30 november 2009

Svenska gammelmedia hänger inte med

Medborgare! För två veckor sedan rapporterade Medborgarperspektiv att danska och norska media skrev om att flera av WHO's influensarådgivare är betalda av läkemedelsindustrin. Nu har äntligen svenska gammelmedia vaknat till liv och insett vad som hänt. Svenska Dagbladet vill gärna framstå som att det är de själva som har granskat ärendet och att det är de som nu avslöjar att flera av WHO's rådgivarna har kopplingar till läkemedelsindustrin. Men det är inte alls Svenska Dagbladet som står bakom dessa avslöjanden och än mindre att det enbart är WHO's generaldirektör Margaret Chan som bestämmer om den största samlade internationella folkhälsopolitiska satsningen någonsin, massvaccinering mot svininfluensan. Det har redan varit känt i Danmark och Norge i två veckor!

Även Aftonbladet och Expressen försöker rida på Svenska Dagbladets "avslöjande" när de publicerar utdrag ur deras artiklar. Att det finns 18 hemliga medlemmar i den rådgivande kommitté av experter på influensa och smittspridning som WHO använder sig av är ingen nyhet. Än mindre är det en nyhet att minst tre av dessa har kopplingar till läkemedelsindustrin. Dessa tre herrar är Dr. Albert Ostenhaus, Dr. Frederick Hayden och Dr. Arnold Monto!

Vad är det som gör att just svenska journalister och gammelmedia ligger så långt efter sin skandinaviska kollegor?

29 november 2009

Kultureliten vill censurera vanligt folks åsikter

Medborgare! I veckan skrev professorn i filmvetenskap, Astrid Söderbergh Widding, en kolumn i SvD om hur hemskt hon tycker det är att vanligt folk tillåts skriva kommentarer till artiklar i gammelmedia. Hon anser att detta har öppnat fältet fritt för "diverse oreflekterade dumheter, elakheter och cynismer" och att detta dessutom sker i "yttrandefrihetens heliga namn". Sammantaget anser hon att möjlighetern för vanligt folk att kommentera artiklar ger näring åt "det ogenomtänkta tyckandets kultur, där det är fritt fram att häva ur sig det som råkar komma för en, i tid och otid" samt att det också är ett "misstroendevotum mot journalisterna, som tidigare, i likhet med andra demokratiska representanter, haft mandatet att yttra sig i folkflertalets namn". Allt detta skriver hon i en kolumn med rubriken "Demokratins princip är ifrågasatt"!

Ja, visst är demokratins principer ifrågasatt! Men knappast av alla de som skriver kommentarer till artiklar i tidningar (eller de som bloggar), utan av personer som Astrid Söderbergh Widding! Hon vill begränsa vanligt folks möjligheter att göra sina röster hörda! Hon vill kunna stå oifrågasatt och själv få uttala sig över huvudet på vanligt folk. Detta är dessutom inte första gången som en representant för kultureliten vill inskränka den demokratiska debatten.

Alltid lika kloka Johanne Hildebrandt besvarar idag Astrid Söderbergh Widding i sin krönika i Aftonbladet. Hon pekar på att kulturetablissemangets kamp mot yttrandefriheten börjar ta sig allt mer desperata former. En gång i tiden hade Astrid Söderbergh Widding och hennes gelikar den totala makten och tolkningsföreträde när det gällde beskrivningen av verkligheten. Med Internet har dock detta börjat förändrats. Hildebrandt skriver att:
"Nu har bloggar och kommentatorsfunktioner vittrat sönder deras forna makt och likt en utmärglad hjord dinosaurier vandrar de över en sönderbränd stäpp av global information i jakt på internetfria vattenhål där artfränder kan bekräfta deras svunna storhet."
Det går inte längre för journalister och representanter för kultureliten att sitta på höga hästar och se ner på vanligt folk och deras åsikter. Internet har gett oss alla ökade möjligheter att utnyttja den demokratiska rättigheten att uttrycka våra åsikter och erfarenheter. Hur aviga de än må vara jämfört med maktelitens politiskt korrekta verklighetsbeskrivning.

Det gammelmedia dock fortfarande styr över är vilka artiklar de tillåter läsarna kommentera. Som Medborgarperspektiv tidigare har noterat verkar gammalmedia använda kommentarerna så att de i mesta möjliga mån gynnar maktelitens politiska intressen. Vid de tillfällen det kan tänkas komma fram allt för mycket negativ kritik mot artikelförfattaren eller det som redovisas i artikeln avstår gammelmedia ofta helt från möjligheten att kommentera. Vid de tillfällen som det ges en möjlighet att kommentera så censureras dessutom de mest kritiska inläggen bort.

Vanligt folk med åsikter som inte är politiskt korrekta tystas systematiskt av gammelmedia. Mer är tyvärr inte demokratin värd i Astrid Söderbergh Widdings och hennes journalistiska kollegors värld.

MER INTRESSANT OM: , ,

28 november 2009

Phantom of the Opera

Medborgare!

Så här på lördagens afton - en gammal goding speciellt dedicerad till rock-farmor Bitten:



26 november 2009

Välkommen Göran Hägglund!

Medborgare! Nu har Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund bestämt sig att följa upp sin omskrivna debattartikel i DN om verklighetens folk och den radikala vänsterelitens tendens att ständigt skriva vanligt folk på näsan. Hägglund planerar att göra en rundtur i landet för att sitta ner vid köksbordet hos ett antal helt vanliga medborgare och samtala med dem om deras vardag och deras syn på olika politiska frågorna. Kanske kommer han då få svar på om vanligt folk verkligen vill ha en kvotering av föräldraförsäkringen, en normkritisk myndighet eller om de gillar Stieg Larssons böcker för genusanalysens skull. Något som den radikala vänstereliten hävdat.

Göran Hägglund är självkritisk mot sitt eget partis tidigare agerande när det gäller att förorda lagstiftning och detaljstyrning av vanligt folks vardag. Han visar nu på en tydlig vilja att förända partiet på den punkten. Idag är Hägglund en av få röster som förordar mer frihet för de individuella medborgarna och mindre inflytande för mästrande politiker och proffstyckare.

Först ut på köksbordsturnén var familjen Gottfridsson i Sätila som framför allt diskuterade familjepolitik och vårdnadsbidrag med Göran Hägglund. Makarna Erik och Maria Gottfridsson var nöjda med besöket.

Medborgarperspektiv applåderar Göran Hägglunds initiativ att åka runt i landet och besöka verklighetens folk. Han är varmt välkommen att höra av sig till Medborgarperspektiv för ett samtal mellan fyra ögon!

25 november 2009

Vaccinet för svininfluensa ger allvarliga biverkningar

Medborgare! Nu kommer nya uppgifter från Kanada om GlaxoSmithKlines vaccin mot svininfluensan. Det har länge varit känt att vaccinet utvecklats på rekordtid och att tiden för att testa det varit väldigt begränsad. Många som vaccinerats har fått allvarliga biverkningar och det har spekulerats om man kan bli sjukare av vaccinet än av svininfluensan. Det finns även rapporter om personer som avlidit strax efter att de tagit Pandemrix. Nu har ett parti om 170 000 doser av vaccinet stoppats i Kanada. Detta efter att drygt 20 000 personer som vaccinerats fått andningssvårigheter, förhöjd hjärtrytm och hudutslag, vilket är fem gånger så många som väntat.

