05 oktober 2010

Ta ingen skit!

Svenska män! Dagligen matas vi med feministisk propaganda som beskyller män för allt ont i världen och som pekar ut män som mindre värda. Dagligen sprids myter om att män förtrycker kvinnor, att det är männen som har makten och alla fördelar i samhället. Dagligen beskrivs män som våldsamma och ondsinta förrövare samtidigt som kvinnor beskrivs som oskyldiga änglar. Redan från barnsben matas pojkar med att de ska visa flickor speciell respekt och uppmärksamhet, samtidigt som flickorna får lära sig att de är mer värda än pojkar. Flickor får lära sig att de har rättigheter, pojkar får lära sig att de har skyldigheter.

Men det är dags att säga ifrån. Det är dags att stå upp mot feminismens hatiska propaganda. Det är dags att stå upp för alla Sveriges män. Det är dags att göra motstånd!

Sådant får dock många (framför allt) kvinnor att reagera. Män som säger ifrån blir systematiskt beskyllda för att vara kvinnohatare, för att var mot jämställdhet och för att bedriva könskrig. Kvinnor (och speciellt då feministiska sådana) är nämligen vana vid att ha tolkningsföreträdet för allt som har med könsfrågor och jämställdhetsfrågor att göra. Så när män ger uttryck för en annan bild utmanas deras privilegierade ställning. Deras rättigheter är hotade. De är ju vana vid att oemotsagt kunna styra och ställa över hur män beskrivs och definieras.

Men det är dags att sätta stopp för det. Det är dags att göra som Grynet en gång uppmanade landets tjejer till (för pojkar brydde hon sig ju inte speciellt mycket om). Att inte låta någon annan trampa ner dig för den du är. Att inte ta skit!

Så till alla män:
- Ingen feminist eller kvinna kan bestämma vad du ska tycka, tänka eller känna. Det vet bara du!
- Låt ingen feminist eller kvinna tala om för dig att du är dålig eller har dåliga känslor.
- Låt ingen feminist eller kvinna säga ondsinta saker om dig eller om män generellt.
- Låt ingen feminist eller kvinna tala om för dig att det är fel på dig, på ditt kön eller på män generellt.

Om någon försöker göra det så säg bara "Jag tar ingen skit!"

20 kommentarer:

Olle sa...

Det säkraste sättet att slippa ta nån skit är att aldrig ge nån. Och då menar jag förstås inte att man ska vara tyst, utan att vara artig och saklig.

Hmm sa...

Ja men ge dig nu. Det är Aftonblaskan som skrev TJEJER. Grynet själv sa till alla ungdomar att det inte skulle ta skit. (Om jag inte har blivit alldeles senil dement)

Ibland ser du bara det du vill se.

Och Lotta har faktiskt en poäng. Det är lika illa när det går för långt åt andra hållet.

Anonym sa...

@Olle: Nu var det ett bra tag sedan Grynet visades på TV, men inte handlade väl programmet om att unga tjejer skulle lära sej att vara artiga och sakliga?

Olle sa...

Nej, skrev jag det? Jag skrev hur man borde göra, inte vad nån sagofigur på TV sagt. Synonymt kan man säga att det säkraste sättet att tvingas ta en massa skit är att själv ge en massa.

Fredrik sa...

Bra skrivet! Det är på tiden att sluta ta skit!

Per-Olov sa...

Olle, så du menar att Grynet istället borde ha sagt till ungdomarna som tittade, och kanske då främst de unga tjejerna, att de skulle sluta ge en massa skit till andra?

Olle sa...

Exakt.
Då hade vi kanske sluppit att t.ex. se förvuxna tonåringar som Kitty i gårdagens TV-debatt.

Om det är så att varje skolklass innehåller ett par bråkiga killar rättar man inte till problemet genom att uppfostra tjejer till att göra likadant, utan genom att ta tag i de individer det är fråga om.

Men idag här hela samhällsdebatten full av skitkastning och osakligheter.

Lottaonline sa...

Jag förstår faktiskt inte principen, med att dra fram genusperspektiv. Och med det påvisa hur synd det är om alla?

Och det menar jag gällande både kvinnor och män. Jag tycker vi tjänar på att ha ett bredare perspektiv.

Tröstkram till dig! ;-)

Medborgare X sa...

Hmm!

Jag tycker nog att Grynets artikel främst vänder sig till tjejer. Se på hennes exempel. Syftet med artikeln (och hela Grynet-konceptet) är att tjejer ska identifiera sig.

Medborgare X sa...

Olle!

Jag håller med dig att samhällsdebatten full av skitkastning och osakligheter. Tyvärr är det värre än så, det genomsyrar även politiken, forskningen, skola och media. Under årtionden har feminismen oemotsagt fått spy ut sitt hatiska budskap på män och pojkar. Sådant får konsekvenser. Negativa konsekvenser. Man kommer inte åt detta genom att vara altruistisk och artig. Det är dags att sätta hårt mot hårt.

Medborgare X sa...

Lotta!

Jag håller i grunden med dig, men du får vända frågan till de som makten i Sverige och som sedan något årtionde tillbaka ständigt driver frågan om "genusperspektiv" och "könsmaktsordningen". De som ständigt påstår att män är onskefulla förrövare med massor av makt, vilken de använder till att förtrycka kvinnor.

Anonym sa...

Ja! det är verkligen på tiden att få fram lite sunt bondförnuft inom de flesta områden baserat på saklighet, bevis mm samt ställa frågor som tex varför, hur vet du det mm med tillhörande utvecklade svar i stället för det som ofta förekommer i dagsläget.

anders

Oh The Irony! sa...

Bra inlägg.

Ett till på samma tema, som kanske kan ge lite konkreta diskussionsargument:

http://sarcasmorama.blogspot.com/2010/09/hej-det-ar-jag-som-ar-mansrollen.html

Anonym sa...

http://www.dn.se/nyheter/sverige/rikslarm-efter-forsvunna-barn-1.1185936

undra vad du tycker nu då...??

Anonym sa...

eh, det är ju män som dödar, våldtar och misshandlar. fakta. Nästan alla kvinnor älskar män, men det här är vad vi får tillbaks...

Anonym sa...

gnäll, gnäll, gnäll.....

Lottaonline sa...

Anonym 22,47. Intressant.

Medborgare X sa...

Oh The Irony!

Tusen tack! Tummen upp för ditt blogginlägg också!

Medborgare X sa...

Anonym 22:47 och Lotta!

Svar på det hittar ni här!

Anonym sa...

Anonym 22:51,

Märkligt. Jag är kvinna och har varken misshandlats, våldtagits eller mördats. Jag tycker väl att jag när jag är 37 år borde ha märkt något av allt detta vi kvinnor får stå ut med. Detta trots att jag känner en hel del män, och dessutom har ett förhållande med en man, och har en far.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!