11 mars 2012

I hen-ryckningens tider

Medborgare! Apropå allt tal den senaste tiden om införandet av ett nytt könsneutrala pronomen, missa inte Daniel Anderssons sågning på Newsmill av ordet "hen" och det faktum att det inte finns någon vetenskap bakom tanken om det postmoderna könet. Han menar att det inte ens finns någon ambition till vetenskap bakom de feministiska tankarna!

Även Bergelin kåserar förtjänstfullt om han & hon & hen idag:


Det verkar bara vara de ovetenskapliga feministerna, med sina postmodernistiska teorier, som inte förstår varför vanligt folk skrattar åt dem och deras hönsaktiga påfund. Själva verkar de befinner sig i hen-ryckningen tider, med tanke på alla de propagandaartiklar som publicerats i ämnet den senaste tiden.

Men det är bara ännu ett tecken på att feminismen har blivit allt det den en gång sade sig vara emot.

MER INTRESSANT OM: , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lysande, skarp, dräpande!
Tack, du förgyller min dag!

Anonym sa...

Släpp nu den där patologiska rädslan för hen och hennom, som vi blir fler och fler som börjar använda. Det finns gott om språk som har samma eller liknande pronomen:

http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6nsneutrala_pronomen#Spr.C3.A5k_med_k.C3.B6nsneutrala_pronomen

Det är mer praktiskt att skriva hen i stället för "han/hon" eller "han eller hon". Det begriper väl t o m du?

Anonym sa...

DEBATT I SVT: ”ORDET KULTUR ÄR RASISTISKT”

”Ordet kultur är rasistiskt” fastslog den svenskhatande, välnärde chefredaktören för Svartvitt, Kurdo Baksi, i TV-programmet Debatt igår (15/3).

En åsikt, som alla Sveriges offentliga kulturorgan delar. Därför ska den traditionella uppfattningen av begreppet ”kultur” i Godhetens namn raseras.

Ett enda aktuellt exempel:

I Sveriges radios kulturredaktion ingår bland de dagligen, år efter år anlitade, ideologiskt korrekta medarbetarna, vilkas ord aldrig får ifrågasättas, ett par Jenny:ar. Båda lär oss dels vad godkänd och positiv kultur är – JENNY TELEMAN till exempel storheten hos TUR-teaterns uppsättning av SCUM-manifestet (”Gyllene hat mot män”), JENNY ASCHENBRENNER till exempel vilka personligheter, som bäst lyckas ”rasera” diverse gamla och onda, kulturrasistiska föreställningar.

Här har Jenny A. beretts plats i DN för att intervjua den stora, postmodernistiska konstfackskonstnären Joanna Rytel från Polen:

”Tidigare har Joanna Rytel bland annat strippat för apor och onanerat för katter men första gången som hon blev allmänt känd som ung, arg och besvärlig konstnär var med Gubbslem-aktionen mot Fröken Sverige-galan 2001 (då som ena delen i konstnärs­duon Un­fucked Pussy).”

http://www.dn.se/kultur-noje/med-smak-for-det-svarta

Här kan ni se Joanna Rytel i hennes rätta miljö (bild 3 uppifrån) på Internationella kvinnodagen 2009:

http://www.qx.se/9641/urban-art-state-utmanade-heteronormen

Från Joanna Rytelse äkta konstnärshemsida:

Performance
”WANT TO PLAT DOCTOR WITH YOUR DICK?

Want to play doctor with your dick? Ejaculation guaranteed you know. Maybe I'll choose you, so you should feel honoured. Or maybe you would be offended if taken for a potential sex buyer? First and foremost I'm a whore. Or am I just dressed up as a sex worker? I choose, if you are attractive, you can buy. Sex for money is my dream.”

/ Info

Thove sa...

En utmärkt artikel! Jag håller helt med om att huvudsaken är att man får välja själv. Det kommer inte uppstå förvirring för barnen om man inför det men det kommer med all sannolikhet inte påverka jämställdhetsfrågan dramatiskt. Jag tror att det är en bra utökning av det existerande språket som ger oss mer möjligheter att uttrycka oss. Det är det som räknas; valfriheten.

Medborgare X sa...

Thove!

Det finns ingen påvisbart samband mellan jämställdhet och användandet av pronomen som "hen".

http://www.svd.se/kultur/understrecket/hen-kulturer-ar-inte-mer-jamstallda_6927977.svd

Dessutom finns det redan ord för att uttrycka sig utan att tala om kön. Vill man referera till en person som man inte vet könet på så använder man "den".

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!