Det finns många skandaler i spåren av WHO's beslut att rekommendera massvaccination mot svininfluensan. Det har visat sig att de rådgivare som WHO använt sig av varit betalda av läkemedelsindustrin. Deras lobbyism har lett till att läkemedelsindustrin nu sålt vaccin för motsvarande 80 miljarder kronor! GlaxoSmithKline är ett av de bolag som är vinnare på svininfluensan.

De som får betala är, förutom de som drabbas av allvarliga biverkningar, skattebetalarna!

24 november 2009

Feminismen och rasismen når nya höjder

Medborgare! I början av året blev en 56-årig man av utländsk härkomst kallad till en anställningsintervju på ett företaget i Mölndal. Han visades runt i lokalerna av sonen till VD:n, fick information om produktionen och planerna för framtiden. Efter rundturen fick han sitta ner tillsammans med VD:n i ett enskilt rum för en intervju. Den första frågan som VD:n ställde till mannen var: "Är du en kvinnoförtryckare?"! Mannen blev naturligtvis ställd, men fick fram ett nekande svar och han påpekade att han är en demokratisk person. Trots den förvirrade situationen lyckades han slutföra intervjun, men efteråt kände han sig diskriminerad.

Mannen valde efter en tid att anmäla saken till Diskrimineringsombudsmannen (DO). De båda parterna har nu nått en förlikning och företaget ska nu betala 60 000 kronor i skadestånd till mannen.

Vilken syn har denna VD på män och speciellt då män av utländsk härkomst? Feminismen och rasismen har än en gång nått nya höjder!

22 november 2009

Att säga sig jobba för barns bästa...

Medborgare! Det finns personer som påstår sig jobba för "barns bästa" och som ständigt återkommer i sammanhang där mammor anklagar sina före detta män för att ha begått sexuella övergrepp på sina egna barn. En sådan person är Marina Engan. Hon har en lång historik att anklaga fäder för sexuella övergrepp på sina barn och för att peka ut än den ena och än den andra för att vara pedofiler. För ett par veckor sedan skrev Medborgarperspektiv om mammor som kidnappar sina barn och pappor som systematiskt skiljs från dem av Socialtjänsten. Detta med anledning av att 4-åriga "Matilda" äntligen hade kommit till rätta igen efter att ha varit kidnappad av sin mamma sedan flera månader tillbaka. Något som Aftonbladet rapporterat om vid ett par tillfällen.

Nu visar det sig att Aftonbladets artiklar om "Matilda" försvinnande och hennes återfinnande har raderats ur Aftonbladets artikelarkiv! Ann-Mari Maukonen har dock kvar en del av artiklarna i pdf-format på sin blogg. Hon har även tagit kontakt med Aftonbladet för att försöka få en förklaring på varför de raderat artiklarna.

Samtidigt rapporterar Ingrid Carlqvist att "Matildas" mamma och mormor nu sprider lögner och falska rykten om hennes pappa (som har enskild vårdnad om dottern). Till deras hjälp har de alltså en gammal bekant, Marina Iren Engan från Stenungsund! Hon har nyligen startat en namninsamlingr "Matilda" och ljuger i vanlig ordning ihop en historia som ska få folk att känna en avsky för pappan och en ilska mot myndigheternas agerande. Mycket av det Marina Engan skriver är samma typ av lögner och falska rykten som "Matildas" mormor just nu sprider till media för att svärta ner flickans pappa och som antagligen nu fått till effekt att Aftonbladet valt att radera artiklarna om "Matilda".

Hur kan personer som säger sig jobba för barns bästa sjunka så lågt att de väljer att sprida lögner och falska rykten om ett barn och dess föräldrar? Varför vill man barn så illa?

Uppdaterad 2010-04-15 efter önskan från Saknade Barns Nätverk.

19 november 2009

Det får behålla guldet

Medborgare! Då har äntligen det internationella friidrottsförbundet, IAAF, gett besked om sydafrikanskan Caster Semenya ska få behålla sitt VM-guld eller ej. Det var vid i friidrotts-VM i Berlin i augusti som Semenya tog guld på 800 meter. Redan före VM hade dock en utredning om hennes könstillhörighet startat, vilken blev än mer aktuell då hon vann 800 meter överlägset. Resultatet av testet skulle ha avslöjas på fredagen, men IAAF hänvisar nu till att undersökningen inte är klar ännu och vill i övrigt inte kommenterar detta vidare. Istället har sportministeriet i Sydafrika tagit initiativet och redovisat den överenskommelse som finns. I samråd med den Sydafrikanska regeringen har IAAF beslutat att Caster Semenya ska få behålla guldet oavsett vad könstestet som hon genomgått visar för resultat.

Man har även kommit överens om att resultatet av undersökningen kommer att vara konfidentiellt, att det är en sak mellan läkare och patient. Nu är det dock inte så enkelt. Resultatet av den vetenskapliga undersökningen kommer ändå att framgå när IAAF beslutar om Semenya i framtiden ska få fortsätta springa i damklassen eller ej.

Medborgarperspektiv anser dock att det bästa vore att helt avskaffa uppdelningen i damklass och herrklass. Låt alla idrottare få tävla i en enda gemensam klass. Det är ju trots allt den bästa idrottaren som ska koras! Dessutom behöver inte de personer som är intersexuella hamna i kläm!

18 november 2009

WHO's influensarådgivare betalda av läkemedelsindustrin

Medborgare! Redan för tre månader sedan påpekade Medborgarperspektiv att de stora vinnarna på svininfluensan var läkemedelsföretag som GlaxoSmithKline. De förväntas tjänar miljardbelopp på det vaccin som under kort tid har utvecklats för att möta den förväntade pandemin. Bara i Sverige har GlaxoSmithKline såld 16 miljoner doser och regeringen har beslutat att skjuta till en miljard kronor till landstingen för de extraordinära kostnaderna detta innebär. Nu kommer nya skrämmande uppgifter vad som ligger bakom WHO's beslut att klassa svininfluensan för en pandemi och att rekommendera massvaccination!

I danska Dagbladet Information kan man läsa att det ligger stark lobbyism bakom WHO's beslut om massvaccination. Flera av de rådgivare som WHO använts sig av står på lönelistan på några av världens störta läkemedelsföretag. Bland dessa rådgivare finns Dr. Albert Ostenhaus, Dr. Frederick Hayden och Dr. Arnold Monto som alla har agerat "oberoende" rådgivare och experter på influensa till WHO. Nu framgår det dock att dessa herrar samtidigt lyfter ersättning från läkemedelsföretag som Roche, Novartis, GlaxoSmithKline och RW Johnson.

Investeringsbanken JP Morgan uppskattar att WHO's beslut om att rekommendera massvaccination mot svininfluensa har gett upphov till order på vaccin från läkemedelsindustrin på motsvarande ungefär 80 miljarder svenska kronor!

Beslutet om massvaccination för svininfluensan framstår allt tydligare som en enorm skandal! Ett enormt slöseri med skattepengar till nytta framför allt för ett antal läkemedelsföretag och korrumperade tjänstemän.

Äntligen en kvinna död i svininfluensan!

Medborgare! I söndags avled det åttonde offret för svininfluensan i Sverige. Det var en 50-årig man som under en tid vårdats i konstgjord lunga vid Universitetssjukhuset i Lund som strök med denna gången. Han hade nekats vård flera gånger innan han till slut togs omhand, men i söndags orkade han inte kämpa emot längre. Hittills har samtliga vuxna som dött på grund av den nya influensan i Sverige varit män mellan 37 och 63 år. Detta har skett samtidigt som alla personer över 40 år får ställa sig sist i vaccinationskön! De som prioriteras är bland annat gravida kvinnor och barn. Är det fortfarande någon som tror på att "vita medelålders män" alltid prioriteras högst i sjukvården...?

