade hackat ditt konto, eller varför vill du nu plötsligt inte erkänna att det var du som skrev?

Lottaonline sa...

@Olle
Det är lustigt hur många av er män det är, som hoppar fram så fort någon skriver namnet ”Pär Ström”.

Får ni betalt av honom att lägga er i allting som inte handlar om er och som inte har med ett göra!? Det måste vara jobbigt att vara så mycket kvinnohatare att ni inte har bättre för er än att hänga på Genusnytt och hata kvinnor.

Förutom alla hemmafruar eller alla som inte snackat skit om andra kvinnor givetvis.

Jag har inget mer att säga dig.

Lottaonline sa...

@Mx, 23,57 (del1)
”Haha, så du anser att Pär Ström och Pelle Billing är "omanliga". Samtidigt tycker du att de som håller till på bloggarna är "fullblodsmansgrisar". Snacka om dubbelbestraffning - damned if you do, damned if you don't.”

Jag sade det i vredesmod och syftade på handling mer än personligt. Jag syftade på beteendet, att frysa ut en människa och få henne att se värre ut än hon är. Mer än om någon personligen var omanlig. Det finns en del mansgrisar och det är INTE detsamma som manlighet för mig.

Inne hos Billing hoppade en okänd man på mig och kom med en hel uppsats, om förtal kring mig. Att jag farit runt och mobbat andra samtidigt som Pelles lilla Mia och påhopparen psykade, att jag höll på med härskarteknik.

Något genusgruppen påstår att alla håller på med, så fort någon har en motsatt åsikt. Jag svarade till slut denna man och Pelles reaktion var att både försvara den elaka på hopparen och säga till MIG att jag skulle sköta mig!? Lite obehagligt om folk som talar om rättvisa fattar sådana beslut. Jag hade från början läst hans manifest och hade ett par frågor kring det hela. Hade jag varit i hans skor hade jag självklart svarat för mig själv och det manifest jag upprättat kring kvinnor och män! Han svarade istället med att radera den svarskommentar jag hade till den elaka på hopparen, som for med falskförtal.

Folk tillåts hoppa på mig men jag får inte försvara mig själv ensam. Och ni vill själva ha rättvisa i samhället, haha.

Lottaonline sa...

Mx, (del 2)
”Bakåtsträvare? Bara för att man för fram en förklaring till varför det finns färre kvinnor än män som satsar på karriären så är man knappast bakåtsträvare! Nästan dubbelt så många kvinnor än män tar idag examen på universitet, men trots det så är det nästan dubbelt så många män än kvinnor som startar företag.”

Ja båkåtsträvare är vissa typer som hänger på genusnytt, se inlägg: http://lottaonline.blogspot.com/2011/06/man-ett-genetiskt-experiment.html

Om alla enligt er tillåts vara hur de vill, så är det ju mycket märkligt varför ni hänger ut kvinnor som är företagare, chefer och ledare och drar upp diskussioner att de är sämre än män!?

”Nästan dubbelt så många kvinnor än män tar idag examen på universitet, men trots det så är det nästan dubbelt så många män än kvinnor som startar företag.”

Beträffande utbildning och företagare, så behöver det inte finnas någon analogi. Minns t ex en föreläsare på universitet, som berättade en anekdot om en kille han tidigare hade studerat med. Den här killen hade i motsats till honom fått sämsta betygen och varit den mest slöa under lektionerna. Därför retade det honom oerhört när han sedan lyckades starta upp framgångsrikt företag och blev mångmiljonär på kuppen. Han själv med toppbetyg fortsatte bara bland universitetets kulvertar. Det hänger inte alltid på utbildningen. Utan på individen.

”Det går inte längre att skylla på att "män har haft en 70 års försprång". Det har vuxit upp flera generationer pojkar och flickor sedan dess. Generationer där skolan har anpassats efter flickorna och där pojkar har fått sämre betyg trots att de fått samma resultat på centralproven. Generationer där staten har lagt miljarder på kampanjer för att uppmuntra fler kvinnor att starta företag.”

