27 oktober 2010

Over and out!

Medborgare! Efter närmare 400 inlägg är det dags att ställa skorna på hyllan. Tiden räcker helt enkelt inte till, samtidigt som engagemanget sviker. Samhället har inte förändrats nämnvärt sedan Medborgarperspektiv såg dagens ljus för första gången för snart 2 år sedan. Makteliten fortsätter att leva efter egna regler som inte gäller för vanligt folk. Mediaeliten fortsätter att leva i symbios med makteliten, samtidigt som de förmedlar en svartvit bild av samhället som inte allmänheten känner igen sig i.

Övervakningssamhället breder ut sig allt mer för varje dag som går, påhejat av i stort sett alla de politiska partierna.

Rättssäkerheten är sedan länge satt på undantag och inte blir den bättre av feministiskt inspirerade förslag på lagar som bygger på en fördomsfull syn på kvinnor och män.

Frihet, jämlikhet och broderskap blir en allt större bristvara i dagens Sverige. Förhoppningsvis kommer dock en annan tid i morgon. Vi ses då!

Over and out!38 kommentarer:

Matte Matik sa...

MX, jag kommer att sakna dig väldigt väldigt mycket.
Du får gärna höra av dig till mig privat om du skulle känna för det. Det vore tråkigt att tappa kontakten med dig helt, du har definitivt haft positiv inverkan på mig. Hur som helst vill jag tacka för allt du gjort och jag är glad över att jag haft förmånen att få "känna" dig - vem du nu är.

Anonym sa...

Jag kommer också sakna dig väldigt mycket, men om du vill ändra världen varför inte göra nåt mer fysiskt än bara att skriva?

Anonym sa...

I have hard to believe your blog will close. Please do not do it! Your blog and a couple of others were my only hope that the totalitarian development in Sweden could be stopped. Unfortunately, the passive Swedish society seems to not care about freedom.

Janus, USA

Hmm sa...

Nej men ucsh vad tråkigt! Det har varit intressant att följa dina tankegångar vare sig vi tyckt lika eller inte. Jag hoppas att du får tid med att titta in till andra bloggar som jag följer tex Catta och Trollan.

Hoppas att du känner för att fokusera på de fina sidorna i livet en stund. Du har gjort en hel del för att belysa de tråkigare ett bra tag.

Vi syns?

Medborgare X sa...

Matte!

Tack för dina vänliga ord! Det har varit en förmån att lära känna så många intressanta personer under den här tiden. Min mail (medborgare.x@live.se) kommer fortfarande finnas kvar och där kan man nå mig. Kanske kommer jag kommenterar på andra bloggar när tid och inspiration finns.

Medborgare X sa...

Anonym 21:33!

Så sant! Det finns en gräns för vad man kan åstadkomma med en blogg. Att förändra världen kräver mer än bara ord.

KimhZa Bremer sa...

MX!

Stort tack för ditt engagemang! Jag vet samtidigt precis hur det känns... Men det finns andra sätt att engagera sig - och jag misstänker att du på andra sätt kommer att fortsätta diskutera!

Önskar dig all lycka och välgång.

KB

Medborgare X sa...

Janus!

I'm happy to hear there are people outside of Sweden, like yourself, who have followed this blog. Everything has an end though, and for this blog it's now. Hopefully there are other swedish blogs that will continue reporting about the totalitarian development and the increasing lack of freedom in Sweden!

Anonym sa...

Exakt MX så gör som mig och börja arbeta hårt spara ihop mycket pengar och hjälp mig köpa upp sverige bit för bit. :)

Vet att det låter löjligt, men fortfarande möjligt.

Medborgare X sa...

Hmm!

Ja, man får inte glömma bort de fina sidorna i livet. Som tur är väljer man vilka människor man vill umgås med och ha i sin närhet. Det gör att den lilla världen ofta är finare än den stora världen utanför.

Medborgare X sa...

KimhZa!

Du har så rätt. Det finns många sätt att engagera sig. På något sätt kommer nog även min röst, vad tiden lider, att fortsätta göra sig hörd.

Tusen tack till all inspiration!

Anonym sa...

Men om du vill kontakta mig MX skriv här och så kan vi ju alltid diskutera hur vi kan köpa sverige. :)

Medborgare X sa...

Anonym 22:14!

Samtidigt kan man ju fråga sig varför man skulle köpa just Sverige om man nu har så gott om pengar. Varför inte ett litet land som ligger på varmare breddgrader och som har klarblått vatten istället? :-)

Anonym sa...

För att vi lever i sverige? För att sverige har en bra ekonomisk framtid om landet blir bra skött? Och sverige skulle bara vara början. :)

Gunilla Englund sa...

Usch vilket trist blogginlägg.
Jag hoppas du och inspirationen återkommer efter en "time-out" och att ditt blogguppehåll därför inte blir permanent.
Jag har i likhet med många andra uppskattat din blogg mycket och känner att Du behövs i bloggosfären.
Önskar Dig allt Gott !

Brynolf sa...

Synd! Väldigt synd! Men bättre sortiackompanjemang får man ju leta efter.

Hmm sa...

@Brynolf: Inte bara det. Den tar mig också med ett svusch tillbak till London 1991. Rekommenderar hela platan "The white room". Superb!!!

Ola sa...

Nej faan också!Det var verkligen tråkigt att höra.
En röst som så förtvivlat väl behövs i debatten tystnar.
Så bedrövad jag blir.
Stort tack i alla fall Mr X

Lilla My sa...

