04 januari 2011

Varför inte #prataomdet på riktigt?

Medborgare! Medborgarperspektiv hade egentligen inte tänkt skriva något om #prataomdet, men när Kvalitetsbloggen annonserar att den inom snart kommer raderas var det läge att spara en väldigt bra kommentar om #prataomdet till eftervärlden. Som alla vet startades #prataomdet av ett antal feministiska kulturtofflor och mediapersonligheter till stöd för deras vän Anna Ardin, som (falsk)anmält Wikileaks grundare Julian Assange för våldtäkt. Syftet var att få fler att beskriva liknande händelser som den Anna Ardin anmält och att sprida bilden att ”de flesta kvinnor” har upplevt hemska män. Samtidigt var ett sekundärt syfte att bedriva lobbying för att inför samtyckeslagstiftning, det vill säga omvänd bevisbörda i sexualbrottsmål.

Till slut tyckte Kvalitetsbloggen att det fick vara nån jävla måtta på mansbashingen och skrev ett blogginlägg om att det finns kvinnor som inte har någonting att prata om. Att det finns kvinnor som aldrig blivit trakasserade, aldrig blivit tafsade på, aldrig blivit klappad på rumpan eller tagen på brösten. Kvalitetsbloggen konstaterade dessutom att sexuella trakasserier verkar drabbar kvinnor väldigt ojämnt, vissa drabbas inte alls och andra verkar drabbas gång på gång på gång.

Medborgarperspektiv undrar om man då vågar fråga sig om det eventuellt kan ha något med de ”drabbade” själva att göra? Kanske något med deras syn på sin egen sexualitet? Kanske någon med deras egen förmåga att sätta gränser? Kanske någon med deras egen förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt med sina sexpartners?

I en kommentar på Kvalitetsbloggen skrev Thomas Tvivlaren följande mycket insiktsfulla reflektion om #prataomdet: 
”Jag ska inte säga att jag är less på #prataomdet för det är jag inte. Kommunikation är mumma för mänskligheten så det ska vi uppmuntra och bejaka. Däremot är jag en smula förbryllad.
Jag har full förståelse för att människor ibland släpper på sina egna personliga gränser på ett sätt som de på längre sikt inte alls mår bra av. På samma sätt har jag förståelse för att en del människor ibland går för långt trots att de har på känn att de traskar över en gräns.
I alldeles för många av #prataomdet-berättelserna så upplever jag dock en brist på eget ansvarstagande. I något tidigt debattinlägg på SvD (tror jag det var) så ställer kvinnan som skrivit inlägget frågan ”Vad skulle jag göra, säga ursäkta men håller du på och våldtar mig nu?”
När jag läser det känner jag bara att jag vill lägga mig ned och dö. Inte för att jag inte känner empati för kvinnan för det gör jag. Däremot så rubbas hela snudd på hela min världsuppfattning. Här har man gått och trott på jämlikhet mellan könen och att kvinnor är minst lika starka som män och så får man text efter text där svart på vitt i stora stycken kan utläsas: Så f-n heller! 
Kvinnor kan inte säga nej.
Kvinnor kan inte ta ansvar.
Kvinnor kan i synnerhet inte ta ansvar för sig själva.
Åtminstone om man ska tro stora delar av #prataomdet.”
Här finns kärnan i problemet med #prataomdet. Den reproducerar en bild av kvinnan som mindre kapabel att ta ansvar för sig själv. Det är också den bild som feminismen ständigt förmedlar, att kvinnor är offer som inte har förmåga att ta ansvar för sig själv och att göra val i livet som hon själv kan stå för.

Vidare konstaterar Thomas Tvivlaren att det är en mycket könsrollskonservativ bild av kvinnan som #prataomdet förmedlar:
”Det riktigt latent obehagliga med #prataomdet är nämligen att jag tycker mig nästan kunna höra ljudet av gnuggandet som växer i det fördolda. Och då avser jag inte gnuggandet från alla ansvarsbefriade, stundom obehagliga allt som oftast misslyckade sexualakter (ur ett ömsesidigt perspektiv) som bloggosfären nu svämmar över av.
Nej, det riktigt obehagliga är gnuggandet av händer som hör till de moralkonservativa grupperingarna inom bl.a. KD och SD. De får verkligen vatten på sin kvarn då de nu lättare kan lägga grund för den syn som präglas av att kvinnors ansvarstagande enbart sträcker sig till hemmets lugna (?) vrå och där inbegriper barn, städning, matlagning och - så klart - mannen som behöver pysslas om när han kommer hem efter ännu en dag av försörjningsbörda.”
Thomas Tvivlaren berättar också om en situation som ha själv varit med om som liten pojke, där han som barn uppenbarligen hade större förmåga att ta ansvar för sig själv och sin integritet än vad många av #prataomdet-kvinnorna har uppvisat.
”Jag har själv varit i situationer där ansvaret för mitt välbefinnande helt legat i mina egna händer och där omständigheterna kunnat vara bättre. Dock har det aldrig funnits någon tvekan om att ta detta och i många fall har det skett snudd på reflexmässigt. Det tidigaste som jag minns är från livsmedelsaffären där jag satt och väntade på att min fromma mor skulle bli klar med handlandet. Som en blixt från en klar himmel kommer en gubbe infarande. Än idag minns jag att jag uppfattade honom direkt som ”skum”. Inom några sekunder har han lagt sin hand på mitt ena lår (som för stunden var naket då det var sommar). En mikrosekund senare så har jag rest mig upp och med hög men späd röst gett ifrån mig ”Va’ fan gör du?”. Pervot skyndade ut från affären och kvar stod jag upprörd men arg som ett bi. Jag tror jag var kring 8-9 år då.
Hur kommer det sig att jag kunde säga ifrån? Trots min ålder? Trots en egentligen högre grad av utsatthet? Varför tänkte inte jag ”oj då, ska jag säga ifrån nu eller blir farbrorn ledsen då?”. Och jag vägrar trots - den nyss beskrivna förtroendedippen efter #prataomdet - tro att det beror på den lilla ursäkt till kuk jag hade mellan benen vid tiden för händelsen.”
När en liten pojke har större integritet och större förmåga att ta ansvar för obehagliga situationer denne hamnar i än en vuxen välutbildad kvinna är något fel i samhället. Vad är det för syn som (många av) dagens unga välutbildade kvinnor har på sig själva?

De har alla vuxit upp i ett samhälle som präglats av den feministiska debatten, men resultatet har uppenbarligen blivit att många av dem (speciellt de som själva kallar sig feminister) inte klarar av att ta samma ansvar för sig själva som unga män tar. Istället ser de sig själva som passiva offer i nästan varje situation de hamnar i. Feminismen har uppenbart inte gjort kvinnor friare, tvärtom sitter offerkoftan hårdare på än någon gång tidigare (vilket även framgår av Unni Drougges artikel på SVT Debatt).

Även Thomas Tvivlaren noterar detta apropå ett tweet av Sofia ”Mymlan” Mirjamsdotter (en av grundarna av #prataomdet).   