Jo det har viss betydelse, då många av de idag större koncernerna grundades i familjeföretag när kvinnor bara stod hemma i köket. Där ligger försprånget. Små företag kan självklart startas men att bygga upp dem till stora tar ganska många år.

Jag har sagt det många gånger tidigare, att av alla de kvinnliga företagare jag känner (inklusive mig själv) och de i släkten har ingen tagit bidrag. Det hör inte ihop med företagande. Jag har inte noterat dessa miljonkampanjer.

Blir ni avundsjuka när staten gör något för kvinnor? Staten satsade ju även 3,6 miljarder kronor till den huvudsakligen mansdominerade biltillverkaren Saab Automobile, som trots det uppvisar stora förluster(1,3 milj. 2010) och kommer att ha svårt att nå vinst 2012, som lovat.
Varför hörs inga skrik om den saken?

”Det är dags att göra upp med feminismens könskrig. Det är dags att börja se till individen. Det viktigaste för att nå riktig jämställdhet är att tillse att alla lagar, regler och förordningar är könsneutrala. Då kommer också alla personer, oavsett kön, att behandlas lika. Vill inte du det?”

Det största könskriget jag sett har funnits på genusnytt. Är det inte uppenbart att bilden förvärras av mäns diskriminering,när nyheter från världens alla hörn koncentreras på en och samma blogg med flera inlägg dagligen under flera års tid. Är det inte den ultimata indoktrineringen kring att, om inte före så efteråt känna tusan vad jag är diskriminerad!?

Män skulle istället behöva höra hur bra de redan är. Och inte en massa pekpinnar på detaljer och omgjorda diskriminerade situationer, som visar att se vad de är dumma mot oss män i världen! Det är destruktivt.

Kan ni inte istället lägga fram konstruktivt exakt vilka lagar, som diskriminerar män och sedan propagera och praktiskt handla genom att skicka in en motion om ändring av den lag ni anser behöver ändras!? Visst ska alla behandlas lika. Jag ifrågasätter mer konkreta exempel på vad ni vill ändra.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lottaonline sa...

@Anonym

Känns det skönare nu..? Har avunden och hatet lättat lite..

Jag förstår att jag måste kännas hotfull eftersom du så otroligt modigt försöker smutskasta mig. Jag tar det som en komplimang :-)

Lite tragiskt kanske att du inte vågar visa vem du är, men men alla har vi våra svaga sidor.

Du är kanske Torstensson, som gjorde något liknande inne på Aktivarum för några dagar sedan. Eller Maria som brukar prata bakom min rygg. Eller Kanske lilla Pelle? Eller T.Möller..haha..


Ha en underbar kväll nu!

Lottaonline sa...

Eller så är det kanske MX själv?

Du var ju vara så snabb med att ta bort fredliga kommentarer från mig här tidigare. Och nu låter du den här ligga kvar.

Du fick kanske inte fram något bättre svar på min sista kommentar?

Maria sa...

Lotta, ingen behöver smutskasta dig för du är så bra på att göra bort dig själv. Mer korkad madam än du har jag inte stött på.

Lottaonline sa...

@Maria
Då har du nog inte träffat på många människor i ditt liv. Är det någon som är patetisk, så är det kvinnor som dig, som drar poäng på att snacka skit om andra kvinnor.

Det måste vara det mest korkade en kvinna kan göra.

Du har ingen styrka inom dig, om du inte har ett gäng bakom dig!

Ni påminner om skinnskallar. Eller ett mc gäng. Varken mycket mod eller hjärna där inte. Ensamma skulle ni te er som den ensamma silverfisken, på badrumsgolvet. Snabbt rusa undan om någon snuddade vid er.

Lottaonline sa...

@MX
Jag pratade förresten med en annan kvinnlig företagare igår kring er grupp. Och vi kunde konstatera att inte många av er själva skulle kunna bli företagare, då ni uppenbarligen har, så förbannat svårt att ta råd av en kvinna. Ni måste verkligen trycka ner henne med alla smutsiga medel ni kan uppbåda.

Sandlådenivå Mx!