Hoppas du börjar skriva igen när tid och lust finns.
Ha det bra så länge : )

Medborgare X sa...

Gunilla, Brynolf, Ola och Lilla My!

Tack för er vänliga ord. Vi får se vad framtiden har att bjuda på. Kanske kommer tiden och lusten tillbaka någon gång i framtiden.

Catta sa...

Tråkigt att höra,för även om vi inte tycker lika alla gånger så är du en bra skribent med ett stort engagemang. Men rätt vad det är så kanske det kliar i bloggfingrarna igen! Vi lär synas i någon debatt kanske,och till dess ska du ha det så gott.

Anonym sa...

Tråkigt att du slutar att blogga - har följt dina inlägg under det senaste året eller så med stort nöje. Jag har inte hållit med dig helt alla gånger, men tycker att du har ofta beskrivit och sammanfattat komplicerade händelser på ett mycket bra sätt och belyst saker ur ett annorlunda perspektiv.

Hoppas att du fortsätter att blogga igen lite senare!

Hälsningar//Sara_A

Maria sa...

Så synd att varken tiden eller engagemanget räcker tilll längre, men det är fullt förståeligt om man samtidigt har ett jobb att sköta. Jag hoppas att du inte stänger ner bloggen helt utan låter den vara öppen och kanske skriver något när andan faller på.

Anonym sa...

X!

Vad synd att du inte hinner med att skriva på bloggen!

Dina djupsinniga analyser behövs i dagens samhälle.
Det så få som vågar ta utmaningen när det gäller massmedia och samhällsstrukturen av dagens Sverige, så du kommer att bli saknad X.

Hoppas att tiden finns längre fram för ett eventuellt återupptagande av bloggandet.

Cuben sa...

Tack för en mycket intressant blogg med tänkvärda inlägg.

Undrar om de gamla MX-linorna är där fortfarande?

Anonym sa...

Kan inte annat än stämma in i sorgekören. Kommer att sakna dig och dina inlägg. Även om jag inte alltid hållit med dig, så har de varit tankeväckande. Hoppas att du får nytändning så småningom.

Leroy sa...

Medborgare X.

Det har varit trevligt och lärorikt att följa dina olika träffsäkra inlägg de senaste åren.

Vi har många gånger sett samma saker vi reflekterat över. Där "Gammel media" går politiken eller penningens väg.

Sverige behöver egentligen många flera Medborgare X som törs ta upp och skriva om den krassa verkligheten då locken läggs på.

Förstår att du likt Kimzha väljer att focusera på annat.

Vi ses säkert i något annat sammanhang.

LEroy

anybody sa...

Neeeejj!!! Sluta inte .. skriv ibland, någon gång, bara liiiiiite ..

.. annars blir det snart INGEN kvar som tycker någonting om någonting, bara modebloggar och Linda Rosings halvätna frukost/lunch.

Så illa kan du väl inte behandla dina läsare????

Kristina sa...

Tråkigt att du slutar skriva. Har läst här från och till nästan sedan starten. Känns lite tomt att det inte blir något mer. Hoppas du ändrar dig. Din röst behövs.

Lottaonline sa...

Nej, men vad sorgligt!

Jag som drogs till din blogg, som en kylskåpsmagnet till en kylskåpsdörr. Uppenbarligen många andra med!:-) Trots att jag kanske inte alltid, hållit med om allt, så har jag gillat dig som bloggare. Lycka till med andra sysslor. Kanske hörs vi någon annanstans på nätet, om du inte ångrar dig så klart.:)

Simply sa...

Det här känns sorgligt att läsa:( Jag tycker om dina skrivna ord och tankar! Hoppas att skrivlusten kommer tillbaka snart igen...

Medborgare X sa...

Hmm!

Håller med om att hela "The White Room" är suverän. Videon ovan är tagen ur en triologi som nu finns i sin helhet längst ner i högra kolumnen på bloggen. De fem klippen ska ses i ordning.

Medborgare X sa...

Catta, Sara A, Maria, Ann-Mari, Cuben, Trollan, Leroy, Anybody, Kristina, Lotta och Simply!

Tusen tack för alla vänliga ord. Tusen tack för att ni har läst bloggen. Tusen tack för alla kommentarer och diskussioner. Tusen tack för tiden som varit. Vi får se vad som händer i framtiden. Bloggen kommer att ligga kvar på nätet som ett historiskt dokument. Sedan får vi se vad som händer i framtiden...

Ha det bra allihopa!

Anonym sa...

Verkligen trist att du ska sluta skriva. Hoppas du kommer tillbaka snart igen.
Peter

Jerry sa...

Det här var mycket tråkigt att läsa. Du om någon har verkligen varit en pärla att besöka då och då. Hoppas verkligen att om och när du kommer tillbaka att du då hör av dig så jag får fortsätta att läsa dina kloka ord.
Allt gott till dig!

Bitten sa...

Från en hårdrockare till en annan : Tack för den här tiden!!! Jag gillade dig! :-)

Madde sa...

Lite sent upptäckte jag detta inlägg. Jag har full förståelse över att tiden inte räcker till och att orken inte finns till allt. Jag kommer att sakna dig. Jag skriver inte så mycket längre, men sitter med kaffe alt varm choklad och läser. Jag hoppas att du, Ingrid, Daddy och alla andra underbara bloggare kommer tillbaka så småningom.
Ha det alldeles jättebra.

Anonym sa...

tråkigt att se en kämpe med god kunskap försvinna från kampen mot fåraherdarna. Tack för en bra blogg och all den tid du lagt ner.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!