Men idag har i jämställdhetens namn äntligen en kvinna dött i sviterna av svininfluensan.

17 november 2009

Övervakad i bilen

Medborgare! Övervakningssamhället tar ytterligare ett steg för total kontroll av medborgarna. I Holland vill politikerna införa en så kallad grön skatt på bilar. Istället för att vanlig vägskatt och försäljningsskatt (vilken är väldigt hög i Holland) vill parlamentet införa en vägskatt som baserar sig på hur långt fordonet färdas, en kilometerskatt. Detta ska övervakas genom att varje bil får en GPS-mottagare inmonterad. Denna skickar information om var fordonet befinner sig och hur långt det har färdats till en speciell myndighet. Baserad på data från GPS-mottagarna om hur många kilometer som bilen färdats skickar sedan myndigheten ut räkningar till bilägaren.

Tanken må vara god i grunden, men ett system som detta medför ytterligare övervakning av medborgarna. Varje gång man använder bilen vet myndigheterna precis var man varit. Storebror ser dig överallt!

Dessutom är det ett väldigt genomskinligt förslag! Om man verkligen enbart är intresserade av en grön vägskatt så hade det enklaste varit att beskatta bränslet till högre grad. Varje droppe bensin eller diesel som förbränns i bilmotorn ger ju upp koldioxid. Att då beskatta mängden bränsle som bilägaren utnyttjas hade varit betydligt bättre. Det hade uppmuntrat bilägarna att köpa bränslesnålare bilar och att köra mindre. Dessutom behövs ingen som helst övervakning av medborgarna!

16 november 2009

Strejk stoppar silikontuttar

Medborgare! Vad gör inte flygbolagen för att få passagerarna att bli dem trogna? De flesta flygbolag har någon form av bonusprogram där resenärerna får poäng varje gång de flyger. Ju oftare och ju längre resenären flyger med bolaget desto fler poäng samlar denne ihop. Dessa poäng kan sedan användas för fria resor eller uppgraderingar. En del flygbolag erbjuder även möjligheten att växla in poängen mot andra typer av varor eller tjänster från företag utanför resebranschen. Det kan vara hotellnätter, en cykel, tidningsprenumerationer eller liknande. Nu meddelar Finnair att de erbjuder trogna kunder att byta in sina poäng mot en plastikoperation av Finlands mest kände plastikkirurg, Rolf Nordström.

Hugade spekulanter får dock se till att flyga väldigt mycket med Finnair. För en bröstförstoring behövs ungefär 3,2 miljoner poäng, vilket är fler poäng än någon medlem hittills lyckats skrapa ihop. Det motsvarar ungefär 402 tur- och returresor mellan Helsingfors och Hong Kong!

Med tanke på att Finnairs piloter strejkar för tillfället så lär det dröja innan någon av deras bonusmedlemmar får tillfälle att skaffa sig silikontuttar på Finnairs bekostnad!

13 november 2009

Unikt reportage om hur Socialtjänsten berövar pappor sina barn

Medborgare! Missa inte Östgöta Correspondentens unika reportage om papporna som berövas sina barn som publicerades i helgbilagan Paus. förra söndagen. Där berättar flera frånskilda pappor hur mammorna konsekvent gynnats vid vårdnadskonflikter samt hur Socialtjänsten och andra myndigheter berövat dem kontakten med sina barn, trots att de är helt vanliga välartade medborgare utan några som helst prickar i registren. Nu följer Corren upp reportaget med en intervju och granskning av Margareta Lind, chef för familjerätten i Linköping.

Trots att Margareta Lind påstår att man utgår från ett barnperspektiv framgår det på ett allt för tydligt sätt att det egentligen handlar om ett vuxenperspektiv. Och inte vilket vuxenperspektiv som helt. Om mammans perspektiv och hur Socialtjänsten berövar pappor sina barn eftersom de tar parti för mamman redan från början.

Precis som Corren skriver så skulle i den bästa av världar alla mammor och pappor vara så mogna och ansvarsfulla att de själva insåg att det bästa för barnet är att få ha en nära relation med både mamman och pappan efter att de separerat. Varken familjerätter eller vårdnadstvister skulle behövas om separerade föräldrar vore överens om att bo nära varandra och underlätta barnens kontakter med både mamma och pappa.

Tyvärr ser inte världen sådan ut. Skilsmässor är många gånger väldigt smutsiga historier, där bråken om vem som ska få vårdnad och umgänge om barnen är det allra smutsigaste! Det är därför Socialtjänstens familjerätter finns, för att lösa de problem som kana uppstå och för att tillse att barnen ska få det så bra som möjligt efter skiljsmässan. I teorin ska principen "barnens bästa" råda och de ska efter skiljsmässan få tillgång till båda sina föräldrar. Men Correns reportage visar att många barn och pappor berövas relationen med varandra. Detta eftersom samhällsinstitutionerna intar ett vuxenperspektiv och ställer sig på mammans sida istället för att faktiskt tänka på barnens bästa.

Så som den nya vårdnadslagstiftningen är skriven belönas mammor som krånglar, hävdar oenighet, flyttar långt från pappan eller gör grundlösa anmälningar om övergrepp och misshandel. Dessutom agerar Socialtjänsten ofta på ett felaktigt sätt. Det handlar då om socialsekreterare som sätter vuxenperspektivet framför barnperspektivet! Det finns till exempel socialsekreterare som tycker att mammor med missbruksproblem, psykisk sjukdom eller som sitter i fängelse behöver barnen på heltid för att de ska må bättre! Samma tanke hade naturligtvis aldrig slagit dem om det var pappan som hade missbruksproblem eller var psykiskt sjuk.

Dessutom finns det en syn inom Socialtjänsten som bygger på att mammor ska kunna få ensamrätt till barnen efter separationen, eftersom de tidigare tagit huvudansvaret för barnen. Barnens rätt till båda föräldrarna försvinner när mammans upparbetade ensamrätt till barnen hamnar i fokus. Barnens och pappornas behov av varandra underordnas kvinnors mammarätt.

Mammaperspektivet hamnar i fokus istället för barnperspektivet. Socialtjänstens agerande uppmuntrar ett omoget agerande av vuxna kvinnor. Kvinnor som sätter sin egen egostiska situation före barnens behov av båda sina föräldrar. Tyvärr finns det allt för många exempel på sådan kvinnor, varav ett par Medborgarperspektiv tidigare skrivit om.

MER INTRESSANT OM: , , ,

Thomas Bodström - ingen bra representant för vanligt folk

Medborgare! Vad är det för politiker som ska representera vanligt folk i Riksdag och regering? Är det personer som lever under samma vilkor som vi själva eller är det en politisk adel som lever ett lyxliv som vanligt folk enbart kan drömma om? Vid Socialdemokraternas partikongress för ett par veckor sedan beslutades att väljarna i Stockholm ska lockas genom att sätta Thomas Bodström högst upp på valsedlarna. Redan då fanns dubier över att en person uppfödd med silversked i munnen och med en far som tidigare varit socialdemokratisk minister verkligen är en god representant för vanliga stockholmare. Ännu mer tydligt blev det efter TV4:as avslöjande att Thomas Bodström kvoterar ut sig från voteringarna i Riksdagen för att jobba som advokat, vilket han sedan dubbeldebiterar för.

Nu svärtas dem bilden ned ännu mer. Det visar sig att Thomas Bodström strax efter valet planerar att ta med familjen till USA under ett år. Detta så att barnen ska få uppleva hur det är att bo i ett annat land och få gå på i amerikansk skola under ett läsår. Vilka vanliga familjer har råd med den typen av excesser?