Han skriver till Kvalitetsbloggen: 
”Mymlans Twitter som du länkar till är för övrigt sagolikt offerbildsglorifierande…
1) Har man ”jobbat i timmar för att snubben ska få utlösning” så gör man helt enkelt fel. Män har generellt sätt inget behov av timmar för att nå dithän. Ett förslag är kanske att #prataomdet med honom för guidning om vad han uppskattar?
2) Har en snubbe aldrig gjort ”det som krävs” för att en ska må bra sexuellt så är det troligtvis inte bara fel på snubben utan även på urvalsförmågan hos den som väljer vederbörande. För övrigt tror jag att två timmar är rejält mycket mer än vad som behövs även för en kvinna. En halvtimme brukar enligt min egen erfarenhet vara fullt tillräckligt. Då är startsträcka inkluderad. *gu’ va romantiskt och otypiskt manligt det där lät*”
Om det är något som #prataomdet visat så är det behovet av att förändra den kvinnliga könsrollen och framför allt kvinnors syn på sig själva.

Feminismen har inte gjort de svenska kvinnorna friare och mer jämställda. Tvärtom så reproducerar och förstärkt feminismen en ålderdomlig konservativ syn på kvinnan, som ett passivt offer som inte har förmåga att ta ansvar för sig själv. Feminismen omyndigförklarar helt enkelt kvinnor, istället för att se dem som kapabla individer med förmåga att ta eget ansvar för sitt liv.

Detta är ytterst negativt, inte bara för landets alla kvinnor utan även för landets alla män, men framför allt för jämställdheten mellan könen. När ska vi börja #prataomdet? 

59 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Du har så rätt Medborgarperspektiv. Den förste som tog mig på brösten utan att jag ville det var en jämnårig flicka i sjätte klass, när vi båda var kring tolv år. Hon gjorde det i korridoren när vi stod uppställda på led innan vi skulle gå in i klassen. Grejen var att man inte skulle reagera då. Då var man tuff. Detta var alltså år 1957.

Att hon gjorde så var naturligtvis för att det var ett slags mode som gick runt bland ungarna då. Hon hade ingen aning om sexualitet och vad vuxenvärlden handlade om. Man skulle hålla på Elvis och ha stövlarna nedvikta det var också tufft. Plus att vi alla den vintern använde samma läppstift när det var klassfest. En av oss hade nämligen detta röda, som bara vuxna fick använda.

Pojkarna mulade den flicka de gillade på vintern, för något annat uttryck för detta hade de inte.

Men det här handlade alltså om barn, som härmade. Det är en helt annan sak med vuxna. Och detta var alltså i förorterna naturligtvis. Södra förorterna till Stockholm. Närmare bestämt i Ekbackens skola i Björkhagen/Hammarbyhöjden. Den är väl numera bostadsrätter tror jag, men då var alla skolor överfulla för vi 40-talister var födda.

Ha det gott! Och skriv gärna mera. Du är saknad!

Sådana berättelser finns väl inte på "prata om det"?

Jerry sa...

Du skriver så bra och jag nickar instämmande. Nu får du inte sluta, fortsätt att skriv!

Anonym sa...

Tack för att du är tillbaka, och fantastiskt bra skrivet!

Ja, det är väl precis det jag själv får en känsla av, man tar bort det egna ansvaret för en själv.

Det är ungefär som i diskussionen att man ska kunna gå naken utan att riskera bli våldtagen - men samtidigt, hallå, lite får man väl ta eget ansvar. Kanske blir jag inte våldtagen om jag knallar in naken på en MC knutte bar, men risken finns alltid. Och även om skulden ligger på den som gör det - vem är det som råkar ut för lidandet?

Hade en kompis som roade sig med att gå runt och "heila" när han var full på Finlandsfärjan. Spenslig indier. Själv blev jag helt vansinnig på honom och skällde ut honom efter noter. Hans enda anledning att göra det var att provocera. Min fundering var väl om han var nöjd om han blev nedslagen. Sågs det som lyckad provokation då?

Så för mig känns det väl att om man inte är nöjd med sexet - SÄG det då under tiden, till personen. Det är väl där det kan göra nytta. Kanske är inte denna person den rätta. Men att anse sig vara våldtagen för att det inte var upp till förväntningarna känns helt otroligt. Kanske kändes det kränkande framförallt om man gjort allt för att han ska ha det skönt och han sen bara somnar och man själv är otillfredsställd, visst, jobbigt, absolut, bra att prata om det, helt klart. Men vad är målet med allt detta snack? Kanske skulle det vara bättre att ge stöd till andra kvinnor, vad du borde göra i det här läget, istället för att du är ett offer, get used to it...

Kanske man skulle se till att poängtera mer att prata om det under tiden under sexualkunskapen i skolan. När barnen ska börja lära sig om "blommor och bin". Kanske man då ska börja diskutera lite mer hur man kan få mod att PRATA med partnern. Inte för jag vet om det skulle hjälpa något - själv tyckte jag hela ämnet var för pinsam så jag har förträngt allt man lärde sig där.

Men visst kan det vara jobbigt under tiden. Kanske är man generad. Kanske man inte känner personen så här jätteväl när man nu befinner sig med trosorna nere vid knäna och någon som kysser en på brösten att då börja prata om vad man tycker och inte tycker om. Bara att ta upp det här med kondom kan vara jobbigt för de flesta. Sen efteråt nyktrar man till. Partnern var kanske inte vad man förväntat sig. Vad säger man nu? Bättre lycka nästa gång? Det är väl det jag saknar i diskussionen. Vad man inte gör är att gå till polisen för att se om man har någon laglig öppning att straffa svinet.

Anonym sa...

Bra skrivet! Feminismen är en återvändsgränd.

Grovt Initiativ sa...

Man kan tycka vad man vill om grejen i sig, så även om Assange, men gud så efterblivet det är att tro att #prataomdet handlar om den där futtiga mannen (futtig ej pga vad han eventuellt kan ha gjort utan pga han är egomaniac oavsett).

Håkan sa...

Bra skrivet. Ordet övergrepp börjar bli som ordet kränkt, det håller på att tappa värde.

Medborgare X sa...

Jerry!

Tusen tack, vi får se om det blir några fler inlägg. Detta blev mest av för att rädda en väldigt bra kommentar av Thomas Tvivlaren till eftervärlden.

Medborgare X sa...

Trollan!

Som du säger går det (i de flesta fall) inte att lägga över ansvaret på allt negativt som händer en på andra. All mänsklig interaktion är just en interaktion. Den sker på bådas villkor och båda har ett ansvar för hur den sker. Det gäller inte minst i sexuella situationer.

Att då skjuta över ansvaret på den andra när något inte blivit som man önskat eller förvänta sig och se sig som ett passivt offer som blivit utsatt för ett övergrepp eller en kränkning är i de flesta fall fel. Det är fel både mot den som man projicerar ansvaret på och det är fel inför en själv.

Hur ska man kunna gå vidare och utvecklas sig själv om man ständigt ser sig som ett offer? Det går helt enkelt inte, man blir kvar i samma snäva roll och riskerar istället att fortsätta att reproducera samma negativa beteende gång på gång på gång. Till vilken nytta?

