29 april 2009

Fler sålda filmer i butiken?

Medborgare! Efter domen mot The Pirate Bay och införandet av IPRED-lagen rapporterar nu Antipiratbyrån att april månad har inneburit ett trendbrott för piratkopieringen av film i Sverige. Antipiratbyråns jurist Henrik Pontén påstår i DN att piratkopieringen har minskat på alla nivåer och att antalet piratkopierade filmer som läggs ut på nätet nästan har halverats jämfört med mars månad.

Naturligtvis blir medborgarna mer vaksamma när storebror bevakar och hotar dem! Frågan är dock om det verkligen har sålts motsvarande fler filmer i butikerna som piratkopieringen har minskat? För det är ju precis det som försvararna av upphovsrätten hävdat och använt som argument i rättegången mot The Pirate Bay!

Så min gode Herr Pontén, istället för att propagera ut hur mycket piratkopieringen har minskat kunde du väl presentera hur mycket försäljningen av filmer över disk i butik har ökat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!