30 mars 2009

Mysteriet kring Mia Erikssons asyl

Medborgare! Det spekuleras hos både Monica Antonsson och på Asylgate om Mia Eriksson verkligen fått Asyl. Liza Marklund och Mia Eriksson har ju länge hävdat att så är fallet (även om det inte längre uttryckligen står att Mia fått asyl i Piratförlagets nya presentation av Asyl). I Aftonbladets försvarsreportage om Mia för någon månad sedan kunde Plusmedlemarna ladda ner bland annat det berömda asyldokumentet. Även kollegan Expressen publicerade då ett utdrag ur dokumentet. Det är dock egentligen inget nytt dokument. Redan 2004 hade Aftonbladets Kvinnobilaga (som numera heter Wendela) en artikel om Mia Eriksson, där asyldokumentet visades upp på bild. Noterbart är att asyldokument helt saknar brevhuvud och därmed inte har någon tydlig avsändare.

Nu diskuteras diverse teknikaliteter kring asylärendet som skulle kunna tyda på att asylen kanske blev överklagad och att den inte blev godkänd i den högre instansen. Det har även framkommit att ett par bloggare och/eller debattörer säger sig ha kontaktat amerikanska myndigheter för att bringa klarhet i ärendet. Vi får förhoppningsvis snart se var det leder.

En sak som dock borde tala mot att Mia Eriksson har fått asyl, eller iallafall att hon fått det på bedrägliga grunder, är att hon bevisligen har varit i Sverige åtskilliga gånger både innan och efter att hon fått asyl. Hur kan någon överhuvudtaget återvända till ett land som hon flyr från och som inte kan skydda henne?

2 kommentarer:

Nils Dacke sa...

Det vore trist om inte sanningen kommer fram nu om skälet till asyl. Antingen politikers inblandning och verklig asyl eller anhörig invandring och asylen är hittepå.

Medborgare X sa...

Tyvärr ser det mörkt ut just nu tycker jag. Nätverket kring Marklund verkar ha slutit sig och hela saken tystas ner.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!