Medborgare X sa...

Grovt Initiativ!

Hade #prataomdet uppstått om Anna Ardin och Sofia Wilén inte hade polisanmält Julian Assange?

Mia sa...

Antagligen det bästa jag läst om #prataomdet

"De har alla vuxit upp i ett samhälle som präglats av den feministiska debatten, men resultatet har uppenbarligen blivit att många av dem (speciellt de som själva kallar sig feminister) inte klarar av att ta samma ansvar för sig själva som unga män tar."...och kvinnor som inte behöver #prataomdet för att de pratar om DET ;)

Anonym sa...

Thanks for coming back. I hope you will publish more equally interesting articles in the future. However, I feel it would be more efficient in the fight against the totalitarian tendencies in Sweden to have a least a part of articles written in English. The reason for this is very simple: a great majority of Swedes do not care about the totalitarian development in their own country. The same applies to the Swedish media. Therefore, there is not surprising that the joint state and radical feminists efforts are leading to a complete abandonment of human rights for men accused by their female partners.
Since any totalitarian system development in the past began by erosion of the judicial system I think the current #prataomdet action indicates the radical feminists’ desire to create a completely totalitarian judicial system, similar to the old Soviet one, in which the accused person was automatically arrested, charged, and sentenced. The current situation, requiring proofing innocence by the charged men might be consider as a luxury in the future.

Janus
USA

Medborgare X sa...

Mia!

Ja, det finns ju faktiskt många svenska kvinnor som inte har några som helst problem att prata om det med sina sexpartners. Kvinnor som inte har några som helst problem att ta ansvar för sig själva. Eller som Camilla Jonasson skriver i ett blogginlägg om #prataomdet:

"Jag behöver inte prata om det, för jag har inget att prata om. Det är nämligen så att jag råkar ha en sådan där - vad är det nu det kallas? Just det, ryggrad."

Tyvärr verkar feminismen ha berövat en hel del kvinnor (och en del män) deras ryggrad.

Medborgare X sa...

Janus!

Thank you for your positive feedback. I cannot promise that I will return on a regular basis, time will tell. Writing in English would perhaps give a broader audience to my thoughts and views on the current Swedish society, but it would also increase the hurdle on starting to write again.

Thank you for taking you time to visit this blog and sharing you thoughts. Obviously you manage to read it even though it is in Swedish (perhaps you use Google Translate?).

Maria sa...

Jag har inte läst fler berättelser än Koljonens ursprungliga i DN och någon enstaka till som förekommit på bloggar. Jag värjer mig mot att läsa sådant som borde ha tagits upp direkt med sexpartnern eller möjligen i enrum med terapeut. Jag ser kampanjen som ytterligare ett steg i att göra det privata politiskt. Visserligen väcker diskussionen en del minnen men jag har verkligen ingen lust eller något behov av att offentliggöra egna erfarenheter eller att långt i efterhand klanka ned på ev. sexpartner. Allt som man är missnöjd med bör sägas i stunden. Öppna munnen för fanken kvinnor, alla ni som inte är dövstumma. Män, mindre än kvinnor faktiskt, är inte tankeläsare.

Grovt Initiativ sa...

...?????

Om man ens skulle bortse ifrån att 1. Alla namngivna företrädare tagit avstånd från att veta något om Assange och 2. Att det inte är startat efter anmälan utan efter den äckliga hatstorm som du och andra står för så:

Du är alltså oförmögen på att se skillnad på "eventuella tändande gnistor/sista droppar" och "hela projekt skapade bara för att kampanja till två specifika personers fördel"?

Lol retard.

Maria sa...

Ja din berättelse i DN läste jag också nyss, Gustav (aka Grovt initiativ, aka sambo till Elin Grelsson). Jag tycker synd om er alla som råkar ut för situationer som ger er ångest efteråt. I ditt fall kunde du ju inte hjälpa att tjejen hade en dålig historia bakom sig. "Råkar ut för" är kanske inte rätt uttryck, för i de flesta fall har man ju själv sett till att befinna sig i den situationen där man är.

Grovt Initiativ sa...

Men du Maria, det är inte synd om mig. Det blev knas och vi tog ju upp det och löste det. Det var exempel på kommunikationsfail från båda håll, men också på sätt att ändå vara respektfull efter att känslan av anklagelse lagt sig. Tycka synd om-grejen är bara illa.

Maria sa...

Nej du har rätt. Jag tycker faktiskt inte synd om personer som frivilligt går hem med någon de nyss träffat, som är kåta och som idkar umgänge utan att känna personen särskilt väl. Om allt sedan inte utfaller till belåtenhet så har man faktiskt inte så stor anledning att klaga. Fast jag kan ju ha empati för ev. ångestkänslor.

Likaså har jag liten förståelse för kvinnor som tror att de kan ligga i samma säng som en kille utan att det ska leda till sexuella närmanden av något slag. Hur kan de bli förvånade när de känner hans händer efter tio minuter? Ja kanske om de har gått på alla de här påbuden om att man har rätt till sin egen kropp, man har alltid rätt att säga nej i vilket moment som helst och det ska respekteras blabla. Var finns ömsesidigheten? Var talas det om killars sårade känslor?

KimhZa Bremer sa...

Så välskriven och viktig reflektion, MX!

Du behövs! Håller med, hoppas du fortsätter skrivandet!

Cuben sa...

Jag håller med KimhZa Bremer och andra.

Du behövs! Forsätt och håll pennan vässad och låt oss få ta del av dina tankar och skrift.

Anonym sa...

@Grovt Initiativ:
Du snackar skit. Koljonen t.ex. pratar gärna om Assange och hur synd det är om hans anmälare. Nu senast i P1:s Medierna, där hon glatt varvade funderingar om #prataomdet med sina personliga åsikter om Assange. I vanlig ordning nämnde ingen att Koljonen är personlig vän med en av anmälarna.

Faktum är att #prataomdet varit en utomordentligt lyckad smutskastningskampanj. Samtliga deltagare i Medierna verkade t.ex. vara rörande överens om Assanges skuld. Och de får utan vidare utrymme i riksmedia för att sprida sitt hat, med #prataomdet som alibi.

Givetvis uttalar man sig inte rakt ut om hans skuld. I stället poängterar man att man måste skilja på Assanges gärning i WikiLeaks, och hans tillkortakommanden som privatperson. Det pratas om hur svårt det är att se sina hjältar falla. Hur viktigt det är att kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt.

När detta upprepas gång på gång, som i den mycket välorkestrerade #prataomdet-kampanjen, skapas intrycket att Assange faktiskt är skyldig. Och mycket riktigt ser vi nu hur den svenska opinionen håller på att vända mot Assange.

Vad gäller "hatstormar" mot de två anmälarna har jag inte sett särskilt mycket, särskilt med tanke på det globala intresset för fallet. Kanske letar jag på fel ställen? Visst finns det enstaka idioter, men jag ser inget som kan mäta sig med de orkestrerade kampanjerna mot Assange.

