15 januari 2013

Privilegierad elit bakom manshat och klasshat

Medborgare! Det talas vitt och brett om "näthat" i gammelmedia. Det hävdas att det speciellt är kvinnor som skulle vara utsatta för hot och hat på nätet. Att det skulle existera ett "kvinnohat" på nätet. Men i vanlig ordning håller sig de journalister, politiker och vänsterfeministiska lobbyister som ligger bakom de artikelserier och böcker där dessa åsikter förs fram med dubbla måttstockar. Bland annat blundar de aktivt för det hat och förakt som journalister och kolumnister själva för fram i etablerade media. Likaså blundar de aktivt för det manshat som sprids av feminister på teaterscenen och från vissa politiska organisationer från huvudsakligen vänsterkanten.

Medborgarperspektiv har tidigare skrivit om manshatarna på Skabbteatern. Nu gör de återigen väsen av sig och har spelat in nedanstående video, där de med vapen hotar ett antal namngivna personer.Varken Jan Helin, Åsa Linderborg, Lisa Bjurwald, Maria Sveland, Oisin Cantwell eller någon av alla andra inom mediaeliten kommer så klart att reagera på detta. Hat och hot är ju helt OK om det utförs av vänsterfeministiska organisationer. Då kallas det inte längre för "näthat", då kallas det istället för "kultur". Och betalas av skattebetalarna! Precis som när Turteatern för ett drygt år sedan manade till massmord på män.

En av alla de vänsterorganisationer som hyllar och sprider vidare Skabbteaterns hot om våld och död är klasshat.com. De manar inte bara till manshat och mord på utpekade män. De manar också till #klasshat.

Men vad är det då för typ av människor som ligger bakom den här typen av kollektivistiska hatbudskap från vänsterkanten? I en kommentar till artikeln om Skabbteatern på klasshat.com skriver Eva Jonsson något som antagligen är allt för sant både vad gäller merparten av alla de som kallar sig feminister och de som är vänsteraktivister:
"Vilken klass är det Ni hatar? Er egen? För Ni är sanneligen inte från arbetarklassen, utan privilgerade människor som har råd att hata....Sen när ni tröttnat så återgår ni till trygghet och småborgelighet, gifter er skaffar barn (som inte kommer att gå i en förortskola), flyttar till innerstan (om ni inte redan bor där), skaffar fritidshus i skärgården (om ni inte får överta föräldrarnas), ni är utbildade och kommer från studievana hem, "könskampen" och hatet ingår bara i er personliga utveckling, för ni skulle aldrig vilja byta med "dom andra" , jag förstår att hat är en stark drivkraft, men under tiden som ni leker av er, kämpar kvinnor runt om i världen för sina mänskliga rättigheter........."
Några riktiga arbetare är de de facto inte. Merparten av alla dessa feminister och vänsteraktivister har nämligen aldrig haft skit under naglarna. De gnäller enfaldigt över "gubbplogning", men har aldrig själva skottat en gnutta snö. Istället sitter merparten av dem på ett varmt och bekvämt kontor med ett skattefinansierat hittepåjobb inom media, politik, universitet eller kulturlivet och spenderar en stor del av dagarna med att twittra och skriva arga debattartiklar. Att arbeta vet de inte vad det innebär. Det kallar de för #skitjobb.

Samtidigt går de riktiga arbetarna till jobbet och ser, tillsammans med landets företagare, till att det skapas välstånd i landet. Ett välstånd som sedan finansierar den allt mer byråkratiserade och administrerade offentlig sektorn. En offentlig sektor vars huvuduppgift ursprungligen var att se till att barn, gamla och sjuka skulle kunna få hjälp till ett drägligt liv.

Men istället för att ge barn, gamla och sjuka hjälp till ett drägligt liv så spenderas skattepengarna på presstöd, kulturbidrag, partistöd och genusforskning till en bortskämd och privilegierad akademikerelit med vänstersympatier som sedan använder skattepengarna till att spy ut sitt manshat och sitt klasshat i etablerade media och på kulturens scener.