Mona Sahlin tyckler inte att det gör så mycket att Bodström lämnar de väljare som röstat på honom under en tid. Tvärtom, hon ger honom sitt fulla stöd. Thomas Bodström själv tycker inte att hans beslut att flytta utomlands bör påverka hans möjligheter att få en ministerpost i en eventuell rödgrön regering. Han säger rätt ut att han vill ha en ministerpost.

Man kan fråga sig varför Thomas Bodström väljer att vänta till efter valet innan han och familjen flyttar till USA. Lena Mellin konstaterar i Aftonbladet att svaret på den frågan är att det är makten som är viktigast för Thomas Bodström och Socialdemokraterna. Det viktigaste är att Thomas Bodström hjälper Sahlin att fånga röster i valrörelsen. Att man sedan lurar väljarna är av sekundärt intresse.

Kanske vore det bästa att den hycklande girigbuken Thomas Bodström stannade för evigt i USA. För någon god representant för vanligt folk och deras liv är han då definitivt inte.

MER INTRESSANT OM: , , ,

12 november 2009

Snart dör nästan alla schweizare i svininfluensan!

Medborgare! Gammelmedia fortsätter att pumpa ut skrämselpropaganda om svininfluensan dag efter dag. Nu rapporteras om det sjunde dödsfallet. En 55-årig man hittades död i sin bostad i Eskilstuna. Man kunde senare konstatera att han drabbats av svininfluensan och att han tillhörde en riskgrupp. Samtidigt går WHO ut med nya riktlinjer och uppmanar läkare att snabbt sätta in antivirala läkemedel som Tamiflu till de personer som uppvisar svininfluensasymtom och som tillhör riskgrupper. Detta för att undvika dödsfall och överfyllda sjukhus enligt WHO.

Massvaccineringen fortsätter i Sverige och nu meddelar även statsepidemiologen Annika Linde att hon bedömer att vaccinet Pandemrix är helt säkert att använda under graviditeten. Läkemedelsverket och Socialstyrelsen meddelar också att de sänker åldersgränsen för vaccinering av barn mot svininfluensan från tre år till sex månader. Det innebär att även stora grupper av småbarn kommer att omfattas av massvaccineringsprogrammet.

Trots den massiva vaccineringskampanjen i Sverige räknar den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC att omkring 1 miljon svenskar kommer att insjukna i svininfluensan innan epidemin är över. Utan massvaccinering bedöms siffran varit mångdubbelt högre.

I de flesta andra länderna i Europa är inte hysterin kring svininfluensan lika stor som i Sverige. I de fall det skrivs om influensan handlar det främst om små korta notiser. Merparten av dessa är dessutom rätt positiva och handlar om att spridningen är mindre än väntat och att influensan är mildare än väntat. Den typen av domedagsrapporter som svenska media förmedlar existerar inte på samma sätt i utländska media.

I Schweiz, där WHO's huvudkontor ligger, har uppenbarligen propagandakampanjen misslyckats totalt. Där uppger närmare 90 procent av invånarna att de inte tänker vaccinera sig. Flertalet schweizare avfärdar dessutom influensahotet som "överdrivet".

Om man ska tro vaccinationslobbyn så kan vi nu förvänta oss att schweizarna kommer att dö som flugor under de kommande veckorna!

MER INTRESSANT OM: , , , ,

Mammor som kidnappar sina barn och pappor som systematiskt skiljs från dem av Socialtjänsten

Medborgare! Idag kan vi med glädje läsa i Aftonbladet att 4-åriga "Matilda", som i höstas rövades bort av sin mamma, har återfunnits i Danmark. "Matilda" är en i raden av barn som kidnappats av sin mamma efter en lång och uppslitande vårdnadstvist. En vårdnadstvist där mamman gjort allt för att förskjuta pappan och få honom att helt förlora umgänget med sina barn. Precis som i väldigt många av dessa fall så blev även "Matildas" pappa beskylld för att ha begått sexuella övergrepp på sin dotter av mamman. Mönstret går igen. Först kommer anklagelser från mamma om samarbetssvårigheter. När inte det räcker för att förskjuta pappan kommer anklagelser om våld och misshandel. När inte heller det kan beläggas kommer anklagelserna om sexuella övergrepp som ett brev på posten. Ofta räcker någon av dessa falska anklagelser för att myndigheterna ska ge vårdnaden till mamman och avbryta pappans kontakt med barnet.

I "Matildas" fall var så inte fallet. Efter att hennes pappa friats från alla misstankar om sexuella övergrepp och misshandel, vände för en gång skulle Socialtjänsten sina blickar mot mamman och började granska henne. Detta ledde till att man starkt ifrågasatte hennes omsorgsförmåga och tilldelade pappan interimistisk enskild vårdnad. Då försvann mamman med "Matilda"! Efter tre månaders kidnappning har hon nu kommit till rätta igen.

Tyvärr är den här typen av fall inte engångshändelser. Som Medborgarperspektiv berättat om tidigare har journalisten Ingrid Carlqvist nyligen släppt boken Inte utan mina söner som behandlar ett liknande fall. Den handlar om ett autentiskt fall där pappan Georg Pesor i samband med en skiljsmässa blir falskt anklagad för att begår sexuella övergrepp på sina söner. Förutom detta påstår även mamman Ann-Louise Valette att hennes före detta man mordhotat henne och att han är psykiskt sjuk. Det går så långt att sönerna under en tid placeras på familjehem av Socialtjänsten. Efter många års kamp inser myndigheterna till slut att Ann-Louise Valette ljuger och att Georg Pesor är den mest lämpade vårdnadshavaren för pojkarna. Han tilldöms då enskild vårdnad och flyttar med myndigheternas goda minne hem till Australien med sina söner.

Mamman fortsätter dock sin smutsiga kamp. Nu med hjälp från kvinnorjouren Kobra. Tillsammans fortsätter de med smutskastningen och de falska anklagelserna mot Georg Pesor. Nu är det de australiensiska myndigheterna som är deras måltavla. Trots ytterligare utredningar finner man inget fog för anklagelserna. Vid ett av de planerade umgängesbesöken i Sverige kidnappar till slut Ann-Louise Valette sina två söner. De svenska myndigheterna agerar med flathet och polisen lägger inte många strån i kors för att hjälpa Georg Pesor att hitta barnen. Till slut får han själv bege sig till Sverige och söka efter pojkarna. Efter att barnen varit försvunna i ett halvår lokaliserar han dem till morföräldrarnas hus i Västerås. Han kallar på polisen, som kommer till plasten och befriar dem! Nu är de åter tillbaka i Australien och Ann-Louise Valette är dömd till 8 månaders fängelse av Nyköpings Tingsrätt för egenmäktighet med barn. Domen är dock överklagad och ska upp i hovrätten efter nyår.

På sin blogg har Joakim Ramstedt under ett års tid beskrivit hur han behandlats av Socialtjänsten i Kungsbacka och rättsväsendet i sin kamp om att få behålla kontakt med sin dotter Rania. Även i detta fallet har mamman (och mormor) systematiskt anklagat honom för olika former av övergrepp och gjort allt i sin makt för att totalt avskilja honom från dottern. Socialtjänstens handläggare Kristin Bäckstrand, Christina Pettersson och Lotta Anberg har på ett uppenbart sätt ställt sig på mammans sida och tagit till alla medel de kan för att hjälpa henne.