Många av mina företagsklienter är män och de har varken svårt att ta råd eller ge mig betalt. Det finns andra människor ute i verkligheten. Och det är skönt!

Anonym sa...

Lotta kan du verkligen bekylla andara för att smutskasta dig när det är DU och ingen annan som skrivit dessa inlägg? Smutskastningen sköter du, som sagt, alldeles utmärkt själv. Och vad är det för feministretorik du kommer med? Ska en kvinna tolerera hur illa uppförande som helst om det kommer från en annan kvinna? Nej, du förlorade all trovärdighet när du slängde ur dig dina invektiv, och nu kan du inte ens ta ansvar för dem utan skyller på andra.

Lottaonline sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lottaonline sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Olle sa...

Om man tittar på datumen så ser man att de flesta av de där kommentarerna skrevs som reaktion på ditt psykbryt 10/3 där du bl.a önskade livet ur folk

Anonym sa...

@Olle

Din stackare har du inget vettigare för dig?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Olle sa...

Och där kom ännu ett par exempel som bekräftar det fenomen som blogginlägget tar upp

Anonym sa...

Mors lilla Olle i skogen gick..
Skvallerbytta bing bång,
går i alla gårdar,
slickar alla skålar
när han kom till prästen
fick han smäll på käften
Mors lilla olle..

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Beträffande Anonym 14,19!
GenusNytt och Pelle Billing anhängare - som talar så mycket om oskyldigt dömda män!?
Här har vi ett kraftigt exempel på en idiot, som försöker ställa en diagnos på en person via hennes blogg med riktigt grovt förtal. Och därmed döma henne. Det är inte speciellt smart.
Troligtvis är de flesta mer intelligenta än att köpa den lågprodukten.

Lottaonline sa...

@Anonym 14,19

Vi får hoppas att du inte är verksam inom psykiatrin. Haha..Kan annars intyga att jag är fullt mentalt frisk.

Det är troligen det som är problemet för er!

Håller annars med Anonym 15,25. Det är otroligt korkat, att göra sig ovän med folk som kan hjälpa oskyldigt dömda män.

Lottaonline sa...

Anonym 14.19
"Det finns inslag av paranoia, narcissism och emellanåt ett mycket oärligt beteende."

Vad intressant! Du verkar ju riktigt skärpt och verkligen ärlig! Kan du ge exempel på när jag är paranoid, oärlig och har narcissistiska tendenser i mina blogginlägg?

Är du kanske kollega med Pelle Billing som ju är läkare inom psykiatrin och inte tycks vara så verksam längre!?

"Detta för att sen svänga till att vara någorlunda normal."

Kan du definiera hur jag är som normal? Låter faktiskt som Pelle Billing. Han sade något liknande till mig tidigare. Att jag stundtals var ”normal”.

- Kära gode gud låt inte dessa människor få
vårda VERKLIGT psykiskt sjuka patienter!

"Det är bara en tidsfråga innan hon blir portad på alla ställen där hon debatterar."

Du kan vara lugn. Jag känner ingen större längtan att befinna mig på genusnytt, som är det ställe där jag inte fick mina kommentarer publicerade. Det var dock länge sedan jag hade intresse att ens försöka.

Medborgare X sa...

Lotta!

Påhopp, personangrepp och hårda ord gör sig tyvärr många skyldiga till. Även över dina läppar har ju dylika ord passerat. Det gynnar inte debatten åt något håll.

Tyvärr uppfattar jag det även som att du ibland har en tendens att tolka in annat än de du debatterar med verkligen säger. Det bidrar ytterligare till att debatten går upp ett par tonlägen. Till exempel hävdar du ibland att Pär Ström, Pelle Billing och andra är bakåtsträvare och vill att kvinnor ska vara hemmafruar och liknande saker. Själv har jag aldrig sett någon av dem uttrycka något sådant och inte heller är det något som jag anser. Tvärtom!

