21 mars 2009

Namninsamling för Elisabeth Hermon

Medborgare! Liza Marklund krossade Elisabeth Hermons liv när Expressen publicerade artiklarna om verksamheten Trossen 1992. Hela hennes livsverk gick i graven och hennes personliga anseende förstördes, när hon blev uthängd som en bedragerska i Expressen av Liza Marklund. Trots att en polisutredning inte kunde påvisa några som helst oegentligheter hos varesig Elisabeth Hermon själv eller hennes verksamhet Trossen, fortsatte Liza Marklund att pumpa ut budskapet att Elisabeth Hermon var en bedragerska som bara ville förse sig på utsatta kvinnors bekostnad. Detta genom att basera sin historia i boken Paradiset på de felaktiga reportage om Trossen som publicerats i Expressen. Liza Marklunds källa till reportagen om Trossen var dessutom den kvinna som senare blev känd som Mia Eriksson i böckerna Gömda och Asyl!

Liza Marklund har dessutom så sent som i år i en intervju i TV4 påstått att Elisabeth Hermon är "en psykisk sjuk kvinna"!

Elisabeth Hermon har beskrivit hur hennes liv förstördes av Liza Marklund i boken Vingklippt. Läs om den här och här. Tyvärr har Expressen och Liza Marklund vägrat ge Elisabeth Hermon den upprättelse som hon så väl förtjänar.

Nu finns det en namninsamling som stödjer Elisabeth Hermon och som önskar att Expressen tar sitt ansvar och ber Elisabeth Hermon om en ursäkt. Stöd den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!