Tyvärr är denna typ av agerande från Socialtjänstens sida betydligt vanligare än motsatsen. Socialtjänsten står till mammornas tjänst och papporna blir systematiskt diskriminerade i vårdnadstvister. Antalet fall där pappan blir bortmotad och avskuren med Socialtjänstens hjälp är många många många. Hur många vet nog ingen i dagsläget, men på den nya sajten minpappa.nu har man dragit igång ett upprop för att samla in namn (och berättelser) från alla de pappor som blivit helt eller delvis fråntagna kontakten med sina barn. Där kan man läsa om flera fall av pappor som blivit utsatta för myndigheternas kränkande behandling. Att rätten dömmer i mammornas favör i mer än 90 procent av alla vårdnadstvister visar att det inte är ett fåtal pappor som är drabbade.

Linköpings största tidning Corren har nyligen publicerat ett par uppmärksammade artiklarna i sin lördagsbilaga Paus om papporna som vill vara med sina barn, men som inte får det. Här redogör ett antal frånskilda pappor (och en farmor) vad de råkat ut för i sina kontakter med myndigheterna i samband med vårdnadstvister och hur mammorna konsekvent har gynnats.

Man kan bara fråga sig vad det är som driver Socialtjänsten och rättsväsendet att systematiskt gå mammans ärenden och göra allt i sin makt för att skilja pappor som vill vara pappor från sina barn.

Uppdaterad 2010-04-15 efter önskan från Saknade Barns Nätverk.

MER INTRESSANT OM: , , ,

11 november 2009

Om så kallade flyktingbarn och kommunalt självbestämmande

Medborgare! Vellinge kommun får utstå den vänsterradikala maktelitens spott och spä när de försöker stoppa en flyktingmottagning för så kallade ensamkommande flyktingbarn i Hököpinge. Flyktingboendet är planerat att öppna idag och ska drivas av det privata företaget Attendo Individ och Familj på uppdrag av Malmö stad. Vellinge kommun har själva ingenting med boendet att göra, men i enlighet med kommunallagen blir det kommunens uppgift att ansvara för bland annat barnens eventuella skolgång och att ordna gode män till dem.

Vellinge kommun har under många år sagt nej till flyktingmottagning och det nu aktuella fallet har resulterat i många starka reaktioner från de boende i Hököpinge som känner sig överkörda av Malmö stad och Attendo. Många av de boende känner dessutom ilskna över hur den demokratiska processen har gått till. Som ett resultat av de starka reaktionerna har Vellinge kommun lovat att göra det de kan för att stoppa transitboendet i Hököpinge.

Detta får naturligtvis många vänstersympatisörer att uttrycka hur vedervärdiga Vellinge kommun är och att de styrande moderaterna i Vellinge har en medmänskligheten som ligger på en absolut lägstanivå. Det man dock helt missar är att detta är en fråga om kommunalt självstyre. Vellinge kommun har i demokratiska val beslutat att inte ta emot flyktingbarn och de har inget avtal med Migrationsverket. Det har däremot Malmö stad. De får betalt av staten för att ta emot dessa flyktingbarn och denna ersättning ska täcka kostnader för just skola, gode män, bidrag och annat. Denna kostnad stjälper nu Malmö stad över på Vellinge kommun!

Antalet ensamkommande flyktingbarn ökar dessutom lavinartat. De transitboenden som finns är fyllda till bredden och det är av denna anledning som man nu vill öppna ytterligare en flyktingmottagning i Hököpinge. Naturligtvis är det attraktivt för pojkar i övre tonåren att försöka ta sig till Sverige och söka asyl. För det är ofta just yngre män som döljer sig bakom beteckningen ensamkommande flyktingbarn. Om de verkligen är yngre än 18 år är också svårt att veta. De som kommer gör det på organiserad väg och är fullt medvetna om vad de ska uppge för uppgifter om sig själva till Migrationsverket.

Eftersom UNHCR's flyktingkonvention föreskriver att flyktingar inte bara ska ha rätt till asyl och en trygg fristad, utan även ska åtnjuta samma ekonomiska och sociala rättigheter som vilka andra utlänningar som helst i mottagarlandet, så är det mycket attraktivt för dem att söka sig till Europa och kanske speciellt till Sverige. Detta då Sverige är oerhört generöst när det gäller bidrag och annan form av hjälp, samtidigt som det ställs väldigt låga motkrav.

Att leva på bidrag har dessutom blivit fullt accepterat på de flesta håll i det svenska samhället. Det finns dock kommuner där medborgarna anser att eget arbete och ansvarstagande är att föredra framför en parasiterande livsstil baserad på bidrag. Kommuner där medborgarna solidariskt hjälper varandra att bygga upp en gemensam välfärd och där skatten är lägre eftersom en större andel bidrar till välfärden istället för att enbart utnyttja den. En sådan kommun är just Vellinge, där medborgarna tillsammans valt en annan gemensam väg än på många andra håll i Sverige. Detta är möjligt genom den kommunala självbestämmanderätten - men nu finns det uppenbarligen många röster som vill trampa ner detta i dyn och som inte respekterar de beslut som Vellinges egna innevånare gjort i demokratiska val.

MER INTRESSANT OM: , , , ,

10 november 2009

Socialdemokratiska politiker mörkar Gömda-skandalen

Medborgare! För ett år sedan avslöjade Monica Antonsson att historien bakom Liza Marklunds succé-böcker Gömda och Asyl var baserade på fabricerade lögner. Huvudpersonen Mia Eriksson hade inte alls varit jagad och hotad till livet av en galen muslimsk man med mörka ögon. Inte heller fanns något fog för hennes flykt till USA och än mindre var hon tvingad att söka asyl i USA för att Sverige inte förmådde skydda henne. Allt var lögner staplade på lögner. Lögner som hon riktade mot Osama Awad. Lögner som hon hade riktad mot Elisabeth Hermon som hjälpt henne med skyddat boende. Lögner som hon riktade mot många fler i sin närmaste omgivning. Lögner som Mia Eriksson dessutom använde inför handläggare vid kommun och myndigheter. Vid Mia Erikssons sida stod hela tiden Liza Marklund. Tillsammans fabricerade de ihop en historia som använts inte enbart för att skriva böcker och tjäna pengar på, utan även för att utnyttjas i politiska syften. Många politiker och tjänstemän har under åren fått besök av Mia Eriksson och Liza Marklund för att marknadsföra de radikalfeministiska åsikter som böckerna baseras på.

Redan vid ett tidigt stadie använde Mia Eriksson sina lögner för att tillskansa sig ekonomiska medel från sin hemkommun Oxelösund. Hon lyckades få den socialdemokratiske politikern Göte Eriksson att utanför systemet betala ut stora summor pengar till Mia Eriksson för att hjälpa henne på olika sätt. Efter Monica Antonssons avslöjande krävde oppositionen i Oxelösund att en oberoende revision av ärendet skulle göras. Revisionen som gjordes hade dock uppenbara brister. Den handlade enbart om utbildningsnämndens utbetalningar till Mia Eriksson! Man har helt "glömt" att granskat hur socialnämnden agerade gentemot Mia Eriksson och vilka utbetalningar de gjort!

Nu kräver återigen den borgerliga oppositionen genom Solweig Eriksson-Kurg, gruppledare för Folkpartiet i Oxelösund, svara på hur mycket pengar som betalades ut till Mia Eriksson. Hon tycker inte att revisionsrapporten var bra nog och vill att den ansvarige politikern, Göte Eriksson, ska ge svar på frågorna. Även om han inte kan komma ihåg de exakta summor så borde han kunna uppskatta mellan tummen och pekfingret hur mycket det handlar om anser Solweig Eriksson-Kurg. Socialdemokraterna verkar dock göra allt för att mörklägga ärendet.