Men om man oroar sig för dylika kampanjer ska man kanske fundera på detta: Förundersökningen mot Assange läcker som ett såll. Vem är det som läcker, och varför? Fundera på hur åklagarna sköter det här ärendet. Tycker du att de verkar måna om anmälarnas anonymitet? De läckte ju till kvällspressen innan polisförhöret ens var avklarat.

Hade det inte skett så hade både Assange och kvinnorna varit anonyma idag. När ska åklagarna ställas till svars för detta? Där har ni något att kampanja om!

Maria sa...

Ivanjohnson:

Bra skrivet. Ja den här kampanjen känns så typisk för mediefeministerna. Koljonen är väl 32 år, ungefär jämngammal med Ardin. I bästa Maja Lundgren-stil ska de avslöja sina mindre lyckade sexhistorier offentligt. Som de med de senaste 20-30 årens fokus på våldtäkter tolkar som övergrepp.

Sedan blir de förbittrade över att de inte längre har tolkningsföreträde utan att andra perspektiv kan komma fram tack vare Internet (t.ex. har Carina Rydberg skrivit ett antal förvirrade inlägg på Newsmill om Assangeaffären).

Fast jag är ändå tveksam till att det var åklagarämbetet som läckte till Expressen om anhållandet av Assange (en känd åklagare sa till mig att detta ligger inte i åklagarnas intresse). Det är också tveksamt om Ardin vid denna tidpunkt var en sådan källa som fick Expressens reporter att lämna Harpsund och i ilfart bege sig till Stockholm. Jag lutar mer åt att det var en poliskälla som läckte, någon som journalisten redan kände.

Maria sa...

Och så fort någon av mediekändisarna skriver något personligt och utlämnande skyndar mediekompisarna till och lovordar alstret. Själv känner jag bara att denna Koljonen verkar vara en jobbig typ och jag förstår karln som inte stod ut:
http://www.fokus.se/2010/12/relationer-i-morker/

Matte Matik sa...

Kul att se dig igen - vi saknar dig! Mycket!

Anonym sa...

Så klart startar man en riksorganisation. : http://www.hopp.org/ kanske det är så som skarlockholmes skriver på Flashb. att allt detta hänger ihop med hur man pratar om övergrepp, väljer att tjäna pengar på galenskaperna: https://www.flashback.org/sp27967581

skarlockh. har nog sett hur både det ena och det andra kanske hänger ihop.

Fråga Koljonen! 10x10= nr4 enligt A Ekström:http://www.andreasekstrom.se/2011/01/04/10-x-10-nr-4/ eller läs insändaren hon skrev på Fokus :
http://www.fokus.se/2010/12/relationer-i-morker/

Bengtsson

Olle sa...

Skönt att Sveriges bästa samhällsblogg är tillbaka i etern, åtminstone tillfälligt. Jag använder fortfarande hemsidan som portal för att snabbt hitta en lång rad andra bra bloggar.

För övrigt har Ivanjohnson redan skrivit allt som behöver sägas i detta ämne.

Anonym sa...

Medborgare X!
Jag hade skrivit min kommentar på engelska och du undrade om jag hade använt mig av Googols översättare från svenska till engelska. Nu blir du kanske överraskat av mitt svar på svenska. Jag har helt enkelt utvandrat till USA. Också jag är ett offer av det svenska totalitära rättsväsendet.

Som jag skrev på engelska siktar huvudaktörerna bakom #prataomde att införa en sovjetliknande rättsapparat som automatiskt ska fälla män i sex, kvinnomisshandel, och liknande mål. Dagens situation, med den rådande omvända bevisningen i sådana mål, räcker ej för de som föresprakar helt totalitära lagar.

Då det svenska samhället och landets gammelmedia är helt passiva i statens och de radikala feministernas strävan att skapa ett helt totalitärt rättsväsende finner jag att det ända effektiva sättet att kämpa för rättsäkerheten är att publicera på engelska och spridda utomlands den sanna imagen av det svenska rättsväsendet. Den sanna imagen är det enda som makthavarna och politikerna är rädda för.

Janus, USA

Lottaonline sa...

Trollan@ Du talar som en undertryckt muslimsk kvinna med burka.
"Det är ungefär som i diskussionen att man ska kunna gå naken utan att riskera bli våldtagen - men samtidigt, hallå, lite får man väl ta eget ansvar. Kanske blir jag inte våldtagen om jag knallar in naken på en MC knutte bar, men risken finns alltid. Och även om skulden ligger på den som gör det - vem är det som råkar ut för lidandet?"

Vad menar du? Att så fort någon är naken har en man rätt att våldta denna? Och mannen som våldtar är den som lider? Våldtäkt handlar inte om sexualitet som ska tillfredställas i första hand. Utan en maktutövning.

Jag kan ta alla dessa osäkra genusmän, som inte hittat sin manlighet och avskyr kvinnor!

Speciellt självständiga, starka och de som står på egna ben utan att fjäska för män.
Däremot har jag svårare för er kvinnor, som smörande krälar för samma män som talar om kvinnor i negativ klang och försvarar sjuka handlingar av män.

Varför? Har ni eget värde? Nej, jag är ingen feminist! Utan uppväxt mestadels med män. Jag ser män som jämlika inga som behöver extra krusningar.Speciellt inte när de talar skit om kvinnor.

Undrar om det inte ska till, att era egna döttrar, systrar eller andra kvinnliga släktingar råkar ut för en grov våldtäkt och sedan inte blir trodd, så ni lägger ner den här patetiska diskussionen!

Grovt Initiativ sa...

....????? IGEN.

Lol du är en sån idiot att du knappast kommer fatta, men för alla andra kanske man kan påpeka en gång till:

Att det är "synd om" de som anmält har inte med anmälan att göra utan att de får sina namn outade och sina bilder visade över hela världen. Det är relationen till #prataomdet och inget annat. Vsg börja leta tvärsäkra uttalanden från någon av #prataomdet-ansvariga om att Assange är skyldig, du kommer inte hitta ett skit. Åt andra hållet att han är oskyldig? Very much.

Medborgare X sa...

Grovt Initiativ!

Det räcker att läsa Johanna Koljonens ursprungliga artikel på DN för att det tydligt ska framgå att hela #prataomdet är startat som en följd av Anna Ardins och Sofia Wiléns anklagelser mot Julian Assange. Hon säger det svart på vitt.

Hon är också väldigt tydlig med att ett sekundärt syfte är att förändra våldtäktslagstiftningen. Hon säger ordagrant "det finns ett strukturellt problem i vår våldtäktslagstiftning".

Tydligen bekräftas detta av hennes uttalanden i P1 Medierna (som ivarjohnson refererar till), ett program som jag själv dock inte har lyssnat på.

Det du kallar en hatstorm mot de två kvinnorna håller jag inte med om. Att Anna Ardins och Sofia Wiléns namn har publicerats är bara en liten bris i jämförelse med den publicitet som Julian Assange råkat ut för. Dessutom var Anna Ardin själv snabbt ute i media och kommenterade ärendet. Hon sade dagen efter polisanmälan i Aftonbladet att Julian Assange hade en "taskig kvinnosyn" och att han "inte kunde ta ett nej". Hennes vänner på Rebellabloggen (där Anna Ardin är en av skribenterna) var också snabba med att smutskasta Julian Assange.