Jag har sagt det till dig förr och jag säger det igen. Med jämställdhet följer att män måste sluta agera ridderligt och ta extra hänsyn till kvinnor. I en jämställd värld behandlas inte kvinnor annorlunda än män och det gäller på alla plan. Så på den punkten kommer kanske män inte längre uppfattas som "manliga", men vill man ha jämställdhet så är det något kvinnor måste kunna acceptera.

Vad gäller företagande så är det naturliga då att kvinnor förväntas starta företag i samma utsträckning som män och utveckla dessa på ett lönsamt sätt. Då kommer också kvinnor med tiden att blir VD och sitta i styrelser i lika hög utsträckning som män. Att förvänta sig att man ska bli inkvoterad på grund av sitt kön i redan existerande företag är däremot inte speciellt jämställt. Så jag hoppas fler kvinnor gör som dig, startar eget.

Medborgare X sa...

Lotta!

Ett litet utvik om Saab Automobile. Staten har lånat ut pengar mot säkerhet! Skulle Saab Automobil gå i konkurs så kommer staten få tillbaka sina pengar. Om de inte går i konkurs så får Saab betala tillbaka pengarna med ränta (en ränta som jag har läst ligger på uppåt 10%!!).

Medborgare X sa...

Lotta!

Jag håller med dig att män borde få höra hur bra de är. Till exempel att de bidrar med långt mycket mer skattemedel till välfärdsamhället än vad de får tillbaka i form av bidrag, ersättningar, pension, sjukvård, etc. Att män i genomsnitt skänker kvinnor 1 miljon kronor under sitt liv i form av tranfereringar. Att det är män som upprätthåller välståndet och välfärden i samhället. Men nej, något sådant får aldrig män höra. Istället matas vi ständigt med bilden av män som ondskefulla förövare som förtrycker kvinnor.

Vänd dig gärna till journalister och politiker och berätta att du tycker att män borde få höra hur bra de är. Speciellt unga pojkar skulle behöva höra mer sådant i förskola och skola, istället för att utsättas för genuspedagogik där de får lära sig att allt manligt är dåligt och att män är onda.


Vad gäller de omården och lagar som är viktiga mansfrågor så finns de snyggt presenterade på Mansnätverkets hemsida, du kan läsa mer om det här.

Medborgare X sa...

Lotta!

Nej, det är inte jag som är Anonym 16:56. Jag klarar bra av att svara för mig själv (se ovan). Dock har jag inte alltid tid att svara omedelbart.

Medborgare X sa...

Alla anonyma!

Tack, nu räcker det med citat från andra bloggar samt egna personangrepp och okvädesord gentemot varandra! Betänk att det är ni själva som är juridiskt ansvariga för det ni skrivet!

Men framför allt så gynnar det inte debatten på något sätt att ägna sig åt personangrepp istället för att diskutera i sak! Än mindre gynnar det er själva som person.

Dr phil sa...

Man behöver inte direkt vara einstein för att se vem som ömsom skriver anonymt och ömsom med sin blogg.

Lottaonline sa...

@Mx
"Ett litet utvik om Saab Automobile. Staten har lånat ut pengar mot säkerhet!"

Det må vara hänt. Saab Automobile har idag 27 miljoner hos kronofogden och är konkurshotade.

"Påhopp, personangrepp och hårda ord gör sig tyvärr många skyldiga till. Även över dina läppar har ju dylika ord passerat. Det gynnar inte debatten åt något håll."

Ok du menar alltså att dina mobbarkamrater varit i underläge gentemot mig!? Oja! En sak vet jag ändå och det är vart jag har dig.
Hej svejs

Lottaonline sa...

MX:
"Jag har sagt det till dig förr och jag säger det igen. Med jämställdhet följer att män måste sluta agera ridderligt och ta extra hänsyn till kvinnor."
Normala människor tänker inte i kön och talar inte om "ridderlighet" år 2011! Det handlar om mänsklighet. Att som du säger lägga ner "ridderlighet" handlar inte om att trakassera kvinnor!
Och vad du påstår att jag tolkar in i saker och ting kring Billing, dig och Ström skiter jag i fullständigt. Ni är ryggdunkande mobbargäng hela bunten. Ingen av er kan hela vara företrädare för rättvisa, för det kan ingen av er stava till!