I spåren av Monica Antonssons bok Mia: Sanningen om Gömda (finns även som pocket) finns fortfarande mycket att granska och diskutera. Inte minst från politiskt håll. Vem minns inte hur Socialdemokraternas Inger Segelström skrek rakt ut i SVT's Debatt att hon inte bryr sig om Mia Eriksson och Liza Marklund talar sanning eller ej?

MER INTRESSANT OM: , , ,

09 november 2009

Tack till alla osynliga pappor

Medborgare! Så har dagen då pappa ska få en slips passerats ännu en gång. För om det är något som Fars dag förknippas med så är det en slips. Längre än så verkar tyvärr inte omtanken om papporna sträcka sig i dagens samhälle och i mediarapporteringen. I övrigt förknippas tyvärr pappor mest med han som misshandlar mammor, han som förgriper sig sexuellt på sina barn, han som inte tar ut några föräldradagar, han som inte hjälper till hemma, han som sviker, osv. Det är den bilden av pappor som gammelmedia och det feministiska kulturetablisemangen förmedlar.

I verkliga livet ser det dock helt annorlunda ut. De flesta barn har ett gott förhållande till sin pappa. Vi är säkert många som lyfter på telefonen för att ringa och gratulera eller som äter söndagsmiddag tillsammans med vår pappa. Ramona Fransson pekar på att alla som inte har en pappa tänker lite extra på dem denna dag.

Ann-Mari Maukonen beskriver hur svårt det kan vara för pappor idag. Hon skriver att det inte är säkert att en man får vara pappa även om han är pappa. Så även om det är Fars dag så betyder inte det att barnen får fira honom. Detta eftersom faderskap i vissa fall enbart handlar om ett konstaterande på pappret och att sedan erhålla en inbetalningsavi för underhåll en gång i månaden. Sådan ser tyvärr verkligheten ut för många pappor, oavsett hur duktiga och engagerade de är. Ty vårdnadslagarna ser olika ut för kvinnor och män. Om föräldrarna inte är gifta får mamman automatiskt enskild vårdnad när barnet föds. Även om mannen erkänner sitt faderskap så innebär det enbart att han får betala underhåll varje månad, någon vårdnad om barnet får han inte. Det kan han endast få om mamman frivilligt går med på den och avsäger sig sin enskilda vårdnad för att istället erkänna pappan gemensam vårdnad. Utan gemensam vårdnad får heller inte papporna någon föräldraledighet!

Tyvärr är det även många pappor som bli bortmotade från barnen när de skiljer sig från sina fruar. Socialtjänsten står ofta på mammornas sida i vårdnadstvister och gör vad de kan för att bryta banden mellan pappan och barnen om mamman så önskar. Det finns många män som har samma erfarenhet av detta. Några av dessa har nu startat en sajt för att skapa uppmärksamhet kring det faktum att pappor utsätts för omfattande diskriminering i både familjerätter och domstolar. Läs mer på minpappa.nu.

Stefan Attefall skriver i Aftonbladet att pappakvalitet inte enbart mäts i uttag av föräldradagar. Det har han helt rätt i. Debatten om föräldraskap och att ta ansvar för barnen har en obehaglig tendens att nästan enbart fokusera på uttag av föräldradagar. Vänstereliten vill tvinga på alla samma lösning genom att kvotera föräldraförsäkringen. De tror att alla familjer ser likadana ut och att samma lösning fungerar för alla. Dessutom ser de ofta föräldraskap och att ta ansvar om barnen som liktydigt med hur många föräldradagar som respektive förälder har tagit ut. Men föräldraskapet är ju så långt mycket mer än detta.

Vem tackar alla osynliga pappor som går till jobbet och betalar in skatt så att barnen kan gå i dagis, få gratis skolundervisning och fri sjukvård? Ja, dessa skatter går även till att betala den som är föräldraledig! Den stora merparten av alla skatter betalas in av män. Varför räknas inte detta in i helheten om att ta ansvar för barnen?

MER INTRESSANT OM: , , , ,

07 november 2009

Sveriges Riskbank

Medborgare! I dagens Svenska Dagbladet kan man läsa hur Sveriges Riksbank, förutom att blåsa på utlåningen genom en oerhört låg ränta, dessutom ger bort pengar till affärsbankerna! Hittills har Riksbanken gett de svenska bankerna närmare 600 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar! Detta sker genom att Riksbanken ger ut enormt fördelaktiga lån. Senast var det ett lån på 100 miljarder kronor. De stora affärsbankerna som Nordea, Danske Bank, Swedbank och SEB har fått dess lån på en löptid av 11 månader till en fast ränta på fjuttiga 0,4 procent. De betalar tillsammans alltså bara 400 miljoner kronor i ränta för lånen. Bankerna använder sedan dessa pengar till att köpa bostadsobligation med precis samma löptid till en fast ränta på 0,625 procent, vilket alltså ger dem 625 miljoner kronor i ränteinkomster. Det innebär att bankerna tillsammans tjänat 225 miljoner kronor utan att de behöver lägga två fingrar i kors. Totalt har Riksbanken gett ut 3 sådana lån under den senaste tiden. Alltså har bankerna på ett riskfritt sätt tjänat omkring 600 miljoner kronor på dessa lån, en vinst som Riksbanken själva kunde ha tagit del av om de inte lånat ut pengarna! Skattebetalarna har alltså förlorat 600 miljoner och bankerna har fått dessa istället!

Anledningen till att Riksbanken gett ut dessa lån är bland annat för att de ville övertyga marknaden om att styrräntan verkligen kommer att ligga still under de kommande elva månaderna. Det är därför riksbankschefen Stefan Ingves erbjuder dessa stora lån till fast ränta under just den perioden. Så förutom att tjäna pengar på en ökad utlåningen med hjälp av den låga räntan så tjänar även bankerna pengar på Riksbankens frikostiga miljardlån. Genom Riksbankens agerande ökar dessutom penningmängden ytterligare på en redan överstimulerad lånemarknad.

Tyvärr har inte Riksbankens agerande fått företagen att ta nya lån för att göra investeringar i Sverige och skapa nya jobb. Tvärtom så krymper företagskrediterna! Däremot så ökar hushållens bostadslån dramatiskt. Den totala skuldsättningen hos hushållen växte med 20 miljarder kronor mellan augusti och september. Bostadslån stod för i princip hela ökningen.

Detta sker alltså samtidigt som allt fler varnar för att den svenska bostadsmarknaden är övervärderad och att priserna riskerar att falla inom en nära framtid. Statens bostadskreditnämnd varnar i en färsk rapport att bostäder kan vara lika riskabelt som aktier! Den dag priserna börjar falla kommer tyvärr många svenska bostadsägare sitta i en rejäl skuldfälla! Många riskerar att tvingas sälja sina bostäder till priser som är lägre än vad deras bostadslån är.

Med tanke på Sveriges Riksbanks riskfyllda agerande kanske den borde döpas om till Sveriges Riskbank!

Mårten Schultz - don't count on me

Medborgare! Under de senaste dagarna har det debatterats intensivt om den till ett års fängelse dömde Per-Anders Pettersson ska ses som en hjälte eller inte efter att han räddat pensionären Gärd Forsgren från ett överfall av en berusad och aggressiv man. Gärd själv anser att Pettersson är en ängel som räddat hennes liv. Gärningsmannen, som fick två slag med en domkraft mot sig, varav det ena spräckte hans skalle, säger att slagen var planerade! Trots att gärningsmannen inte säger sig komma ihåg att han attackerat och tagit strypgrepp på Gärd Forsgren så säger han sig minnas att han var på väg bort från Pettersson när det andra slaget föll!

