22 april 2011

Ifrågasätt inte de feministiska dogmerna

Medborgare! Ifrågasätt aldrig de feministiska dogmerna! Ifrågasätt överhuvudtaget aldrig det en feminist skriver eller hävdar, speciellt inte om det handlar om något som inte passar in i deras svartvita feministiska världsbild om synen på män och kvinnor. Då drabbas du nämligen osvikligen av deras härskartekniker. Antingen får du inget svar alls (osynliggörande), eller så försöker de få dig och dina argument att framstå som löjlig och oviktig (förlöjligande), eller så drabbas du helt enkelt av deras vrede och blir omedelbart utpekad som en kvinnohatare...

Eller vad sägs om följande sköna kommentar från Matilda som just droppade in bland kommentarerna här på bloggen:
"Jag tar inte med kvinnoföraktande kommentarer som din i min blogg. Trodde du att jag skulle släppa igenom en kommentar där det står att flickor (ja du skrev flickor, inte vissa flickor) var lågpresterande för 30 år sen? Jag som har en mamma på 70 år och en syster på 48 som definitivt aldrig varit lågpresterande på något sätt. Ta ditt jävla gråtrunkande över staaaaackar fööörfördeelade små män och dra någon annan stans. I min blogg är du inte välkommen. Och om man kommer med nonsens som att tjejer generellt hade dåliga betyg förr 30 år sedan får man faktiskt komma med fakta som stödjer detta också för jag tror inte ett jävla skit på det. Stör mig inte igen!"
Detta efter att jag hade lämnat en kommentar till hennes inlägg om genusperspektiv i skolan, där hon som så många andra feminister hävdar att det är en "machokultur" bland pojkar som gör att de får betydligt lägre betyg än flickor och där hon dessutom tycker att man ska "sluta gråtrunka över pojkars dåliga resultat". I vanlig ordning anser alltså feministen att det är pojkars eget fel att de får sämre betyg i skola och att det inte är något att lägga några resurser på. Pojkarna får skylla sig själva helt enkelt!

Medborgarperspektiv kunde naturligtvis inte motstå frestelsen att lämna en liten kommentar till inlägget och frågade Matlida om hon trodde att "machokulturen" har blivit mer framträdande bland pojkar under de senaste 20-30 åren, trots att vi under den perioden har haft en väldigt levade jämställdhetsdebatt i samhället och att feminismen har fått allt större inflytande i samhället. För pojkars betyg har ju faktiskt försämrats under den perioden!

Medborgarperspektiv undrade också om Matilda hade samma syn på flickors betyg på den tiden pojkars betyg var något bättre än flickors. Den allmänna synen på den tiden (framför allt från feministiskt håll) var att pojkarna tog för mycket plats i klassrummen och att skolans undervisning var anpassad efter pojkarna behov. Då lades stora resurser på att förändra skolan och undervisningen för att bättre passa flickorna.

Resultatet av detta vet vi nu. Pojkar har aldrig lämnat skolan med så dåligt betyg som de gör idag (trots att de fortfarande klarar de nationella proven nästan lika bra som flickorna). En stor andel av pojkarna lämnar dessutom skolan utan fullständiga betyg. Andelen pojkar som läser vidare på universitet och högskola blir också allt mindre.

Men för Matilda och andra feminister är pojkarnas allt större utanförskap i skolvärlden ingen samhällsproblem. För Matildas mamma och hennes syster var minsann inte "lågprestrande" och hade inte några dåliga betyg när de gick ur skolan (sic!). Därför tycker Matilda att vi kan skita i alla pojkar som har problem i skolan idag och som får allt sämre betyg. Dessutom är det trots allt mycket mer synd om flickorna tycker Matilda när hon i sitt inlägg skriver:
"Jag tycker inte att man ska stirra sig blind på betyg (även om man såklart bör se till att eleverna är behöriga till gymnasiet). Vad hjälper det en tjej att ha jättebra betyg om hon sen i gymnasiet packar ihop under pressen att vara perfekt både i skolresultat och till utseendet, eller i 20-årsåldern mår så dåligt så hon varken kan jobba eller studera?"
I vanlig ordning är det i slutändan alltid mest synd om flickorna. Det är nämligen en av de feministiska dogmerna!  

MER INTRESSANT OM: , , ,

18 kommentarer:

Juristen sa...