Lottaonline sa...

Definition på en man:
Manlig varelse. Tillräckligt trygg inombords, för att inte behöva hävda sig genom, att trycka ner en annan. Ensam eller med en grupp bakom sig, för att själv känna sig stark.

Vidare har han inget behov av att ansluta sig till manliga nätverk, MC-gäng, kriminella gäng eller nazistiska socialanslutningar och dylikt. Han vet redan sitt värde.

Det finns många sådana män.

Medborgare X sa...

Lotta!

Vilka är mina "mobbarkamrater"? För din info så är jag endast mig själv och ingen annan, vadän du och Dr Phil må tro. Jag talar för mina åsikter och enbart för mina åsikter. Jag ansvarar för mina handlingar och ingen annans. Detsamma torde gälla även dig och alla andra, varesig vi befinner oss i "underläge" eller ej.

Medborgare X sa...

Lotta!

Om du anser att normala människor inte talar om kön så är de första du borde vänta dig till landets alla feminister och genusvetare. Det är de som startat hela utvecklingen mot att fokusera mer på kön än på individen. Det är de som numera är en integrerad del av samhällets maktelit och som fortsätter att driva på utvecklingen att se till kön istället för till individen.

Det jag och många andra gör är enbart att reagera på detta.

Medborgare X sa...

Lotta!

Nej, en manlig varelse är en person av manligt kön. Hur han agera och vilka åsikter han har är upp till honom som individ att välja. En manlig varelse har ingen större anledning än en kvinnlig varelse att vara trygg inombords, inte hävda sig, inte trycka ner andra, etc.!

Christer Karlsson sa...

Jösses vilket tumult det blev pga ett sakligt och välskrivet inlägg från MX.

Lottaonline; Du gör mig otroligt besviken med dina inlägg och dina försök att spela ut din akademiska examen som ett argument för att du skulle veta bättre. Jag har både en jur kand och en civilekonomexamen. Visst det ger mig en god grund att stå på, men jag vet inte allt bara på grund av mina examina. Ta till dig detta du också.

Att du sedan inte kan se de tendenser i samhället som läggs till grund för lagstiftning, ekonomiska satsningar m.m. som enögt diskriminerar män och gynnar kvinnor är ju något märkligt. Det finns dock källor på nätet där du kan läsa om detta så kan diskussionen fortsätta sedan.

Lottaonline sa...

@Christer Karlsson

Du anmärker på att jag kort nämnt min examen samtidigt som du slänger fram dina egna!? :D Jag förklarade dessutom orsaken till varför jag kastade ur mig min. Stress och mitt i arbetet. Du ska därför inte försöka göra något fult och stor sak av det hela.

"Tumultet" som du påpekar hänger dessutom knappast endast på mig! Jag har diskuterat en massa annat med Mx. Märkligt nog slängdes det in en massa andra anonyma kommentarer i syfte att kasta skit på mig före något svar kom från MX.

Slutligen har jag väldigt svårt för män, som häver ur sig, "du har gjort mig besviken"! Känner du mig!? :-D

Lottaonline sa...

@MX
"En manlig varelse har ingen större anledning än en kvinnlig varelse att vara trygg inombords, inte hävda sig, inte trycka ner andra, etc.!"

Det är mycket riktigt! Men nu gjorde jag min egen definition på en man. Och inte en kvinna. Som jag skrev i början så var jag inte ute efter att bråka med dig. Men det är ganska enkelt att bli provocerad av andra ibland.
Om du inte är den långsinta typen kanske vi kan vända blad nu, som kungen sade..? :-)

Lottaonline sa...

När jag suftade på "vända blad" så var det inte att jag sympatiserade med era metoder. Såg nyss en kommentar från Mors lilla olle på GenusNytt:

"Feminister blir oerhört arga när de får smaka sin egen medicin och det är god skadeglad underhållning att se dem tappa behärskningen och explodera i härskartekniker och invektiv när argumenten tar slut. Nästan lite lyteskomik. :)"

Vad de bittra hatiska Olle m fl inte förstår är att det män gör på GenusNytt är, att mobba vilka kvinnor som helst och skapa kilar mellan könen. Det har ingen betydelse om det är feminister eller inte.