Svenska media ställde sig snabbt på de två kvinnornas sida och hjälpt dem att smutskasta Julian Assange. De beredde också snabbt plats för Johanna Koljonen och de övriga som drog igång #prataomdet. Det om något visar att media är en del av statsfeminismen i Sverige. När en feminist knäpper med fingrarna står media i givakt för att före ut budskapet. Men det vet du ju redan, du är ju själv en del av det etablissemanget.

Medborgare X sa...

Maria!

ja, visst är det intressant att betrakta alla dessa kulturtofflor, skribenter och mediapersonligheter (för det är just det de är till största delen) som finns i nätverket kring #prataomdet.

De har alla en väldigt liknande bakgrund. De är ofta från 20+ till 30+ år gamla. De är till största del kvinnor. De bor oftast i Stockholm. Har ofta någon flumakademisk utbildning och betraktar sig som lite "vänsterintellektuella", men har nästan aldrig någon riktig arbetarbakgrund.

Precis som Johanna Koljonen visar i artikeln i Focus så verkar de leva i ett litet luftslott. De verkar ofta ha en väldig naiv bild av världen och förväntar sig att världen roterar kring dem. De har alltid en massa rättigheter, men aldrig några skyldigheter. När något inte går som de förväntat sig så är de alltid ett "offer".

De ger rent ut sagt ett intryck att lätt kunna kvalificera in som deltagare i "Ung och bortskämd".

Anonym sa...

@Grovt Initiativ:
De får sina namn outade för att det finns ett stort (befogat) allmänintresse. Hade åklagarmyndigheten skött sitt jobb hade både kvinnorna och Assange fortfarande varit anonyma.

Kvinnorna är mao "collateral damage" i den smutskastningskampanj som pågår mot Julian Assange. Den kampanj som började med att Assange blev outad och uthängd som våldtäktsman. Den kampanj som #prataomdet så gärna bidrar till, i stället för att rikta strålkastarljuset mot det svenska rättsväsendets agerande.

Jag har aldrig påstått att #prataomdet-gänget slänger sig med tvärsäkra uttalanden. Däremot har ni lyckats publicera hundratals artiklar som förknippar Julian Assange med sexuella övergrepp. På Twitter och i media sprider ni dagligen FUD om Assange och WikiLeaks. Du skriver själv här ovan att Assange är en "futtig man" och en "egomaniac".

Det ser onekligen ut som om #prataomdet är en del av drevet. Visa mig en företrädare som är beredd att stå upp för Assange och HANS rätt att slippa bli uthängd, så ska jag kanske ändra mig.

Snyggt personangrepp förresten!

Anonym sa...

@Medborgare X:
Den som är intresserad kan lyssna på programmet här:

http://bit.ly/eqLHYg

Tack för en av Sveriges bästa bloggar, kul att du är tillbaka!

Anonym sa...

Maria@
Du verkar vara en riktig bitch! Kan inte MX sätta på dig i arslet, så får vi se vart dina sympatier ligger sedan?

Eller så kan du köra upp en knuten näve i hans, då kan vi snacka om riktig jämlikhet! :)))

Maria sa...

Ett förtydligande:
Felet åklagarämbetet gjorde var att bekräfta anhållandet av Assange för Expressen, som tog det som intäkt för att publicera uppgiften. I en del fall leder inte ett ursprungligt anhållande till något men för vederbörande, denne kan leva i lycklig okunnighet om anhållandet om målet läggs ned inom kort. Någon måste ändå ha tipsat Expressen, men jag tror inte att det var åklagarna själva som gjorde det (måste vara tjänstefel och skäl för uppsägning).

Och som sagt, dessa uppgifter har varit till större men för den utpekade än för anmälarna. Vems namn och bild förekom i nyhetsinslagen i europeiska medier om inte Assanges.Tjejernas identitet har röjts tack vare Internet. Till dem kan man väl säga: Träng er inte på i en lägenhet som ni har lånat ut, agera inte som en groupie och låt bli att gå till polisen om ni inte vill ha publicitet. Det är inget synd om dem. De fick vad de ville, ligga med en världskändis. Tvärtom är det bra att även de som försöker dra en man i smutsen får lite ljus på sig. Vad det handlar om på denna blogg och andra är ju att värna rättssäkerheten. Eftersom medierna inte vill skriva om den dåliga rättssäkerheten för män så får medborgarna göra jobbet.

Medborgare X sa...

ivanjohnson!

Tusen tack för länken till programmet. Ja, det är onekligen väldigt uppenbart att Johanna Koljonen, Karin Pettersson (politisk chefredaktör på Aftonbladet) och Thomas Mattsson (chefredaktör för Expressen) ser Julian Assange som skyldig till anklagelserna och att deras sympatier ligger hos Anna Ardin och Sofia Wilén.

Det framgår också att #prataomdet är en kampanj som är planerad av fler än Johanna Koljonen samt att de som planerat kampanjen har starka kopplingar till landets stora tidningar. Johanna Koljonen berättar rätt ut i programmet att de var flera som diskuterade kampanjen. Hon säger bland annat "när vi bestämt hashtag" angående själva twittrandet och avslöjar även att det var flera som planerade att gå ut i tidningarna när hon säger "om 12 personer skriver om det samtidigt i tidningarna får det större genomslag".

Att de står på de två kvinnornas sida avslöjas om inte annat av att Johanna Koljonen talar om "kvinnohat" och att "Michael Moore twittrar uppenbarliga lögner" samt att Thomas Mattsson säger att "det är fullständigt vidrigt det de här två kvinnorna blir utsatta för" och att kvinnornas anmälan "ökar angelägenheten att granska honom [Julian Assange]".

Det är som sagt inte svårt att se att svenska media är en del av den feministiska propagandan i Sverige.

Maria sa...

Jaha, och vem är du då trevlige anonym kl. 16.00? Ja det är väl vad man får vänja sig vid om man inte stryker feministerna medhårs. Kan tala om att MX är en trevlig person som jag alls inte har lust att idka våld mot och jag tror att det är ömsesidigt. Om jag är en bitch? Nej, jag har alltfrån ungdomen fått höra att jag har vänligheten som utmärkande drag.

Medborgare X sa...

Anonym 16.00!

Det är alltid lika avslöjande när man (som du) börjar övergå till personangrepp istället för att bemöta det man tycker är felaktigt med argumentera sakligt. Då har man inte mycket att komma med!

Tyvärr uppvisar även Grovt Initiativ samma tråkiga sida med sina "Lol retard" och att kalla andra för "idiot".

Men det kanske är ett tecken på att feministerna känner sig pressade av att inte längre få stå helt oemotsagda?

Lottaonline sa...

Medborgarperspektiv@ Det måste du ju inse att din blogg, som ibland har samma inlägg som din genuskollega Per Ströms blogg , Genus-Nytt inte skapar något gott!