Detta är ännu en anledning till varför feminister inte förtjänar någon som helst respekt!

För övrigt: Läs även om hur Daddy har fått ta emot vidriga och hatiska kommentarer på sin blogg. Självklart kommer inte media uppmärksamma detta då det inte är en privilegierad feministisk kvinna inom mediaeliten som är mottagaren!

MER INTRESSANT OM: , , , ,

21 kommentarer:

Anonym sa...

Ska vi vara helt ärliga så nekades de nyligen bidrag. Men det finns kanske fler kanaler att äska skattepengar från?

http://www.kulturradet.se/sv/bidrag/beviljade_bidrag/2012/Verksamhets--och-projektbidrag-till-yrkesverksamma-teatergrupper/

Bra inlägg i övrigt och kul att du bloggar igen!

Medborgare X sa...

Bashflak!

Kulturrådet är långt ifrån de enda som delar ut bidrag till teatergrupper. Kommuner, landsting och andra statliga organisationer använder också skattepengar för att finansiera alla de lata, bortskämda och privilegierade kulturarbetarna som aldrig har gjort ett ärligt handtag i hela sitt liv.

Anonym sa...

Tack för ännu ett utmärkt inlägg, MX! Det är bra att de öser på. Det gör att fler och fler kvicknar till och börjar tänka efter. Jag tror att det tippat över och det politiska maktetablissemanget har fått kalla fötter. De tar till alltmer drastiska kampanjer för att klamra sig fast vid sina positioner. De har redan börjat hota folk på allvar med att ta fram åsiktskväsande lagstiftning. Det bör innebära början av slutet på eländet. /Musse Pig

Anonym sa...

Denna grupp (där du även kunde inkluderat t ex nyliberalisterna som är samma skrot och korn) har alltför länge fått dominera samhällsutvecklingen. Vi märker inte längre hur indoktrinerade vi blivit sedan 70-talet.
Mycket skadligt.
Jag vill gå så långt att hävda att det är deras fel att vi har Sverigedemokraterna i Riksdagen idag. Jag önskar jag inte sagt det men idag behövs tyvärr SD, inget annat demokratiskt parti tar parti för den lilla människan längre. Jag tror inte SD är lösningen heller, men de får tjäna som murbräcka till de övriga reagerar.

Så sant och så bra skrivet av dig, kommer att börja läsa din blogg.

/Peter Nicklasson

Anonym sa...

LOL, snyggt grävt på twitter, Lisa Bjurwald hade IG i samhällskunskap och har ändrat stavningen på sitt namn så att vi inte ska hitta henne. Så länge hon bara angriper SD-patrasket har jag förvisso inget att klaga på, förutom att det borde vara obligatoriskt med åtminstone G i samhällskunskap för att delta i debatten överhuvudtaget...

Medborgare X sa...

Bashflak!

Håller med dig i allt du säger. Och visst borde man kunna förvänta sig att en samhällsjournalist har bättre betyg än IG i just samhällskunskap, speciellt som hon dessutom verkar ha försökt läsa upp betygen som 24-åring men ändå bara lyckats få betyget IG då!

https://www.twitter.com/MedborgareX/status/292743038655156224

Lena Lillie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lena Lillie sa...

Är det inte lite "kärringaktigt" att sitta och tala ner kvinnor MX? :-)

Medborgare X sa...

Lenalillie!

Om du har personliga vendettor med andra som kommenterar här så får du ta det på din egen blogg. Det hör inte hemma här. Sådant kommer att raderas. Det vet du sedan tidigare!

Sympatiserar du med Skabbteatern och deras budskap/samhällssyn? Vad i kritiken som framförs mot dem här och i det tidigare inlägget är det du tycker är att "tala ner kvinnor"? Är det kvinnor generellt du syftar på eller är det de två kvinnorna på Skabbteatern du tänker på? Och varför kallar du det för "kärringaktigt"?

För övrigt kallade Skabbteatern mig för en "fitta" igår på Twitter. Vet inte vad de menar med det. Så jag svarade dem att jag med stolthet kallar mig "fitta". På samma sätt kallar jag mig med stolthet för "kärring".

