Medborgare! I början av året blev en 56-årig man av utländsk härkomst kallad till en anställningsintervju på ett företaget i Mölndal. Han visades runt i lokalerna av sonen till VD:n, fick information om produktionen och planerna för framtiden. Efter rundturen fick han sitta ner tillsammans med VD:n i ett enskilt rum för en intervju. Den första frågan som VD:n ställde till mannen var: "
Är du en kvinnoförtryckare?"! Mannen blev naturligtvis ställd, men fick fram ett nekande svar och han påpekade att han är en demokratisk person. Trots den förvirrade situationen lyckades han slutföra intervjun, men efteråt kände han sig diskriminerad.
Mannen valde efter en tid att anmäla saken till Diskrimineringsombudsmannen (DO). De båda parterna har nu nått en förlikning och företaget ska nu betala 60 000 kronor i skadestånd till mannen.
Vilken syn har denna VD på män och speciellt då män av utländsk härkomst? Feminismen och rasismen har än en gång nått nya höjder!
3 kommentarer:
En ny inkomstkalla - att kanna sig krankt!
Anonym 03:55!
På den punkten kan jag hålla med dig, men vinkeln i denna artikel är VD:ns agerande och värdegrund. Vad får VD:n att ställa den här typen av frågor? Kan det bero på feminismen och smygrasismen som växt sig stark i samhället?
Åh varför är inte jag man och kommer från ett annat land så också jag kan gå runt och tjäna pengar? Jag vill ha en egen DO. Så många gånger som jag har blivit kränkt. Minns särskilt när SCB anställde en yngre tjej på ett intervjujobb. Hon hade ljugit i sin ansökan och hade ingen som helst erfarenhet. Jag överklagade till regeringen, men fick inget gehör. Då skulle jag ha velat haft en egen DO. Helt klart åldersdiskriminering.
Skicka en kommentar
Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!