Ni trackar själva ner på alla kvinnor och tror, att alla kvinnor som inte smickrar, eller själva trackar ner på andra kvinnor är feminister!?

Varför skulle någon vettig kvinna snacka skit om sitt eget kön?

Samtidigt skapas fler bloggar av män liknande och motsvarande radikalfeministernas själva! Har förresten inte sett någon i motsvarande grad som männens!

Tror du på fullt allvar att lilla Lisa som en gång sparkade lilla Kalle på smalbenet kommer lära sig något om Kalle sparkar tillbaka Lisa på hennes ben på exakt samma sätt?

Inte heller blir någon klokare om ni drar fram en massa skit och smutskastar kvinnor. Målar upp att det ska finnas lömska sammansvärjningar från kvinnor inom rättsväsendet och media. Kvinnor döms hårt inom rättsväsendet på samma sätt som män! Jag vet. Det är inte synd om er. Knappt några kvinnor vågar säga emot er.

Och ni får till och med några svaga kvinnor med er i er ”kamp”, för att sätta kvinnor på plats eller vad ert syfte må vara. De har tydligen ingen självrespekt. Eller fått en suspekt uppfostran. Män tycks onekligen vara mycket nedtryckta i samhället!!
För min del har jag aldrig tänkt i genusfrågor och tycker det är idiotiskt att så många tydligen fått det på hjärnan!

Maria@ Att stryka män medhårs är en gammal beprövad metod för svaga kvinnor utan egen ryggrad för att klättra i karriären eller på andra platser. Själv har jag klättrat utan dylika dopingpreparat. Pröva att stå på egna ben, så skulle vi spela vi på samma bollplan. Åka bananskal genom att fjäska för män, som trycker ner kvinnor. Och samtidigt själv håna och tracka ner på kvinnor(såg dina länkar!). Det borde inte få någon människa att känna sig väl till mods.

Maria sa...

Lotta, det märks att du aldrig har tänkt i genusfrågor och att du inte har särskilt mycket insikt i frågorna heller. Framför allt har du ingen vilja att ta till dig andra perspektiv än dem du är uppväxt med, feministernas. Det hjälper varken dig eller Tuggmotstånd att ni är uppväxta med ensamstående fäder för att ni ska kunna överge perspektivet att det alltid är mest synd om kvinnor.

Jag kan försäkra dig om att jag tagit mig dit jag är utan att behöva stryka någon man medhårs. Så vänligen låt bli att insinuera något annat. Vänligen låt också bli att insinura något om självrespekt och uppfostran, som du inte heller har någon aning om. Vilka kvinnor har jag hånat och trakasserat? Om du menar Nour el Refaid så länkade jag bara till vad hon bevisligen gjort sig skyldig till (sexuellt ofredande t.ex.) Att jag som kvinna inte skulle kunna kritisera en annan kvinna är bland det dummaste jag har hört. Jag bedömer människor på individbasis. Min chef skulle alltså inte kunna kritisera mig eller någon av mina kvinnliga kolleger? Tvärtom krävs det ibland en kvinna för att kunna kritisera andra kvinnor.

Till skillnad från kvinnor som lever kvar i föreställningen att det ännu finns mycket kvar att göra på jämställdhetsområdet för kvinnor(ja t.o.m. Bo Rothstein lever ju kvar i den föreställningen) så har det för mig gått upp att det finns mycket kvar att göra för att samhället ska vara helt jämställt på riktigt, dvs att man även tar hänsyn till mäns rättigheter. Eftersom jag alltid dras till nya och fräscha debatter så engagerar jag mig nu för detta nya perspektiv när det gäller jämställdhet. Feministernas version har jag hört i snart 20 år och varit kritisk till i minst tio så den känns helt passé (eller unken, som det visst heter)!

Medborgare X sa...

Lotta!

Jag håller i grunden med dig. Att påvisa att kvinnor kan vara lika goda kålsupare som män och att även män kan vara ”offer” skapar inte något gott. Det är destruktivt och antagligen leder det enbart till att eskalera det könskrig som feministerna startat (och som numera blivit en integrerad del av samhällsmakten). Men alternativet är än värre. Att låta feminismen få fritt spelrum riskerar att leda till ett än mer totalitärt samhälle. Ett samhälle med ännu mer övervakning, större rättsosäkerhet, än mer summarisk rättskipning, konfiskering av egendom, etc.

Som du vet är Sverige ett av de länder i världen som har högst skattetryck. Via detta höga skattetryck har en liten politisk maktelit kunnat styra i detalj över medborgarna. Inledningsvis med goda intentioner om god vård, skola och omsorg för alla. Men med tiden har allt mindre del av skattepengarna satsats på områden som kommer alla tillhanda. Istället går en allt större andel av skattepengarna till olika grupper i samhället som ses som ”offer”. Grupper som sägs vara ”förtryckta”. En ökande andel av skattepengarna går också till de organisationer som bedriver lobbying för att just deras grupp är ”förtryckt”.

Dessa organisationer sträcker sig inte enbart till att deras grupper ska få en oproportionellt stor del av skattepengarna, de vill även ha mer makt på andra områden i samhället. I klassisk marxistisk anda ser de samhället som ett nollsummespel där makt och pengar måste tas från någon annan, deras ”förtryckare”. Ju mer de kan förtrycka sin motståndare, desto mer jämlik anser de att världen är.

Men egentligen sitter”förtrycket” bara i våra egna huvuden. Det är våra egna tankemässiga begränsningar som sätter gränsen för vad vi som individer kan göra. Det är inte några yttre begränsingar (inga normer, ingen könsmaktordning, inget patriarkat) som stoppar oss. Det är vi själva!

Varför åkte Gudrun Schyman runt på börsbolagens årsstämmor och beklagade sig över att det var så få kvinnor i styrelserna, istället för att själv starta ett eget börsbolag och tillsätta enbart kvinnor i styrelsen?

Feminister hävdar ofta att vill göra kvinnor friare och mer jämställda. Men faktum är att dagens unga välutbildade kvinnor mår sämre än någonsin. Trots att de vuxit upp med årtionden av feministisk poitik och propaganda. Väldigt många unga kvinnor har (precis som många invandrare) fastnat i en syn på sig själva som ”offer”. Att de inte är kapabla att ta ansvar för sitt eget liv och sin egen situation. Denna syn sprider sig dessutom nu till unga män! Hela samhället blir mer och mer paralyserat!

Paralyserade människor, som tror att de är beroende av staten för att lösa varje liten motgång i livet, är perfekta medborgare för de i makteliten som vill skapa en totalitär stat. Därför är det oerhört viktigt att så snabbt som möjligt kasta offerkoftan och börja låta individerna ta eget ansvar. Självständiga individer som tror på sig själva och sin förmåga att ta ansvar för sitt eget liv är också fria. Därför är det oerhört viktigt att mota feminismen och andra likartade ”offer”-lobbyorganisationer här och nu!

Anonym sa...