Lena Lillie sa...

Men gud vad larvigt att ta bort den förra kommentaren! Det gör bara sken av den skulle vara värre än den var!

Men jag kan säga detsamma till dig, som jag sade till Backflash. Hoppar ni på kvinnor med skit, förtal och smutskastning och utger er för att vara "män" borde ni visa nyllet! :-) Tycker det vara ganska rumsrent uttryckt.

Men jag antar att det ingår i er vendetta tillsammans med er sammansvärjning bloggar att smutskasta kvinnor som går sin egen väg och står på egna ben!? Ni tar uppenbarligen illa vid er av sådant!?

Du ingick väl även i komplotten när de hängde ut mitt lilla företag?! Ni som anklagar kvinnor för att vara kommunister ger er på småföretagare. Och jag antar att du vet att alla företagare inte är stormrika kapitalistsvin.

Jag visste att det fanns risk att ordet "kärringaktigt" från er "könsfanatiska" bloggare skulle noteras. Jag sade inte ordet ur ett köns-perspektiv utan ordet ställdes i syfte med benämningen vara en "skvallertant" tror inte det blir lika starkt uttryckt att säga skvallergubbe även om de synnerligen väl förekommer!

Jag har inte sett skabbteatern och om jag klickar på filmen just nu försvinner all text jag skrivit. Dock är teater liksom film ofta fiction och inte akademiskt studiematerial. Jag anser inte att vi ska ha censur och jag tror inte heller att alla ser allt ni hittar inom olika uppsättningar eller annat och upplever som stötande. Det finns mycket förnedrande inom film och har funnits länge gentemot kvinnor men jag tror inte det går att ta bort allt om det finns kvinnor som väljer det frivilligt. Och tyvärr i mer fattiga sammanhang kan tvingas dit i andra länder.

Medborgare X sa...

Lenalillie!

Så du har alltså inte ens sett filmen som Skabbteatern gjort och än mindre läst vad de skriver. Ingen har heller påstått att Skabbteatern ska censureras eller att de inte ska få säga vad de vill. Men de, precis som alla andra, kan förvänta sig att bli ifrågasatta och kritiserade för det budskap och den propaganda de sprider!

Om du nu inte har tagit del av deras budskap och hur Medborgarperspektiv bemött det så kan du göra det här .

Om du har några synpunkter på det eller på Skabbteaterns nya film så är du välkommen att diskutera det här. Men om du bara driver någon form av vendetta så är detta inte rätt ställe att göra det på! Capice?

Lena Lillie sa...

Vad snackar du om!? Kom inte och försök mästra mig! Är det någon som sysslar med vendetta och förtalskampanjer så är det ert gäng!

Lena Lillie sa...

Och jag tycker det är befängt att ni sitter och gråter över fjantiga teateruppsättningar men själva ger er på ensamma hårt arbetande kvinnor - ynkligt anonymt och ruttet och talar ner dem av ren förbannad avundsjuka!

Till er hjälp har ni bidragstagande tanter och hemmafruar som aldrig tagit ett eget handtag i sitt liv som sitter och bloggar hela dagarna. Och av ren tristess agerar de assistenter åt män som de inbillar sig har alla korrekta svar i livet för så har de blivit uppfostrade.

Jag ska berätta en sak för dig, som tillhör de män som ser sig som offer i tillvaron.

Kvinnor som utbildat sig länge, har en bred och lång yrkeserfarenhet får ändå ofta både män och kvinnor mot sig till skillnad mot män i din grupp som har både män och supportande tanter som "tycker så synd om vuxna män" att de gärna vill dra upp tröjan och amma er som bebisar även om ni är medelålders män.
Det finns forskning som visar att kvinnliga läkare tar livet av sig för de får varken stöd av män eller kvinnor. Sjuksyrror motarbetarb alltså kvinnliga läkare. Sådant talas det aldrig om. Många är de kvinnorna inom landstinget som sitter på nätet och samtidigt som de säger sig vara feminister och anamma bland annat "teorin om "glastaket" så är de själva de kvinnor som ställer sig som glastaket för andra kvinnor. Med det sagt bör ni kanske tänka om kring er uppfattning som manliga offer!?