Man kan verkligen fråga sig om det lönar sig att visa civilkurage när man blir dömd till ett års fängelse och att betala skadestånd på 50 000 kronor efter att ha försökt rädda en person som blir anfallen av en aggressiv person. Både tingsrätt och hovrätt har uttryckt att Petterssons första slag över axeln på gärningsmannen är att se som nödvärn. Dock anser de, utan att förklara varför, att det inte längre finns någon överhängande hot om angrepp mot Per-Anders Pettersson efter att det första slaget utdelats och gärningsmannen backar ut ur Gärd Forsgrens bil mot Per-Anders Pettersson. Det är dock i precis det här ögonblicket som Per-Anders Pettersson slår det andra slaget mot gärningsmannen. Det slaget som domstolen inte anser täckas av nödvärnsrätten. I hovrätten är dock inte hovrättsrådet Erica Hemkte enig med de övriga.

Svenska Dagbladet frågar Lena Holmqvist, universitetslektor i straffrätt i Uppsala, varför Per-Anders Pettersson blir dömd för misshandel, trots att han säger att han handlat i nödvärn och av rädsla för att själv bli angripen. Holmqvist konstaterar att hovrättens majoritet inte verkar tro på Per-Anders Petterssons ord. Hon finner det dock märkligt att rätten kommit till slutsatsen att det inte förelåg någon risk att gärningsmannen skulle anfalla Per-Anders Pettersson och att de anser att det inte fanns någon som helst anledning för Per-Anders Pettersson att anta att så skulle ske. Enligt Holmqvist borde det inte spela någon roll om Per-Anders Pettersson hade någon faktisk anledning att tro att han skulle bli angripen. Det viktiga är om han trodde att han skulle bli det, vilket han ju har uttryckt.

Flera jurister på nätet tycker och tänker tydligen som sina kollegor i tingsrätten och hovrätten. En av dessa är Mårten Schultz, som dock tycker att det är viktigare att skylla på att media förmedlar en felaktig bild av nödvärnsrätten och att de målar upp domstolarna som knäppa, än att diskutera detaljerna varför juristerna i domstolen ansåg att det inte förelåg något som helst hot mot Per-Anders Pettersson efter att han slagit det första slaget mot gärningsmannen.

Det handlar antagligen om att skydda sitt eget skrå mot vanligt folk. Att befästa juridiken som stående högre än vanligt folks simpla moral och rättsmedvetande. Något som tydligt beskrivs i vad gärningsmannens målsägandebiträde advokat Christer Söderberg uttalande till Dalarnas Tidning:
Det visar ganska väl vilken föraktfull syn som många jurister har på vanliga medborgare. Medborgare som betalar deras feta arvoden med sina surt ihopskrapade skattepengar. Det finns till och med exempel på jurister som fakturerat för 26 timmar arbete under ett och samma dygn, trots att dygnet bara har 24 timmar! Av någon konstig anledning verkar inte arbetstidslagarna vara så viktiga att följa för den här typen av hycklande girigbukar.

Med facit i hand så kan man bara konstatera att civilkurage definitivt inte lönar sig. Skulle undertecknad få se Mårten Schultz eller någon av hans kollegor bli överfallna och misshandlade så kan ni inte räkna in mig bland dem som ingriper. Det är definitivt inte värt ett års fängelse och 50 000 kronor i skadestånd för att rädda en jurist till livet!

06 november 2009

Häng ut slöddret

Medborgare! Varje dag stjäls varor för tusentals kronor i din närmsta butik. Varor som butiksägaren själv måste ersätta och som hederliga medborgare i slutändan får betala! För att kunna överleva måste butiksägarna lägga på en ytterligare marginal på priserna på grund av att en viss mängd av varorna stjäls av ohederliga personer - snattare! Dessa personer anser sig stå över oss andra och tar sig rätten att stjäla istället för att arbeta och bidra till samhället. De parasiterar och lever på alla andra hederliga medborgares arbete! Nu vill Svensk Handel publicera bilder på dessa snattare på nätet!

Medborgarperspektiv anser att det är helt rätt. Häng ut slöddret! Varje butiksägare borde själv få bestämma vem som är välkommen in i butiken och borde ha rätten att avvisa personer som inte är välkomna. De snattare som ertappas borde butiksägarna ha rätt att visa fotografier av på en anslagstavla i butiken.

Dalta inte med småtjuvarna, för med tiden blir de stortjuvar!

Jurister - hur tänker de?

Medborgare! Diskussionerna har gått heta om civilkurage verkligen lönar sig. Detta efter att Per-Anders Pettersson från Nås har dömts till ett års fängelse och att betala skadestånd på 50 000 kronor efter att ha stoppat en gärningsman som just överfallit en kvinna i hennes bil. Gärningsmannen hade under ett par timmars tid varit aggressiv och hotat ett antal personer som han träffat på. En av de som blev hotad ringde Per-Anders, som tillsammans med en kompis tog bilen till platsen. Väl på plats får de syn på den aggressive gärningsmannen som just stoppat en bil på Riksväg 71 och som kliver in i den och går till attack mot föraren, Gärd Forsgren. Hon trodde att sin tid var kommen.

Detta fick Per-Anders att springa till platsen. Väl framme skrek han åt gärningsmannen och slog till honom över axeln med en domkraft. Mannen släppte få greppet om Gärd Forsgrens hals, vände sig då om och kröp ut ur bilen mot Per-Anders. Han slog då till en gång till över gärningsmannens huvud. Det borde han inte ha enligt Mora tingsrätt och Svea hovrätt. De anser nämligen att det inte fanns några som helst skäl för Per-Anders att tro att gärningsmannen skulle visa någon som helst aggressivitet mot honom och än mindre gå till attack mot honom!

Hur de kommer till den slutsatsen framgår inte av domskälen, men flera jurister på nätet håller med och anser att det inte var en fråga om nödvärn när Per-Anders de andre gången slår till den man som under flera timmars tid har hotat och varit våldsam mot personer i sin omgivning.

Kanske måste lagen förändras, för hur tänker dessa jurister idag? Är det helt clueless? Har de någon gång tagit ett enda steg bland vanligt folk eller lever de enbart i sina torra domstolar? Bryr de sig överhuvudtaget att sätta sig in i den situation som personer som Per-Anders befinner sig i eller har de inte den empatiska förmåga som behövs för att göra det? Kanske bryr de sig mest om att få summera upp sina timmar och skicka en faktura till skattebetalarna, för att sedan sätta sig i sin BMW 535 och köra hem till villan och laga mat i sitt designerkök?

Gärningsmannen slutade inte ens att vara aggressiv efter att Per-Anders slagit till honom två gånger! I ambulansen på väg till sjukhuset var han fortfarande aggressiv! Vad får då Mora tingsrätt, Svea hovrätt och nätets jurister att tro att gärningsmannen skulle vara lugn och snäll mot just Per-Anders?

05 november 2009

Civilkurage lönar sig definitivt inte

Medborgare! För ett år sedan meddelade regeringen att man vill införa en lag om civilkurage. Med en civilkuragelag på plats skulle folk tvingas ingripa om de bevittnar ett brott som begås, annars blir de straffade. Exakt hur lagen ska utformas utreds för tillfället. Planen är att den ska träda i kraft innan valet 2010. Straffet för att inte ingripa kommer också att utredas närmare, men det man kan tänka sig är att straffet kommer att bli böter. Redan idag finns det modiga personer som agerar när de blir vittnen till brott som begås. En sådan person är Per-Anders Pettersson!