@Lotta,
Vet inte om du väljer att missuppfatta mig eller om jag varit otydlig:

"Vad menar du? Att så fort någon är naken har en man rätt att våldta denna? Och mannen som våldtar är den som lider? Våldtäkt handlar inte om sexualitet som ska tillfredställas i första hand. Utan en maktutövning."

Nej, vad jag menar är att ingen har rätt att våldta mig. Men att om jab blir våldtagen så är lidandet mitt. Oavsett om jag får upprättelse genom att personen får sitt straff så är det jag som har lidit. Jag tycker inte man ska lägga skulden på kvinnan - men jag tycker heller inte att man ska frånta kvinnor (eller män) ansvar för att skydda sig. Att göra saker bara för att man har rätt till det, och som provokation kan leda till att man själv skadar sig.

Lottaonline sa...

Maria@
Jag insinuerar inget som jag uppfattade i bloggen. Inte heller har jag anammat någon feminism. Sedan handlar det verkligen inte om att en kvinna inte kan kritisera en annan kvinna.

Det handlar om att jamsa med män, som slänger skit på kvinnor. Det är viss skillnad.

Hur nytt och fräscht är det att anamma en genusblogg med män som dagligen ”diskuterar” skriver skit om kvinnor? Jag tror jag avstår.

Nej tänkte inte på Nour den här gången. Du skrev, ” Koljonen verkar vara en jobbig typ och jag förstår karln som inte stod ut” och sedan länkar du till ett inlägg där hon är olycklig:
http://www.fokus.se/2010/12/relationer-i-morker/
Jag tycker man kalla det att håna en annan kvinna, för inte var det av omtanke?

Beträffande min uppväxt med en ensamstående pappa, så var det bara en upplysning, till alla paranoida och hatiska män, som skapas av den här ”fräscha debatten” för att använda ditt utryck, att jag inte hatar män.

Dessutom tycker jag inte synd om kvinnor. Och verkligen inte om män heller. Alla är sin egen lyckas smed.

Beträffande jämställdhetsdebatten anser jag att det är sunt förnuft som gäller mellan kvinnor och män. Den som vill att någon sätter sig på en kommer även att få agera dörrmatta. Och vice versa. Det krävs inga längre haranger.

Vi har alla ett eget ansvar hur upprörda folk, än blir av att höra den meningen.

Lottaonline sa...

Trollan@ Nej det känns onödigt att välja att missuppfatta någon. Det sker så enkelt ändå.
Jag menade att våldtäkter ofta sker av störda människor i form av en maktdemonstration. Och inte första hand för att de tänder sexuellt och vänskapligt. Borde ju vara ganska enkelt att förstå för alla friska människor.

Jag uppfattade det mer som att du ansåg att kvinnor fick skylla sig själva. Jag kan ju tycka att kvinnor, om någon nu skulle komma på tanken, skulle ha rätt att få gå nakna på händerna i en bar, utan att skulle berättiga till en våldtäkt.

Frågan är ju bara vart går gränsen för att provocera någon till en våldtäkt? Och kan en sådan möjlig provokation på något sätt berättiga till en våldtäkt? Det sker ju även våldtäktsförsök i joggingspåret och det är ju inte speciellt utmanande eller provocerande.

Lottaonline sa...

Medborgarperspektiv@
Du menar att alternativet är värre om feminismen får fritt spelrum än, att ni slutar påvisa dagligen att även kvinnor har gjort sig skyldiga till mänskliga feltramp i livet eller får det att se ut på det sättet ibland? Jag har ju dock sett en del tecken på att det skapas manliga yngre bloggare med en massa hat mot kvinnor, som följer Genus-Nytt! Och vilka manliga förebilder blir då ni män för dem?

Jag håller annars med dig att ”förtrycket” hos många ofta sitter i huvudet. Och jag tror inte att feministdiskussioner peppar ungdomar, där alltid någon är ett offer. Det skapar bara ursäkter för att ta tag i sina liv på egen hand.

Samtidigt tror jag att det finns många ungdomar utanför de här genusdiskussionerna. Hur trist blir det inte att tjata om jämställdhet ur varje vinkel i våra mänskliga möten? Det ger ju bara en känsla att lägga ner projektet på en gång.

Gudrun Schyman hade förmodligen ingen kunskap att starta bolag.

Annars har jag för länge sedan sagt att kvinnor själva borde starta bolag, så slipper de tänka på styrelseplatser eller kvoteringsdiskussioner.

Antar att de organisationer som du nämner är mycket vänsterstyrda? Och de som bedriver lobbying om att deras grupp är förtryckta består av kvinnor? Jag är inte själv vänster.

Blir nästa mål för Genus-Nytt att bedriva lobbying för de utstötta männen nu? ;-)

Anonym sa...

@Lotta,

Helt klart. Det är störda individer som begår våldtäkt och jag har ingen sympati för sådana människor lika lite som jag har sympati för någon som ljuger om att ha blivit våldtagen av olika anledningar, kanske för att få uppmärksamhet på grund av en taskig barndom (kanske har de som våldtagit samma ursäkt, är det därför ok?) i båda fallen drabbas de riktiga våldtäktsoffrena som i mitt tycke ska få all stöd.

Det jag retar mig på är att diskussionerna ofta blir så sneda. Kvinnor ska ha rätt att gå nakna utan att bli våldtagna. Visst, man har aldrig rätt att våldta någon. Men har man rätt att slå ner någon?

Om en AIK:are går in på en bar full med fulla Bajern fans och säger "Bajern är jävla skit" och sedan blir grovt misshandlad av dessa, kommer man inte överväga litegrann att han har sig själv att skylla? Det fråntar naturligtvis inte de som misshandlade skulden, och det ska inte ses som något förmildrande i straffsatsen men många skulle nog anse att hans agerande inte var i sitt eget intresse.

Men som du säger, våldtäkt har sällan med sex att göra, det har med maktutövning, så egentligen handlar det då inte om att någon blir "tänd" på en annan för att de är sexigt klädda. Alltså borde man ta bort den delen av ekvationen. Man ska inte diskutera hur någon varit klädd i rätten då det är oväsentligt.

Men man ska inte hela tiden tala om rättigheten att få gå naken utan att bli våldtagen heller då det känns som en icke-diskussion. Du har inte rätt att gå naken alls - då detta är förargelseväckande beteende enligt lag om jag inte har helt fel.

Medborgare X sa...

Lotta!

I grunden har vi nog ungefär samma syn du och jag. Att ständigt klä sig i offerkofta gör inget bättre. Inte för någon i samhället. Läs gärna dagens blogginlägg för en ytterligare utveckling av mitt tidigare svar till dig.

Lottaonline sa...

Trollan@ Ok, då är vi av samma uppfattning när det gäller kläders betydelse i våldtäktssammanhang. Den bör inte vara avgörande.

Vi kan ju bägge självklart tycka att det är en idiotisk handling både att skrika ”Bajern är jävla skit” i en AIK ansluten bar. Samtidigt gör bajenfansen sig skyldiga till misshandel. Och det kan ju knappast ses som en förmildrande omständighet.Misshandel är misshandel. Lagar är ju på något sätt till för att sätta upp gränser, där människor inte ligger på samma förnuftsnivå.

