26 april 2011

Matilda Flodin - en skolpolitiker som skiter i pojkarna

Medborgare! 29-åriga Matilda Flodin från Lund började sin politiska karriär redan i unga år. Det föll sig säkert naturligt att engagera sig inom Kristdemokraterna redan som 12-åring, då både hennes mamma och styvpappa var aktiva inom partiet. Redan som 14-åring blev Matilda Flodin vald till ordförande för KDU i Katrineholm. Till valet 2002 återfanns Matilda Flodin bland landstingskandidaterna för Kristdemokraterna i Sörmland. Det var första gången som den då 20-åriga juridikstuderanden deltog aktivt i valrörelsen. På frågan vad hon skulle prioritera om hon vore statsminister svarade Matilda då:
”Jag skulle självklart prioritera barnen! Skolan.”
Idag är jur. kand. Matilda Flodin en av en handfull aktiva politiker inom Kristdemokraterna i Lund. Hon sitter som ersättare i barn- och skolnämnd i Lunds stad. Så Matilda Flodin har onekligen blivit kvar inom det område som hon redan som 20-åring sade sig ömma för.

Men skulle du som förälder till en liten pojke i skolåldern vilja ha Matilda Flodin som representant i barn- och skolnämnden?

sin blogg uttrycker Matilda Flodin ett hånfullt förakt mot pojkar och då speciellt de pojkar som har det svårt i skolan, vilket Medborgarperspektiv redovisade redan för ett par dagar sedan.

Matilda Flodin skriver bland annat att:
”Jag tycker att vi ska sluta gråtrunka över pojkars dåliga resultat...”
Hon påstår att pojkars allt sämre betyg beror på att det finns en ”machokultur” bland de manliga eleverna och hon tycker att det är dags att sluta med ”stackars pojkar som fått det så dåligt nu”-retoriken. Konsekvensen av Matilda Flodins syn på de allt sämre resultaten i skolan är helt enkelt att pojkarna får skylla sig själva!

Istället säger Matilda Flodin:
”Jag tycker inte att man ska stirra sig blind på betyg (även om man såklart bör se till att eleverna är behöriga till gymnasiet). Vad hjälper det en tjej att ha jättebra betyg om hon sen i gymnasiet packar ihop under pressen att vara perfekt både i skolresultat och till utseendet, eller i 20-årsåldern mår så dåligt så hon varken kan jobba eller studera?”
Det är inte första gången som Matilda Flodin uttrycker ett hånfullt förakt mot pojkar och män på sin blogg. Det är tyvärr ett genomgående tema. Varför kan man fråga sig? Kan det bero på att hon är feminist och har läst genusvetenskap?

Man kan ju i sådana fall fråga sig vad det är för kvalitet på utbildningen i genusvetenskap när den resulterar i att personer som Matilda Flodin uttrycker saker som dess på Facebook och på sin egen blogg:


Matilda Flodin hävdar alltså att män förfogar över 99 procent av världens ekonomiska tillgångar. Man undrar ju varför hon sprider den typen av feministiska myter och vandringssäger? Har hon fått lära sig det när hon läste genusvetenskap?

Sanningen är nämligen den att kvinnor äger drygt 30 procent av de ekonomiska tillgångarna enligt seriösa beräkningar, vilket är lätt att förstå då kvinnor i USA äger drygt 50 procent av tillgångarna och kvinnor i EU drygt 40 procent (USA och EU står för cirka hälften av förmögenheterna i världen).

Man undrar ju om resten av barn- och skolnämnden i Lunds stad delar Matilda Flodins syn på män generellt och pojkar i skolan i synnerhet. Vad tycker till exempel ordföranden Lars Hansson om hennes syn på pojkars allt sämre resultat i skolan? Eller vad tycker Matilda Flodins partikollega Agnes Borg om hennes uttalanden? Agnes Borg är Kristdemokraternas ordinarie ledamot i barn- och skolnämnden i Lunds stad. Eller vad tycker Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund?

Vad tycker du? Skulle du som förälder till en pojke i skolåldern vilja ha Matilda Flodin som representant i barn- och skolnämnden i din kommun?

MER INTRESSANT OM: , , ,

12 kommentarer:

Maria sa...

Det var trist att höra att denna Matilda representerar Kristdemokraterna, som traditionellt inte har gått på feminismens myter. Måste vara genuskunskapen som smittat.

AV sa...

Får väl hoppas att hon inte får en son så småningom. Kan bli ett intressant mamma-son-samtal när grabben kommer hem från skolan och beklagar sig över att lärarna inte förstår honom eller att han fick lägre betyg på kursen än på NP.
-Nu min son får du sluta gråtrunka över dina dåliga betyg. Det är din macho-antipluggkultur som du odlar tillsammans med Kalle och Linus.
-Jamen mamma, jag har ju gjort alla läxorna och vi gjorde faktiskt ett experiment med ett vattenhjul i bäcken.
- Du är en pojke, och då får du skylla dig själv. Det där fysikexperimentet var ju patriarkalt deterministiskt. Det är inte ett dugg synd om dig och din konstruerade mansroll som hård, självständig och ständigt ansvarig för din situation har jag ingen del i. Just man up!

Anonym sa...

Hon verkar ju inte riktigt vara de manliga elevernas favoritrepresentant kan man ju snabbt konstatera. Hoppas verkligen hon aldrig skaffar barn, speciellt inte pojkar. Det kan inte vara kul med en mamma som verkligen hatar en...

Matte Matik sa...

Nej, det här är ledsamt att läsa. Jag skulle verkligen inte vilja att hon satt i barn och skolnämnden för vare sig min dotter eller min son. Det är heller inte bra för tjejer att ständigt bli offerförklarade. Den situation vi har i Sverige just nu fungerar ett tag, unga tjejer har passerat unga killar - men Sverige halkar efter i välfärdsligan istället. Att sparka på killar på det sätt man gör här idag får konsekvenser som kommer att drabba även kvinnor högst konkret.

Anonym sa...

Frågan är vad KD i Lund skulle säga efter att ha läst lite på hennes blogg? Är ord som "Idioter" förenligt med kristdemokraternas människosyn? Ett mail med en länk till den lokala partiavdelningens ordförande?

Medborgare X sa...

Maria!

Många yngre kvinnor verkar ty sig till radikalfeminismen och genusvetenskapen oberoende vilket parti de har som politisk hemvist.

Medborgare X sa...

AV och Anonym 11:51!

Ja, man kan verkligen undra hur Matilda Flodin skulle resonera om det var hennes egen son som drabbades! Med tanke på hur hon uttalar sig så verkar det inte vara allt för muntert att ha henne som mamma....

Medborgare X sa...

Matte!

Så sant! Varken flickor eller pojkar gynnas av att ha personer som Matilda Flodin i skolnämnden. Lund verkar tyvärr ha problem även på andra fronter när det gäller jämställdheten, med tanke på vad MinPappa.nu har redovisat när det gäller vårdnadstvister i stan.

Medborgare X sa...

Anonym 16:24!

Ja, det vore intressant att få höra vad övriga kristdemokrater har att säga om Matilda Flodins människosyn (och kanske i synnerhet hennes manssyn)!

Medborgare X sa...

Anonym 16:24!

Kristdemokraterna i Lunds ordförande heter tydligen Torsten Czernyson, han bloggar tydligen här och kan nås på följande mailadress:

torsten.czernyson@kristdemokraterna.se

Anonym sa...

Med medlemmar som Matilda behöver KD inga politiska fiender. Partiet förintar sig självt inifrån.

/Medborgare Y

Mariel sa...

ähmen ursh.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!