01 mars 2009

Monica Antonsson - en fara för Liza Marklunds politiska projekt

Medborgare! Det har nu gått två veckor sedan Aftonbladet upplät två löpsedlar, fjorton helsidor, ett webbTV-inslag och en chat åt "romanfiguren" Mia Eriksson. Detta i ett försök att få allmänheten att tro att Liza Marklunds bok Gömda faktiskt bygger på en sann historia. Samtidigt publicerades intervjuer med Liza Marklund i ett par andra tidningar och både Marklund och Jan Guillou använde sina söndagskrönikor för att gå till attack mot Monica Antonsson, bloggare och andra som önskar att sanningen om Gömda ska fram. Allt samordnades med största sannolikhet av Piratförlaget och dess PR-konsult Niclas Lövkvist i ett försök att upprätthålla varumärket Liza Marklund.

Nu har äntligen Aftonbladet och dess ifrågasatta chefsredaktör Jan Helin upplåtigt lite utrymme på Aftonbladets Debattsida för Monica Antonsson att bemöta Liza Marklunds propagandaattack. I sin debattartikel påpekar Monica Antonsson helt riktigt att gammelmedia har undlåtigt att granska både historien i Gömda och Liza Marklund själv på grund av att Marklund är en nära kollega samt att hon har ett starkt maktnätverk inom både media- och makteliten. Vänskapskorruptionen inom gammelmedia blir allt mer påtaglig, något som vi är många att reagera på!

Det finns dessutom ytterligare skäl till gammelmedias tystnad! Om det skulle komma till allmänhetens kännedom att historien om Mia Eriksson är en lögn så riskerar detta att solka ner inte bara Liza Marklund själv, utan även hennes politiska projekt! Ett politiskt projekt som hon oemotsagt får propagera ut i sina krönikor i Expressen. Ett politiskt projekt som stöds av bl.a. ROKS, Eva Lundgren, Tiina Rosengren, Mona Sahlin, Thomas Bodström, Inger Segelström, m.fl. Ett politiskt projekt som fått till följd att barn kidnappas av sina mammor utan att samhället eller gammelmedia höjer på ögonbrynen. Ett politiskt projekt som inte drar sig för att trampa ner och ödelägga livet för de som står i dess väg. Ett politiskt projekt som antagligen innefattar fler "dokumentärromaner" än Gömda!

Liza Marklund har konsekvent våldtagit sanningen och ödelagt människors liv i sin jakt på pengar, makt och framgångar för sitt politiska projekt. Hon visat dessutom upp en total empatilöshet för de drabbade i intervjun hos Skavlan och tycker mest synd om sig själv som drabbats av "bloggdrevet" och en "fradgatuggande, gallskrikande Janne Josefsson". Bilden av Liza Marklund och hennes politiska projekt krackelerar allt mer. Hur länge ska gammelmedia och makteliten hålla henne om ryggen?

1 kommentar:

Leroy sa...

Ja jag tycker det är förskräkligt att George P och bröderna Valette inte fått återförenas. Här finns en Internationell efterlysning och vad gör man i Sverige. Här finns ett fall där ett barn som bortfördes från USA till Sverige stämt Svenska staten och hur myndigheter agerat.

Media och myndigheter tar inte tag i detta och hjälper de som utsätts och blivit trampade på.

Dags för media att agera, dags för politiker att röja i dom egna leden. Det finns många som vet mer och borde agera.

Leroy

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!