Min liknelse med en kvinna som går naken i en bar var ju inte speciellt realistisk, då hon snabbt skulle bli förhindrad redan i dörren. Om hon inte tog av sig kläderna inne i baren förståss.

Ja den som för oljud på allmän plats eller annars offentligen beter sig på ett sätt som är ägnat att väcka förargelse hos allmänheten kan dömas för förargelseväckande beteende.

Jag kan ju vara fördomsfull, om jag tror att många skulle se kvinnan mer som underhållande hellre än förargelseväckande. Det påverkas ju givetvis även av vilka preferenser gästerna har i baren.

Maria sa...

Lotta, du har inte känsla för ordens valör om du menar att det jag skrev var att håna och trakassera.
Om man får sin partner att känna sig som en misshandlad hustru och att ens depression, utmattning och konstanta ­bekräftelsebehov kväver honom till döds samt om man lider av en kvävande, paranoid svartsjuka, ja då är man en jobbig typ och en som får karln att dra. Svartsjuka är inte kul, inte för någon.

Lottaonline sa...

Maria@ Vi använder kanske olika valörer, så jag kan ha missuppfattat dig. Håller med om att svartsjuka inte är bra för någon part.

Ulf Åkesson sa...

MX:

Kanske är det så att vi borde revidera synen vi har på kvinnan som jämställd mannen? Jag menar, med tanke på alla de kvinnor som uppenbarligen inte kan ta ansvar för sin sexualitet, inte kan konkurrera med männen på lika villkor på arbetsmarknaden och nu även är inne på att ändra på lagstiftning så att mannen är skyldig till motsatsen bevisats (dvs. att vi ska överge grunden för vårt rättssamhälle) kanske vi borde erkänna att kvinnan inte är kapabel att existera jämlikt med mannen? Kanske borde kvinnan omyndigförklaras? Om inte, varför inte?

Jag är lite förvånad över att ingen har dragit den slutsatsen tidigare (åtminstone har jag inte läst det nånstans) då det bara är en logisk följd av att kvinnan är det ständiga omyndiga offret.

Missförstå mig inte. Jag är en frihetsälskande människa, men antingen skärper de kvinnliga (och då avses även männen på deras sida) debattörerna till sig eller så tar vi deras ord på allvar. Jag är trött på debatten och vart den är på väg att göra med vårt samhälle.

Lottaonline sa...

@Ulf Åkesson

Otroligt intressant synpunkt!

Är dock mycket osäker på hur män skulle ha minsta möjlighet, att omyndigförklara halva befolkningen. :-D

Sedan kanske män borde sluta röra om så mycket i grytan. Eller skapa en höna av en fjäder. Ty det är ju vissa mans- och genusbloggar, som själva skapar krig, förstorar och skapar en större debatt, än nödvändigt. Det utifrån vad ett par unga mediekvinnor kan ha sagt kring ett ganska enfaldigt ämne.

Framförallt tycks det mest uppröra kvinnor i 25-årsåldern och äldre män.

Dessutom är det varken logiskt eller intelligent att sätta likhetstecken mellan alla kvinnor i samhället. Utan ganska korkat!

Ulf Åkesson sa...

Lottaonline:

Tack!

Jag ska erkänna att jag spetsade till min kommentar lite väl mycket kanske.

Självklart kan vi inte omyndigförklara halva befolkningen och naturligtvis är det skillnad på kvinnor och kvinnor. Jag är som sagt i grunden en frihetsälskande person. :)

Du har rätt i att det handlar i grunden om en liten feministisk elit som hörs i massmedia. Problemet är att de har en enorm påverkan på vårt rättssamhälle och således över oss alla.

Vad jag i grunden menar är att vi kanske inte borde sträva efter jämlikhet utan får nöja oss med formell jämställdhet (vilket ger kvinnor som vill och känner att de klarar av att göra karriär på lika villkor eller njuta av en fri sexualitet möjlighet att göra så).

Jag har läst en hel del på Genusnytt och dylika ställen och deras kamp emot den feministiska ideologin och det ständiga kritiserandet över hur studier är utförda är inte så konstruktivt (i mina ögon). Istället borde vi ta dem på orden och dra våra egna slutsatser, vilka skiljer sig radikalt från feministernas.

Lottaonline sa...

Ulf Åkesson@

Anade nästan att du överdrev.

Låta alla leva och välja sina liv på egna premisser blir nog bäst. Om det är det du syftade med "formell jämställdhet".

Vill någon ha absolut millimetersrättvisjämlikhet bör den personen välja att leva med en dylik partner. Och inte komma senare och känna sig, som ett offer när hon skaffade barn med någon som inte kunde stava till jämställdhet.

Den frihet du talar om finns nog för kvinnor idag, men sedan måste man ju lära sig att ta eget ansvar som i allt annat i livet.

Offerideologier är aldrig gynnsamt. Oavsett kön.

Lika lite som könskrig, vilket lätt blir följden, då människor direkt utmålas och grupperas i två grupper mot varandra, som på GenusNytt.

Karriär behöver sedan inte nödvändigtvis innebära ett liv med fri sexualitet. Idag kan kvinnor ha ett fast förhållande samtidigt med karriär. Tänkte om det kanske var en nyhet för dig. :-)

Ulf Åkesson sa...

Lottaonline:

Hahaha! :D Det var ett boolskt "eller" (vilket betyder "och" och "eller"). ;)

Det var precis så jag menade med "formell jämställdhet". I övrigt kan jag bara skriva under på din kommentar. :)

Min överdrift var en reaktion på det omyndigförklarande av kvinnor och det mansförakt som feminister håller på med. De är så viktigt för dem att de t.o.m. omyndigförklarar sig själva (#prata om det)!

Lottaonline sa...

@Ulf Åkesson

Jag var lite ironiskt, utan att använda blinkgubben.

Ville ju inte att du skulle tro, att jag höll på med sexuella trakasserier. Det är så lätt hänt, att bli anklagad för det som kvinna idag!

Bra att vi är överens. Det blir ju nästan som en serb och kroat, som skulle skaka hand efter kriget i Jugoslavien! ;-)

Förstod annars din tidigare överdrivna reaktion kring( #prata om det).

Ulf Åkesson sa...

Lottaonline:

"Ville ju inte att du skulle tro, att jag höll på med sexuella trakasserier. Det är så lätt hänt, att bli anklagad för det som kvinna idag!"

:D Inte av mig i alla fall. Tycker jag blir alldeles för lite utsatt för sexuella trakasserier. Blir nästan nostalgisk över den tid då den kvinnliga förmannen gav mig klapp på baken. ;)

"Bra att vi är överens. Det blir ju nästan som en serb och kroat, som skulle skaka hand efter kriget i Jugoslavien! ;-)"

Hehe, då finns det hopp! :)

Lottaonline sa...

@Ulf Åkesson
Var det inte den gången, då den kvinnliga förmannen precis gett dig en klapp på baken, som du vaknade upp förvirrad liggandes bredvid sängen? :-)

Ulf Åkesson sa...

Hahaha! :D

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!