Maja sa...

MX,
Ge inte luft åt det fanatiska raseriet som går bärsärk i tron att "hen" talar för alla "hens"

Iofs är det en snabbkurs i varför tex jag själv skyr dessa bloddrypande svavelosande uppmärksamhetsbulimiker-äter uppmärksamhet tills de spyr i ett evigt kretslopp och navelskådande.

Tack för ordet.

Lena Lillie sa...

Troligen är det mest tant-typer som Maja som står för kräkningarna hon själv nämner. Undrar vilka som talar för några överhuvudtaget som benämner sig som "hens"!? :-D

Sedan förstod nog tanten ovan inte som förövrigt talar som "Liberalen" inne på bloggen Aktivarum vad den vetenskapliga rapporten handlade om ovan och jag tror knappast den Maja eftersom den gällde kvinnliga läkare. Troligen har hon inte ens förmåga att försörja sig själv men då är det bra att hon kan slänga upp pattarna för konservativa gubbar istället så kan de nog slänga till henne några kronor.

Medborgare X sa...

Lenalillie!

Är det så svårt att hålla sig till ämnet? Har du överhuvudtaget läst detta inlägg eller det tidigare inlägget om Skabbteatern?

Anser du att:
- "samhället systematiskt ser till att alla kvinnor automatiskt får det sämre"?
- "någon ska tänka på dig också"?
- det finns "mänskliga rättigheter som du som kvinna inte har"?

Kan du svara på dessa tre raka frågor?

Anonym sa...

Varför talas det inte om två stora jämställdhetsproblem? Män lever i genomsnitt ett kortare liv än kvinnor. Dessutom tar dubbelt så många män livet av sig än kvinnor. Men feministerna är tysssta. Varför?

Ps. Feminism innebär att byta ut patriarkat mot matriarkat. Man tar även över det som man klagat på hos männen men gör det nu till sitt eget och vips så är det helt OK. För det är ju kvinnor bakom. Ds.

Lena Lillie sa...

Hej Mx :)

Nu har jag läst förra inlägget. Var lite småsur över att ett par betydelselösa bloggare olagligt hängt ut privata uppgifter om mig med efterkommande skitnack.

1) Nej.

2) Jag tycker samhället ska tänka på människor generellt och inte tänka så mycket i termer av kön, eftersom vi är så olika. Tror att om vi stannar vid kön, så skapas mer normer för hur vi måste vara, vilket kan för dem som är mer gruppstyrda, bli som onödiga hinder. Och nej jag har inte läst genusteori. ;-)

Lena Lillie sa...

3) Missade sista. I Sverige finns alla mänskliga rättigheter för mig som kvinna. Dock inte på alla platser ute i världen.

Anonym sa...

Suck, Jag har många generationer av järnverksarbetare och gruvarbetare i släkten. Dom har jobbat och slitit, blivit sjuka och dött av dålig arbetsmiljö och olyckor. Flera av dom har varit aktiva i arbetarrörelsen. Dom har arbetat fackligt för bättre löner, högre säkerhet och bättre miljö på sina arbetsplatser. Dom här kvasiinterllektuella stolpskotten har ingenting gemensamt med gamla tiders arbetarklass.

/The Perfect Man

Anonym sa...

För ungefär ett år sen hade debattören Pär Ström en pubkväll på Södermalm för sina bloggläsare.

När de (ca. 30) sitter där rusar Maria Sveland in med ett antal (ca. 50) sympatisörer och mycket hotfullt anklagar alla för ett antal saker, främst att vara emot feminismen. Att hon nu skrivit en bok om hat mot främst kvinnliga feminister är kanske den mest tydliga dubbelmoral som jag sett. Och media hänger på utan att göra research och utan att ifrågasätta hennes eget agerande.

Jag tycker det är mycket märkligt men kanske inte så förvånande.


P.


http://genusnytt.wordpress.com/2012/03/06/feministisk-invasion-pa-jamstalldistisk-pubtraff/

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!