Ja, dessa feminister och deras dogmatiska läror. Egentligen är det enastående att denna -ism har kommit att styra alla områden i Sverige. Allt från skola till straffrätt.

Det är inte bara på de nationella proven som pojkar presterar ungefär likvärdigt med flickor. Enligt forskning från Umeå Universitet är det männen som är i klar majoritet bland dem som presterar bäst på högskoleprovet. Sålunda kan man dra slutsatsen att män har bättre kunskaper men får lägre betyg ändå. Flickorna gynnas sålunda dubbelt, men för en feminist är det naturligtvis inget problem. Någon som fortfarande tror att feminismen står för jämställdhet?

Man hör ofta feministerna försvara den rådande (o)ordningen med att flickor trots allt "mår sämst". För att komma till denna slutsats måste feministen dock blunda inför det faktum att männen också är i klar majoritet bland de som begår självmord. För vad är annars ett självmord än just ett tecken på att må psykiskt dåligt? Feminismen är förljugen och samhällsfarlig och borde behandlas därefter, inte hyllas så som är fallet idag!

Zac sa...

Jag har mer eller mindre slutat kommentera då man blir överöst med härskartekniker - men de få gånger jag gör det så sparar jag min kommentar i anteckningar el dyl - för att sedan kunna publicera den på min blogg och ifrågasätta censurering.

Men som sagt, de som verkar bindgalna är det ingen idé att försöka diskutera och ifrågasätta - de har inga skrupler när det kommer till censurering och lögner. :o(

Lottaonline sa...

Ok, den kommentaren från Amanda lät ju onekligen lite aggressiv. Du är ju själv ganska lugn och inte var du heller respektlös.

Det tycks även ganska dumt att tala om "lågpresterande" pojkar. Och att killar oavsett kommer från en "machokultur". Även en märklig mans- & pojkvärdering när man sitter i en skolförvaltning, om jag tolkade texten rätt.

Det blir ju verkligen, att generalisera på ett inskränkt sätt. Och som Amanda själv säger, blir det ju omvänt istället en ”självuppfyllande profetia”, för inte blir pojkar upplyfta av den värderingen.

Sedan att hon utgår med en sådan stark övertygelse om, att tjejer ses som mindre värda är verkligen dumt.

Hmm sa...

"Sålunda kan man dra slutsatsen att män har bättre kunskaper men får lägre betyg ändå."

Skulle gärna se hela den rapporten. Kan det vara så att andelen killar är större som tar provet till att börja med. Är det så att fler tjejer testar på vinst och förlust etc etc.

Visst kan din slutsats vara korrekt, men jag undrar om alla parametrar har kunnat tas hänsyn till. (Som jag alltid undrar i de flesta "mjuka" rapporter"

Nils Dacke sa...

Glad påsk dig och bli inte ledsen för att Matilda inte tycker om dig. Hon verkar lite ur balans eller fett arg och har man inga argument måste man ju censurera!

Medborgare X sa...

Juristen!

Ja, det är onekligen lite av en paradox att pojkar klarar sig så pass mycket bättre i de nationella proven och på högskoleprovet än vad som reflekteras i deras betyg. Man kan ju undra hur det kan komma sig.

Att flickor/kvinnor mår sämst rapporteras det ofta om, men när det gäller den typen av utredningar/undersöknngar så verkar det inte längre vara lika intressant att anlägga ett genusperspektiv på undersöknngen och fråga sig vilka förväntnngar som ligger på könen när det gäller att besvara den typen av frågor. Hur förväntas pojkar svara på frågan om hur de mår? Är det lika OK för en pojke som för en flicka att svara att han mår dåligt? För en pojke samma bekräftelse som en flicka om han svarar att han mår dåligt? Eller är förväntningarna olika på pojkar och flickor på den punkten.

Precis som du skriver så visar hårda fakta att män i högre begår självmord än kvinnor. För en tid sedan kom uppgifter om att en stor andel pojkar som visat sig vara deprimerade INTE såg sig själva som deprimerade, utan istället svarade att de mår bra på frågan hur de mår!

Medborgare X sa...

Zac!

Jag har full förståelse för att du har slutat kommentera på feministernas bloggar. De vill uppenbarligen inte ha en öppen och ärlig debatt. De släpper ofta bara igenom kommentarer som innehåller ryggdunkar och bravorop.