Här hatar vi kvinnor, som inte förnedrar sig med att slicka mäns fötter. Eller skriver inlägg om kvinnor som våldtar och misshandlar. Sorgligt! Olle nämnde även dörrvakter tidigare.

Jag kan tänka mig att Olle tillhör den yrkeskåren.

Olle sa...

Lotta - Nu kastar du sten i glashus. Den enda som mobbar är du själv. Oavsett om du skriver 'Mors Lille Olle' i eget namn eller som ett anonymt troll som poppar upp som gubben i lådan i nära anslutning till dina egna inlägg.


Det är du som använder halmgubbar, invektiv och härskartekniker i stället för argument. Dina halmgubbar beror nog på att du, som MX påpekat ovan, tycks ha problem med läsförståelsen och läser in saker i en text som inte vi andra ser. Sen blir du väldigt arg på dina egna missförstånd och angriper det du inbillar dig att folk tycker.

Det är lite märkligt, för jag har sett dig skriva vettiga texter på både din egen blogg och på Aktivarium. Sen kan du plötsligt flippa ut i totalt vansinne, som vi sett exempel på här ovan. En kurs i 'Anger management' kanske vore något?

Några tips för nätdebatter, gäller nog alla debattörer:
* Läs allting 2-3 gånger innan du svarar någon, för att försäkra dig om att du verkligen förstått vad den andra personen menar.
* Ignorera uppenbara troll. De finns i alla läger. Svara bara på seriösa inlägg.
* Använd aldrig invektiv och härskartekniker. Inte ens när motståndaren gör det.

Angående mitt yrke så har jag förmodligen fler högskolepoäng än vad du har eftersom jag har en utländsk civilingenjörsexamen, men sånt spelar ingen roll för en persons rätt att yttra sig. Här bedöms man för vad man skriver och inte för vem man är.

Medborgare X sa...

Lotta!

Om du verkligen anser att "det män gör på GenusNytt är, att mobba vilka kvinnor som helst och skapa kilar mellan könen. Det har ingen betydelse om det är feminister eller inte", så borde du som sagt rikta dig mot källan istället, d.v.s. feminismen.

Att GenusNytt (och andra bloggar) finns är enbart en reaktion på feminismen. Om inte feminismen vräkt ut sitt manshat under årtionden och baserat på det skapat sig en mycket stor politiskt makt så hade aldrig GenusNytt (och andra bloggar) funnits.

Det du upplever som ett mobbande av kvinnor på GenusNytt har män fått uppleva i årtionden vid det här laget. Många är uppfödda med det och har fått det matat med sig sedan småskoleåldern.

Så det är inte GenusNytt (och andra bloggar) som skapar en kil mellan könen. Den kilen har landets feminister redan skapat och slår allt hårdare på för att ytterligare förstärka. Deras levebröd är att det finns en så stor kil som möjligt mellan kvinnor och män. De är inte intresserade av att verkligen skapa en riktig jämställdhet eller att se människor som individer. Då skulle de förlora sina jobb!

Så om det är någon du ska vända dig emot så är det dem!

Maria sa...

Bra förklarat, Medborgare X. Nu får vi se om det går in i skallen på Lotta på Bråkmakargatan.

Lottaonline sa...

Maria är troligen en sån där ful tjej som var tvungen jobba lite på grabbarna för att hon skulle få åka med överhuvudtaget i deras raggarbil. Och då i bakluckan.Var hon snäll fick hon hoppa fram ibland och jobba lite.

Vi får ha överseende för det är ganska synd om henne egentligen.

Lottaonline sa...

@Olle

Ja du är ju självklart totalt oskyldig! Liksom alla andra som slänger diagnoser och skit i anonyma kommentarer.

Förutom Maria som känner sig stärkt av att ingå bland "jämställdister" och är fylld av avund mot någon som slipper blöjbyten och snoriga ungar.

Olle sa...