Det hela började en sommarkväll 2006. En påverkad och aggressiv man på besök i Nås i Dalarna hade gått bärsärk i byn. Mannen hade angripit och hotat folk. Vid riksväg 71 tvingade han sedan pensionären Gärd Forsgren att stanna sin bil genom att hoppa upp på motorhuven. Därefter kastade han sig över henne i framsätet och höll ett stryptag om hennes hals. Per-Anders Pettersson och en kompis till honom såg hur Gärd blev överfallen av mannen. Han tog sin domkraft och slog till gärningsmannen. Efter första slaget reagerade inte ens gärningsmannen. Det andra slaget tog i huvudet och gärningsmannen föll till marken Detta förändrade Per-Anders liv för alltid!

Gärningsmannen som var på väg att strypa Gärd Forsgren dömdes att betala 8000 kronor i skadestånd till Gärd Forsgren. Per-Anders Pettersson som visade stort civilkurage åtalades för grov misshandel och har nu av Mora tingsrätt dömts till ett års fängelse samt att betala 50000 kronor i skadestånd till mannen som gett sig på Gärd Forsgren. Tingsrätten ansåg att nödvärnsrätten bara kan hävdas vid det första slaget som utdelades när gärningsmannen befann sig inne i kvinnans bil och menar att det andra slaget som utdelades utanför bilen inte kan betraktas på samma sätt. Detta trots att gärningsmannen fortfarande stod upp och var ytterst aggressiv.

Slutsatsen är att det är bättre att blunda för de brott man ser och lämna platsen än att visa civilkurage och ingripa. För vem vill dömas till ett års fängelse för att man räddar en annan människa i nöd?

04 november 2009

Sluta dalta med ungdomsbrottslingarna

Medborgare! Nyligen meddelade tingsrätten domarna för mordet i Stureby, där 15-åriga Therese Rojo Johansson miste livet. Både den 16-årige pojken som utförde mordet och den 16-årige flickan som fick honom att göra det dömdes till ett år och åtta månaders sluten ungdomsvård var för mord, respektive anstiftan till mord. Detta trots att åklagaren hade yrkat på fyra år. Att rätten istället beslutade sig för ett år och åtta månaders grundar sig på att de utgått från att en person som är under 21 inte kan dömas till livstid i Sverige, istället är straffvärdet enligt praxis för en vuxen person tio års fängelse. Eftersom det dessutom handlar om unga gärningsmän sätts straffet ner till en fjärdedel av strafftiden. Det vill säga till 2,5 års fängelse. Den som döms till sluten ungdomsvård får dock inte tillgodoräkna sig tiden som denne varit frihetsberövad innan domen fallit och kan heller inte friges efter två tredjedelar av straffet är avtjänat. Därför får de båda 16-åringarna ytterligare straffrabatt.

Hos Johan Ingerö kan man läsa om ett annat fall där en 21-årig man, innan han hunnit fylla 21, mördade en ung småbarnmor. Även han har också fått rabatt på rabatt och dömdes till slut av hovrätten till nio års fängelse, vilket resulterar i att han alltså i praktiken kommer ut efter sex år.

Idag kan vi läsa om en 17-årig pojke som åtalats för att ha våldtagit och mördat en 16-årig flicka. Detta för något hon sagt till honom! Eftersom han bara var 16 år när dådet skedde kommer inte åklagaren att yrka på fängelse. Istället anvisar lagen, precis som i Stureby-fallet, att man ska döma till sluten ungdomsvård i maximalt fyra år. För en vuxen person hade motsvarande brott kunnat leda till livstids fängelse.

Förstår verkligen inte ungdomar som fyllt 15 år vad som är rätt och vad som är fel? Är det verkligen vettigt att dalta med dessa ungdomar istället för att låta dem ta ansvar för sina egna handlingar? Och om dessa ungdomar nu inte kan ta fullt ansvar för sina handlingar, bör det då inte vara deras vårdnadshavare som ska ansvara för det de gör?

Medborgarperspektiv anser att det är dags att sluta dalta med både ungdomsbrottslingarna och deras vårdnadshavare. Sluta ge straffrabatt för ungdomsbrottslingar och gör vårdnadshavarna fullt ut staffansvariga för de brott som deras icke straffmyndiga barn begår.

Stora Propagandapriset

Medborgare! Igår avslöjades vilka som är nominerade till Stora Journalistpriset. Priset på 75 000 kronor delas ut i fyra klasser av Bonnier AB för att främja goda yrkesprestationer inom journalistiken. Vinnarna avslöjas den 26 november, då också priserna i de olika klasserna delas ut av juryordförande Carl-Johan Bonnier. De fyra klasserna är 'Årets avslöjande', 'Årets berättare', 'Årets förnyare' samt 'Lukas Bonniers Stora Journalistpris'. I klassen 'Årets avslöjare' har följande nominerats, Kristina Edblom och Kerstin Weigl (Aftonbladet) för artikelserien ”153 kvinnor dödade - av sina män”, Hans Bolander (Dagens Industri) som granskat bonussystem i näringslivet och Per Hermanrud (TV 4) för hans avslöjade om djurplågeri inom den internationella dunindustrin.

Monica Antonsson som gjorde en av årets största grävarinsatser blev aldrig nominerad, trots hennes omtalade avslöjande om den bristande sanningshalten i Liza Marklunds böcker Gömda och Asyl om mytomanen Mia Eriksson samt det politiska projekt som böckerna bygger på. Flera bloggare (som Ord av Jerry, Ann-Helena Rudberg, Medier och mångfald och Ingrid Carlqvist) har reagerat på detta och att istället Kristina Edblom och Kerstin Weigl blivit nominerade för något som inte alls är ett avslöjande. Att cirka 16 kvinnor mördas av sina män per år har varit känt i årtionden.

Dessutom ingick både Kristina Edblom och Kerstin Weigl i Aftonbladets kader som gjorde allt i dess makt för att upprätthålla Liza Marklunds och Mia Erikssons heder. Kristina Edholm skickades till Mia Erikssons hem i Arizona för att skriva ett snyftreportage som slogs upp på flera helsidor i Aftonbladet. Hon var också en av journalisterna bakom Aftonbladets artikelserie om de 'hemliga dokumenten' som skulle påvisa att Mia Eriksson talade sanning och att hon verkligen var tvungen att söka asyl i USA eftersom Sverige inte klarade av att garantera hennes säkerhet. Det hela var en studie i propaganda. En propaganda som dessutom Aftonbladet vägrade Monica Antonsson att besvara!

Kerstin Weigl har både ett ideologiskt och ett ekonomiskt intresse att skydda Liza Marklund och Mia Eriksson. Dels har Kerstin Weigl och Liza Marklund samma ideologiska och politiska åsikter när det gäller feminism och synen på könsmaktsordningen. Båda tillhör den radikalfeministiska vänsterfalangen inom media- och kultureliten. Det syns om inte annat på deras journalistiska fokus. Dessutom har Kerstin Weigl ett ekonomiskt intresse att upprätthålla myten om att historien om Mia Eriksson är sann. Kerstin Weigl är nämligen spökskrivare till ett par av Mia Eriksson böcker som kom ut efter Gömda och Asyl! Dessa böcker är dessutom utgivna på Kerstin Weigls makes förlag!

Att Kristina Edblom och Kerstin Weigl nomineras istället för Monica Antonsson visar med all tydlighet att media- och kultureliten håller varandra om ryggen samt att Stora Journalistpriset snarare borde kallas Stora Propagandapriset!