Bra ide att spara alla kommentarer. Det ska jag komma ihåg för framtiden. Till Matilda skrev jag först en kommentar för ett par dagar sedan, den släpte hon inte igenom (osynliggörande). Därför skrev jag en ny till henne igår och då fick jag kommentaren ovan på min blogg samt att hon skrev ett nytt inlägg på sin egen där hon påpekade att hon själv väljer vilka kommentarer som hon släpper igenom. Demokrati, öppenhet och att behandla alla människor lika verkar som sagt inte stå så högt på feministernas lista.

Medborgare X sa...

Lotta!

Matila, inte Amanda. Jag skulle tro att Matilda uppskattar att bli omnämnd med sitt riktiga namn :-)

Annars håller jag med dig att det är skrämmande att läsa Matildas inlägg, speciellt som det verkar som hon är djupt involverad i skolväsendet. Stackars pojkar!

Medborgare X sa...

Dacke!

Glad påsk på dig med! Visst verkar hon vara lite ur balans och man vet ju som sagt att man vunnit debatten när personen man diskuterar med övergår till personangrepp istället för att diskutera sakfrågan.

Juristen sa...

Den omvända könsmaktsordningen i Sverige har nu gått så långt att när pojkarna på Arabyskolan presterade bättre än flickorna så blev den kvinnliga rektorn oroad. Hon sökte och fick pengar för att genast återställa ordningen, dvs genom att höja flickornas betyg.

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/pojkarna-presterar-battre-an-flickorna%281774977%29.gm

Jerry sa...

Du håller fanan högt!
Glad Påsk!

Lottaonline sa...

@MX

Ops! Jag måste tänkt på min systerdotter när jag skrev "Amanda". Trots att hon bara är 18 år och inte alls feminist.

Hade dock läst Matildas inlägg och tänkte faktiskt kommentera hos henne med, så jag inte skriver om henne bakom ryggen.

Glad Påsk!

Medborgare X sa...

Juristen!

Ja, visst är det absurt det som sker på Arabyskolan! Tydligen är det inte acceptabelt att pojkar kan ha högre medelbetyg än flickor på en enskild skola i Sverige. Men det är dock intressant att se vad rektorn på skolan säger efter reporterns fråga:

"Vem bär ansvaret för elevernas studieresultat?
- Skolan ansvarar för att undervisa och ge alla elever de förutsättningar som behövs för att förbättra sina resultat."

Men ska man tro en feminist som Matilda gäller det inte pojkar som hamnar efter betygsmässigt. De tycker hon man bara kan skita i. Det är deras eget fel att de får sämre betyg än fliclorna...

Medborgare X sa...

Jerry!

Glad påsk till dig och din familj! Hoppas våren har kommit till Uppsala!

Medborgare X sa...

Lotta!

Det är lätt att blanda ihop namn ibland. :-)

En glad påsk till dig också! Njut av solen och den spirande värmen. Det gör jag! Idag har solen skinit från en klarblå himmel och termometern har visat på 25 grader. Grillen glöder fortfarande och de sista vindropparna samlas i botten på glaset. Snart dax att gå in och knyta sig. Påsk kan vara alldeles underbart ibland!

Sanjo sa...

Glad Påsk, MX! Kul att se din vassa penna i rörelse igen:-)

Ja, det är egentligen obegripligt - och skrämmande - att vi har personer som "Matilda", som helt öppet deklarerar sina dualistiska och antihumanistiska värderingar, involverade i skolan eller skolpolitiken.

Se där en av anledningarna till att den svenska skolan håller på att kollapsa.

Den radikala, politiska feminismen är som ett gift - det är samhällskroppens egna självskärarbeteende.

Medborgare X sa...

Sanjo!

Visst är det skrämmande att se hur Matilda uttrycker sig. Efter att ha läst hennes blogg ytterligare inser man att hon verkligen är involverad i skolpolitiken på riktigt. Matilda Flodin sitter som ersättare för kristdemokraterna i barn- och skolnämnden i Lunds stad. Läs mer här!

Maddie sa...

Bra skrivet och TACK för att du har ord för det jag tänker och tycker

/Maddie

Ps. Kan inte tro att hon är 29 år och inte hade dåliga betyg när hon gick ut skolan, med tanke på hur hon skriver. Ds.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!