19 mars 2009

Piratsidan som försvann

Medborgare! Som alla vet vid det här laget har Liza Marklund marknadsfört sin bok Gömda som en sann historia. Monica Antonsson med sin bok Mia - Sanningen om Gömda gått i fotspåren efter Mia Eriksson och undersökt sanningshalten i historien om Gömda. Antonsson har låtit ett 40-tal personer i kretsen kring Mia Eriksson fått komma till tals och har undersökt mängder av myndighetsdokument. På så sätt har hon avslöjat att boken bygger på en kombination av lögner, osanningar och överdrifter.

Liza Marklund tog efter lång tid bladet från munnen och gjorde en halvpudel, när hon erkände att boken inte var en sann historia, utan en roman som på sin höjd kan kallas baserad på en sann historia.

Nu har även Piratförlaget raderat på sin hemsida och tagit bort Liza Marklunds presentation av bakgrunden till historian om Mia Eriksson och böckerna Gömda respektive Asyl. Medborgarperspektiv har dock bevarat till eftervärlden hur dessa sidor såg ut. Varsågoda att läs!

4 kommentarer:

Nils Dacke sa...

Bra gjort medborgare X! Hälsningar från en stubbe i skogen!

Medborgare X sa...

Nils Dacke!

Tack! Och hälsa stubben!

Hannelore sa...

Den gamla sidan om bara Asyl, har du sparat den också? För den har väl ändrats?

Medborgare X sa...

Tyvärr Hannelore, de sidorna har jag inte sparat. Skulle inte förvåna mig om även de sidorna är förändrade.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!