Lotta, har någon kapat ditt konto nu igen? Eller är du på riktigt?

Maria sa...

Om jag var Medborgare X skulle jag porta bråkstaken från bloggen och blogglistan tills hon lärt sig netikett. En sådan som hon kan man ju inte ha i möblerade rum.

Medborgare X sa...

Lotta!

Jag måste säga att jag inte riktigt förstår varför du blir så oerhört arg och sårad över dem som tar till personangrepp mot dig när du själv inte verkar ha några som helst problem att ta till minst lika grova personangrepp mot andra.

Varför inte bara försöka hålla dig till sakdiskussionen?

Medborgare X sa...

Maria!

Ibland är jag en löjligt snäll människa, kanske för snäll? Samtidigt tycker jag att det är bra med en diskussion (om sakinnehållet) och hoppas att fokus med tiden ska hamna på just sakinnehållet!

Lottaonline sa...

@Medborgare X
Jag vet inte. Kanske behöver ert rättspatos uppdateras något. Jag vet inte. Kanske är jag annorlunda, som finner det svårt att hålla mig till sakdiskussionen.

Speciellt då dina anhängare slinker in anonyma spydiga kommentarer, ger mig invektiv, klistrar in saker som inte hör till inlägget och slänger diagnoser mot mig. Jag vet inte. Inte vet jag heller från vem allt kommer.

Kan även tycka att det är lite lågt att lägga ut mig på din blogg på det sättet. Samtidigt begär du att jag ska hålla en saklig diskussion. Är inte det lite fusk? Anser även att jag hållit mig väldigt lugn och saklig och diskuterat ämnet. Dock även svarat era anhängare på deras angrepp. Förvisso på samma nivå.

Minns att du själv skrev ett inlägg, om att inte ”ta skit” för en tid sedan. Samtidigt tycker du att det är dåligt när jag inte tar skit!? Men det är ju sant du är ju visst för "snäll", som låtit mig vara kvar här överhuvudtaget när jag försvarat mig. ;-)
Kram och Glad Midsommar!

Medborgare X sa...

Lotta!

Du är tyvärr inte den enda som verkar ha svårt att hålla sig till sakdiskussionen, utan istället tar till personangrepp. Själv försöker jag hålla mig ifrån det (även om det säkert finns flera tillfällen då även jag sjunkit ner till persongreppsnivån). Istället för att brusa upp och ge igen försöker jag istället påpeka till den som angriper min person att de avviker från sakdebatten och uppenbarligen inte har några vettiga sakargument, utan måste ta till personangrepp istället. Det brukar räcka, både för att avfärda angriparen och för att "vinna" diskussionen.

Glad midsommar på dig med!

Jakob sa...

Jaha, ja ... hamnade här av en slump. Dock konstaterar jag att jag har haft exakt samma diskussion med Lotta om Lotta på Lottas egna blogg. Jag påpekade precis som ovan att Lotta uppvisar exakt samma beteende som det hon påstår sig själv vara utsatt för och dessutom hatar. Efter en lång diskussion släppte hon inte fram mina kommentarer, så när hon säger att hon inte censurerar kommentarer så är det en sanning med modifikation. Hon kommenterar själv att hon blockade mina kommentarer i en tråd, Se http://lottaonline.blogspot.com/2011/04/lat-oss-skvatta-nagra-tarar-i-armod.html

Och i en tråd på Genusnytt fick även jag veta att jag inte är någon riktig man utan en "kärring".

http://genusnytt.wordpress.com/2011/01/21/svensk-komiker-hanar-feminismen-kand-fran-genusnytt/#comment-39432

Min enda reflektion är att det är skrattretande töntigt att påstå att någon inte är en riktig man. Ju mer jag tänker på det desto mer skrattar jag. Buhu, Lotta, jag är ingen riktig man. Snälla Lotta, lär mig hur jag blir en riktig man.

Lottaonline sa...

Jakob skaffa dig ett liv.

Medborgare X sa...

Ett antal hånfulla kommentarer med personangrepp (och exempel på personangrepp som tidigare skrivits i andra bloggar) har raderats.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!