05 oktober 2011

Små steg framåt

Medborgare! Vi är nog många som reagerat över den feministiska dubbelmoralen som så ofta gör sig påmind i samhället. Idag kan vi till exempel läsa om att den framgångsrika författarinnan Camilla Läckberg inte kommer att dela med sig ett öre av sin förmögenhet till sin man Martin Melin om de skiljer sig, men hur många gånger har vi inte hört hur hemskt det är att kvinnor som skiljer sig ofta får det sämre ekonomiskt än när de var gifta? Vem minns heller inte Elin Nordegrens skilsmässa från den framgångsrike golfspelaren Tiger Woods. Då ville minsann Elin Nordegren inte bara ha halva förmögenheten, utan även enskild vårdnad om barnen. Men av någon underlig anledning så är det ett helt annat ljud i skällan om det är en kvinna som är den framgångsrika partnern.

Det görs ständigt skillnad på män och kvinnor i samhällsdebatten. Men kanske börjar pendeln att svänga? Allt oftare ser man faktiskt tecken på att den feministiska hegemonin börjar ifrågasättas.

Senast idag är det, precis som Pelle Billing och Pär Ström har uppmärksammat, Peter Kadhammar som har tröttnat på att ständigt bli smutskastad av de radikalfeministiska kvinnosakskvinnor så snart han som man uttrycker fullt saklig kritik mot någon kvinna inom politiken. Han pekar på att dessa feministiska kvinnor då är snabbt framme med sina fördömanden och att det dessutom är i princip omöjligt att försvara sig mot dem, ty:
"Att neka är lönlöst. Den hastigt sammankallade domstolen åtalar och dömer efter eget [s]kön. Det går inte att protestera ens om anklagelseakten bygger på falska premisser."
För det är just allt för ofta falska premisser. Peter Kadhammar pekar på den dubbelmoral och de ofta förekommande härskarteknikerna som dessa feministiska kvinnor använder sig av i debatten.
"En labyrint av påståenden. Skrattspeglar.


Sådant är debattklimatet i kvinno-kvinnornas värld. Det är käckt och fräckt att använda ord som ”gubbigt” men den som vore dum nog att svara ”kärringaktig” skulle dömas att döden dö."
Olika regler gäller nämligen för män och kvinnor i den feministiska hegemonin. Det ser vi inte bara i media och i den politiska debatten. Det ser vi även inom rättsväsendet, som i det uppmärksammade BDSM-fallet. Där blev en 28-årig man falskt anklagad för våldtäkt och kidnappning av en 16-årig flicka. Mannen fick spendera nästan 3 veckor i häkte innan lögnen uppdagades. Men trots att både åklagare Ulrika Rogland och resten av rättsväsendet vet att flickan gjort sig skyldig till falsk tillvitelse, så har de inte agerat.

Enligt den feministiska hegemonin så existerar ju knappt ens några falska våldtäktanklagelser. Tvärtom så anser feminister att det är ett enormt mycket större problem att inte alla våldtäkter som anmäls leder till åtal och en man i fängelset. Många av dem vill till och med förändra lagstiftningen så att det inte ska vara åklagarens uppgift att bevisa att den utpekade mannen är skyldig, istället ska den utpekade mannen bevisa att han är oskyldig. De vill alltså att omvänd bevisbörda ska gälla. Ty enligt feministerna så skulle ingen kvinna ljuga om något så allvarligt som en våldtäkt!

Men allt fler inom polisen börjar nu öppet berätta att det blir allt vanligare med anmälningar om våldtäkt som sker på falsk grund. Senast i raden var det polischefen på barn- och sexualbrottsroteln i Halland, Inger Olsson, som gick ut i Sveriges Radio och berättade hur besviken hon var över alla de unga kvinnor som gör anmälningar som sedan visat sig vara påhittade. För att stipulera ett exempel anhöll därför polisen i Halland en 17-årig flicka misstänkt för att ha anklagat en pojke för våldtäkt på falska grunder för ett par veckor sedan, men längre än så verkar polis och åklagare inte ha gått i det här fallet.

Däremot har 19-åriga Michaela i Skara precis blivit både åtalad och dömd till 40 timmars samhällstjänst och att betala 17 000 kronor i skadestånd till den man som hon falskt har anklagat för våldtäkt (domen finns att läsa här). Helt utan anledning beskyllde hon skolkamraten Rasmus för att ha våldtagit henne. Hela skolan fick reda på detta och under 2 månaders tid var Rasmus liv ett litet helvete. Flera av hans vänner tog avstånd från honom och han mådde psykiskt dåligt under utredningstiden. Till slut avslöjades det dock att allt var påhittat av en ung kvinna som ville ha lite extra uppmärksamhet. På Rasmus bekostnad.

Tyvärr ser allt för många våldtäktsanmälningar ut ungefär såhär. När Sydsvenskan för en tid sedan redovisade hur alla anmälningar om våldtäkt som kommit in till polisen i Lund såg ut så kunde man lätt se att många överhuvudtaget inte beskriver något brott och att flera andra innehåller märkliga omständigheter som gör att det blir omöjligt att driva fallen vidare.

Trots det så vill fortfarande många feminister göra gällande att kvinnor inte skulle anmäla om det verkligen inte rörde sig om riktiga våldtäkter samt att det inte förekommer falska våldtäktsanklagelser.

Då är det i varje fall ett litet steg framåt att den 19-åriga kvinnan i Skara faktiskt blev dömd, även om straffet var betydligt lägre än det som Rasmus hade fått om inte lögnen hade avslöjats. Tingsrätten konstaterar också i domen att de inte kunnat finna något vägledande avgörande i praxis vad gäller skadestånd i denna typ av mål, vilket ju inte är speciellt underligt när åklagare som Ulrika Rogland inte ens driver fall där det är helt uppenbart att anklagelserna är falska!

Men det är ju inte enbart rättsväsendet som är marinerat i statsfeminism. Samma sak gäller inom de sociala myndigheterna. Där tar myndigheterna oftast kvinnans sida i samband med vårdnadstvister och tror blint på vad hon säger, vilka hemska anklagelser mot mannen hon än häver ur sig. I Södertälje finns en pappa som fick kämpa i flera års tid inte bara mot sin före detta fru, utan även mot de sociala myndigheterna. Det har nu nått så långt att han har stämt Södertälje kommun på skadestånd! Målet avgörs på måndag, den 10 oktober, i Södertälje tingsrätt. Gå gärna dit för att ge ditt stöd.

För det behövs fler små steg framåt. Bort från den feminism som blivit allt det den en gång sade sig vara emot och istället mot ett samhälle som fokuserar på riktig jämställdhet, för både kvinnor och män.

MER INTRESSANT OM: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!